Waarom ik zoveel van Nederlandstalige auteurs lees .

bitmoji-20181211092035

Hallo Lieve Lezers van Bookstamel ,

Steeds vaker kom ik blogs en instagram post tegen waarom we Nederlandstalige boeken zouden moeten lezen . Super tof want ik ben dit blog natuurlijk begonnen omdat ik Nederlandstalige boeken meer onder de aandacht wil brengen . Echter lees ik vooral veel statements over vertaalde boeken en ik vraag me dan af waarom .

Ik ben namelijk mijn blog begonnen omdat ik vind dat we juist ook gewoon heel veel toffe en super goede auteurs hebben van eigen bodem . Maar deze auteurs van eigen bodem krijgen zelde promotie op blogs of in tv programma’s omdat ze volledig onder worden gesneeuwd door de populaire vertaalde of Engelstalige boeken . En dat vind ik dus zo ontzettend jammer want de Nederlandse taal is gewoon prachtig en het zou zo ontzettend zonde zijn als deze zou verdwijnen .

 

 

Door alle vertalingen en Engelstalige boeken hoor ik ook steeds vaker van Nederlandstalige auteurs dat ze steeds meer moeite hebben om een uitgever te vinden en dat is gewoon ontzettend jammer . Gelukkig zijn er dan nog platformen als wattpad via waar deze auteurs dan toch hun weg naar een uitgever vinden uiteindelijk .

Dat is dan dus ook de reden dat 80% van de boeken die ik lees en recenseer van Nederlandstalige bodem zijn . De genre maakt me dan niet zoveel uit omdat ik er van hou om genre af te wisselen naar mijn stemming . Echter merk ik wel dat we vooral veel romans en thrillers hebben van Nederlandstalige bodem en de Ya en Fantasy boeken daarin dan nog wat achterlopen . Als ik kijk naar me Nederlandstalige boeken dan kom ik al snel uit bij uitgevers als Celtica Publishing, Dutch Venture Publishing , Hameleybooks , en Tintelingen Romance deze uitgevers hebben stuk voor stuk super leuke Nederlandstalige auteurs in hun bestand zitten . Dus mocht je ook eens gewoon het Nederlandstalige boek willen steunen dan raad ik je aan eens bij hun sites rond te gaan neuzen .

Ik hoop dat ik nu wat meer duidelijk heb kunnen maken waar mijn passie voor het Nederlandstalige boek vandaan komt .

Liefs , Melanie

 

13 thoughts on “Waarom ik zoveel van Nederlandstalige auteurs lees .

 1. Wat een mooi streven om juist auteurs van Nederlandse bodem te lezen! Ik wist niet dat het er ‘zo erg’ aan toe was. Ik was mij hier eigenlijk niet van bewust, maar ik denk dat ik ook veel van Engelse of buitenlandse auteurs lees. Ik ga ook proberen meer van Nederlandse auteurs te lezen. 🙂

  Like

  1. Je hoeft er ook niet echt op te letten 🙂 Vertalingen zijn ook super maar ik vind het vaak jammer dat Nederlandstalige auteurs worden ondergensneeuwd

   Like

 2. Ik zelf heb ook een enorme passie voor nederlandse literatuur. Een dag zonder lezen is een dag niet geleefd haha. Ik lees veel romans en thrillers, denk een beetje aan suzanne vermeer, saskia noordt, karin slaughter enzo. Wat lees jij?

  Like

  1. Ooh dat zijn hele goede auteurs . Ik lees vooral veel fantasie en Ya met romand en Thrillers afgewisseld . Boeken van Patty van Delft , Dianne Arentsen , Chinouk thijssen etc

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s