Wat ga ik lezen in oktober ?

Hallo lieve boekenwormpjes !

Het is al weer oktober jeetje wat vliegt de tijd . Oktober word ook weer een leuke drukke maand op me blog , Zo komen volgende week de interviews met Mascha Gesthuizen en Marieke Simons online . Maken we kennis met een nieuwe auteur voor de van eigen bodem blogs . Hebben we op de woensdag of zondag weer elke week een leuke bookstagrammer in de spotlights ! Doe ik deze maand mee aan een Halloween boek swap waar jullie dus ook dingen over gaan lezen . Komen er reviews online van o.a ash princes en pupil . En ga ik een nieuw item introduceren koken op vrijdag ! In deze blogs ga ik elke week een recept uit een kookboek proberen en neem ik jullie mee in dit avontuur.

Jullie lezen het al ik ben dus druk druk druk in oktober met allemaal leuke dingen . Maar natuurlijk gaan we ook weer veel lezen in oktober ! En vandaag neem ik jullie mee op een reis langs de boeken die op de planning staan om te gaan lezen in oktober . Al merk ik vaak dat ik ook nog wel eens af wil wijken van deze planning maar toch vind ik het fijn om een soort van leidraad en motivatie te hebben voor de maand .

Het eerste boek wat ik deze maand wil lezen is Heerestraat en Rozenlaan van Carlie van Tongeren . Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek want ik heb er al zo ontzettend veel goede verhalen over gehoord . Over dit boek gaan jullie nog veel meer horen komende maand op me blog . Maar hier alvast een korte introductie van waar het boek over gaat .

Nina’s ouders zijn net gescheiden. Dat betekent niet alleen dat Nina vanaf nu elk weekend met een enorme weekendtas heen en weer moet fietsen tussen twee huizen, maar ook dat ze in sneltreinvaart moet wennen aan de nieuwe situatie. Aan de nieuwe vriendin van haar vader bijvoorbeeld, die twee kinderen heeft: Lindi (type valse stiefzus) en Mark (headbangende metalfan). En aan het feit dat haar moeder als een zombie-in-pyjama door het huis wandelt.
Eigenlijk heeft Nina het al druk genoeg met voetbal, vriendinnen en haar laatste schooljaar – en nu komt dit er ook nog bij. Hoe moet ze dit in hemelsnaam allemaal tegelijk doen?

Het Tweede boek wat ik zeker ga lezen deze maand ! want ik kan gewoon niet wachten om erin te beginnen is Schaduw van de vos van Julie Kagewa . Zoals de meeste van jullie ondertussen wel weten is Julie Kagawa toch wel echt mijn go to schrijfster ik ben groot fan van haar Talon Saga boeken . En ook de ijzerenprins boeken vond ik erg leuk . Ooit hoop ik naar een signeer sessie van julie te kunnen gaan want wat zou ik graag mijn boeken door haar gesigneerd krijgen .

Eens in de duizend jaar krijgt iemand de kans de grote Kamidraak aan te roepen en een wens doen. Maar dat kan alleen als je in het bezit bent van een geheimzinnige eeuwenoude perkamentrol. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen…
Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, is ze veilig, tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. Yumeko weet nu wat haar te doen staat. Tegen iedere prijs moet ze de rol in veiligheid brengen, zelfs als ze daarvoor haar leven op het spel moet zetten.

Een boek wat ook hoog op me lijstje staat om te gaan lezen is Een bijna definitieve lijst van nachtmerries van Krystal Sutherland . Ik ben naar dit boek vooral heel erg benieuwd omdat ik denk dat het heel herkenbaar gaat zijn !

Het boek gaat over Esther al haar familieleden hebben een fobie . Esther weet echter nog niet wat haar grootste angst is , omdat ze zo ongeveer alles uit de weg gaat liften , kleine ruimtes , grote drukte , spinnen en nog veel meer . Tot ze word bestolen door een klasgenoot van vroeger . De mysterieuze Jonah steelt haar lijst met angsten . Tot Esthers eigen verbazing haalt Jonah haar over om samen alle angsten op haar lijst tegemoet te treden . Met onverwachte gevolgen …

Zelf heb ik al jaren last van angsten zo heb ik pleinvrees gehad en heb ik nog steeds angst als ik iets moet doen en denk dat ik niet zomaar eruit of weg kan denk aan reizen met de bus of het vliegtuig of in een lift stappen . Langzaam aan heb ik al heel wat angsten overwonnen maar de kans dat ik ze allemaal ga overwinnen acht ik erg klein ! Maar dat maakt wel dat ik heel erg benieuwd ben naar dit boek.

Wat gaan jullie lezen in oktober ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s