Jinxed Blogtour

 

Hi lieve bookstamel lezers ,

Vandaag is het mijn aller eerste keer dat ik mee doe aan een blogtour . De blogtour is voor het prachtige boek Jinxed van Amy Mcculloch uitgegeven door Harper Collins holland . Dus ik ben wel een beetje zenuwachtig haha . Maar goed laten we gauw beginnen want er is zoveel te vertellen .

20190122_1208498421927005149035264.jpg

Stel je eens voor dat je leeft in een wereld vol met magische scholen . Scholen die alleen bestaan in boeken en jij mag kiezen naar welke school je zou willen gaan . Heb jij dan enig idee naar wat voor school je toe zou willen en waarom ? In Jinxed wil Lacey super graag naar Profectus omdat ze later wil gaan werken bij het bedrijf dat de Baku heeft uitgevonden . Als ze een oude gehavende Baku vind level 3 blijkt het een mooie kat te zijn genaamd Jinxed en word ze toegelaten op Profectus . Op profectus leren ze programmeren en het ontwikkelen van de Baku,s maar daarnaast worden er ook de Baku battles gehouden . In deze battles strijden verschillende teams tegen elkaar met hun baku’s . Hierbij gaat het niet alleen om de beste aanvallen maar ook om hoe snel ze de baku’s weer 100% werkend krijgen .

Harry-Potter-World-Zweinstein.x16650.jpg

Maar goed naast Profectus zijn er natuurlijk nog veel meer scholen  die alleen in boeken bestaan en nu ben ik dus benieuwd naar welke je graag zou willen gaan . Als ik daar aan denk dan komen er verschillende scholen in me hoofd naar voren . Laten we beginnen met degene die waarschijnlijk bij iedereen het meest populair is Zweinstein . Want wie zou er nou niet in de prachtige rode Zweinstein express willen stappen voor een beetje magie ? Ik zou me echt zo speciaal en bijzonder voelen als ik naar een school zou mogen waar geen een dag het zelfde is en waar je kan leren toveren . Als ik zou kunnen leren toveren dan zou ik het vooral gebruiken om mensen beter te maken . Al twijfel ik of toveren wel echt in mijn straatje past .

Vampire-Academy-cast-photo.jpg

Dan hebben we Vampire Academy een school voor Dampire’s en Vampieren .  De Dampire’s worden op Vampire Academy getraind om de Vampieren te beschermen . Zo krijgen ze les in verdediging en conditie training . Maar ook leren ze om strigoi te doden met een zilveren staak . Strigoi zijn de slechte ondode Vampieren . En de Vampieren leren er hun dingen vandaar dat de school vooral in de avond open is en niet overdag . Want alhoewel de Vampieren tegen daglicht kunnen vinden ze het nog steeds niet erg prettig .  En dat is dan ook gelijk een van de redenen waarom deze school het niet voor mij zou zijn want ik zou echt een depressie krijgen als ik zou moeten leven zonder daglicht . Wel zou ik graag de lessen in verdediging volgen zodat ik alle boeven en gespuis aan zou kunnen haha.

In de Talon Saga van Julie Kagawa maken we nog kennis met Talon waar jonge draken worden opgeleid om in de organisatie aan het werk te gaan . De jonge draken mogen eerst nog een zomer onder de mensen leven in hun menselijke gedaante . Het is de bedoeling dat ze leren op gaan in de mensen . Daarna beginnen ze aan hun lessen en maakt Talon de keuze op welke afdeling ze moeten gaan werken . Deze opleiding zou ook echt niks voor mij zijn want ik maak veel te graag mijn eigen keuzes .

Eigenlijk passen geen van deze scholen helemaal bij mij . Maar wat nou als ik ooit zelf een boek zou schrijven ? Wat voor school zou daar dan in voor komen . Op wat voor een school zou ik me zelf helemaal op me gemak voelen . Ik denk dat ik echt een school voor boekenwormen zou ontwerpen . Denk aan een school met de vorm van het Zweinstein kasteel maar dan vol met boeken langs alle wanden met van die mooie houten trappen er tegen aan die je in echte ouderwetse bibliotheken ziet . Je zou er les krijgen in magisch schrijven . Hoe schrijf je een magisch boek vanaf het begin . Ook zou je les krijgen in het produceren van de boeken en het uitgeven ervan . Verder zou er les zijn in het maken van magische foto’s en hoe je een goede boekenblog maakt .

Winactie !!

Naar al dit fantaseren over mijn perfecte magische school ben ik super benieuwd geworden naar wat voor jou de perfecte magische school zou zijn en waarom ? En daar hang ik een leuke prijs aanvast . Ik geef 1x het boek Jinxed weg De winnaar word bekend gemaakt op 25 feb.

Hoe maak je kans :

 • Laat weten hoe jou perfecte magische school eruit zou zien in de comments voor 24 feb

Maar wil je nu vaker dan 1x keer kans maken dan kun je een extra entry krijgen door de volgende dingen te doen .

 • Mijn blog te volgen
 • Mijn instagram ( bookstamel ) te volgen
 • Deze winactie in je instagram stories te delen en mij er in te taggen .

Ik wens jullie een hele fijne dag

Liefs , Melanie

8 thoughts on “Jinxed Blogtour

 1. Super toffe winactie en wat mega gaaf dat je mee mag doen aan deze blogtour!!
  Ik zie meteen een heel oud monument-gebouw voor mij.. heel sierlijk met een hoge plafond! En een mega bibliotheek met hoge boekenkasten met een trap ervoor die je kun verplaatsen. Overal oude details.. Maar de lokalen zijn het meest bijzonder.. ingericht naar de vakken.. vol met posters en frutsels en benodigdheden.. Ik volg je overal en zal de story zo nog even delen!

  Liked by 1 person

 2. Voor mij zou Zweinstein de perfecte school. Als jarenlange Harry Potter fan is er geen andere keuze. Het begint dan al met de trein, de openingsceremonie en iedere avond dat eten! De geesten, verschuivende trappen en natuurlijk Hagrid! Kon ik me hier ook aanmelden? ❤️ Haha.

  Liked by 1 person

 3. Ik zit al jaren te wachten op mijn brief naar ‘Zwijnstein’. Maar graag zou ik er een vleugje van de Gossip Girl school ‘Constance Billard-St.Judes’ erbij willen samen met mijn mobiele telefoon!😍

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s