Deze boeken lees ik in September

wat lees ik

Kennen jullie dat je hebt een hele boeken kast vol boeken en vooral stapels met boeken die je nog niet hebt gelezen . Nou dat is zo’n beetje wat er bij mij ook gebeurd er staan denk ik nog wel 50 boeken in me boekenkast die ik nog moet lezen , of heel graag nog een keer wil lezen . Maar elke keer zie ik weer nieuwe boeken die ik dan koop . Zo word de stapel met boeken die ik nog moet lezen natuurlijk alleen maar groter en groter . En daarom ga ik vanaf nu dus elke maand 4 boeken uit me kast kiezen die ik die maand wil gaan lezen .

Deze maand heb ik gekozen voor 4 boeken die al een tijdje op mijn wensenlijstje stonden ! Inmiddels staan deze boeken in mijn boekenkast te pronken maar heb ik ze nog steeds niet gelezen dus het word tijd !

 

1 Carve the Mark

Carve the mark is geschreven door Veronica Roth en word het eerste boek wat ik van haar ga lezen . Ik ben reuze benieuwd naar dit boek omdat ik een ontzettende lover voor sciencefiction en fantasy verhalen ben . En in crave the mark maakt veronica roth een sciencefiction wereld waar iedereen een unieke gave heeft . Cyra’s gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als wrede tiran over hun land, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt. Wanneer de knappe Akos uit het vredelievende, naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbeslissende keuze maken.

20180826_175049.jpg

 

2 Fandom van anna day

Ook deze schrijfster is voor mij nog onbekend , ook al heb ik jaren lang heel veel gelezen heb ik een jaar of 2 geleden een lees stop gehad . Ik heb dislectie iets wat ik erg vervelend vind maar helaas niks aan kan doen . Sinds ik veel op social media zit is mijn dislectie wel een stuk verbeterd . Maar ik kreeg ook heel vaak commentaar op mijn manier van schrijven . Ik vergeet punten en comma’s ik spreek namen uit boeken verkeerd uit en ga zo maar door . Op een gegeven moment was ik zo moe van al dat commentaar dat ik mijn grootste hobby opeens niet meer leuk vond . 2 maanden geleden besloot ik dat het genoeg was geweest ik ben wie ik ben en als mensen zich storen aan mijn grammatica en spelfouten dan lezen ze me blog en instagram maar lekker niet . Ik wil juist laten zien dat voor mensen met dislectie lezen ook enorm leuk ! Maar goed terug naar het boek !

20180827_105553.jpg

Fandom van Anna Day is een eigentijdse YA over de wereld van cosplay en fanfiction. Dit is precies zo’n boek waarom YA-lezers van lezen houden: vol humor, actie, romantiek en fijne personages!
Violet en haar vrienden zijn fans van de film The Gallows Dance en gaan naar een cosplay om de acteurs te ontmoeten. Violet gaat verkleed als Rose, haar favoriete character. Maar door een bizar ongeluk belandt het vriendengroepje in de wereld van The Gallows Dance. Al snel wordt duidelijk dat Violet de rol van de heroïsche Rose op zich moet nemen en ze het verhaal tot het einde toe moeten uitspelen, willen ze er levend uit komen…

 

 

3 Pupil van julia kagawa

Ik ben echt een grote fan van de boeken van Julia Kagawa ik heb die echt al een heleboel verslonden . ik kan dan ook niet wachten tot eind van de maand schaduw van de vos uit komt in nederland . Maar aangezien die er nu nog niet is ga ik een van mijn favorieten series herlezen de talon saga ! En het eerste boek in die serie is pupil .

Een geheim genootschap en een verboden liefde…

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.

Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

20180827_161043.jpg


4 Harry potter en de steen der wijzen .

Toch wel mijn all time favorite boeken serie is Harry Potter zo,n 1,5 maand geleden kreeg ik de complete pocket box van mijn vriend hoe lief is dat ! Dus nu wil ik ze ook allemaal naar ruim 20 jaar gaan herlezen .

20180827_162314.jpg

Heel veel liefs ,

Melanie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s