vraag het bookstamel :

wp-15507299270083820524436944333644.png

Hallo Lieve Lezers van Bookstamel ,

Woensdag middag buiten is het maar vies en koud weer en het miezert ook nog eens ! Dus vond ik het wel weer tijd voor een nieuwe vraag het aan bookstamel . En deze vind ik ook wel weer erg goed gevonden door mijn lezers . Een aantal oplettende lezers wist dat ik graag aan het koken en bakken ben en vroeg me naar mijn favorieten kookboeken . En tja boeken en koken is natuurlijk de perfecte combinatie dus hier komen ze . 

Laat ik beginnen met mijn favoriete kok ! Want dat is namelijk Jamie Olivier . Toen ik 20 jaar geleden de opleiding consumptieve technieken deed waren de shows van Jamie net in opmars op de tv en dagelijks zat ik dan ook aan de buis geplakt voor weer een nieuwe aflevering . 4 jaar later bleek ik zwanger te zijn en waar ik er heilig van overtuigd was dat het een meisje zou zijn kreeg ik toen ik oefen weeën kreeg opeens in me hoofd help het word een jongetje . En dat bleek dus ook zo te zijn toen hoefde ik niet lang na te denken over de naam voor mijn zoon dat werd Jamie . 

Jamie heeft de afgelopen jaren natuurlijk mega veel kookboeken uitgebracht maar toch wel mijn favoriet is kookrevolutie van Jamie Olivier . In dit boek staan simpele en snelle gerechten waarmee iedereen kan leren koken zoals die het zelf zegt . Hier in huis koken we regelmatig uit dit kook boek en we hebben dan ook 2 favorieten recepten . Jamies gehaktbrood uit de oven , En de chicken Masala curry hmmm beide zijn echt zo lekker en makkelijk . Dit is dan ook echt een basis kookboek die in elk huis eigenlijk niet zou mogen ontbreken . 

20190306_0937543550329942034547192.jpg

Als we het dan hebben over mijn favorieten bak boek dan komen we al snel uit op bakery van Rudolph van Veen echt de bak bijbel voor elke bak liefhebber . Het boek heeft prachtige foto,s bij de recepten . Er staat echt voor iedereen wel wat wils in . Van simpele koekjes tot uitgebreide taarten en lekkere toetjes . Dit boek haal ik dan ook al snel uit de kast als we wat te vieren hebben of er onverwachts visite langs komt . Wat wij ook vaak doen is een variatie van koekjes bakken en deze in een glazen pot als kerst presentje geven . Mooi strikje erom en klaar . Mijn favoriete recepten voor koekjes zijn de kokos koekjes en de goudse moppen beide super makkelijk en enorm lekker . 

Het paleo-kookboek is ook een van mijn favorieten . Ik kan namelijk zelf niet tegen gluten en moet dus vaak recepten uit andere boeken aanpassen . Maar de recepten in dit boek zijn heerlijk glutenvrij en suikervrij dus nadat ik ze niet hoef aan te passen zijn ze ook nog eens heerlijk gezond . Er staat bijv een enorme lekkere salade in met witte kook , worteltjes , doperwtjes en kip . Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die een beetje gezond wil eten . 

 

6 thoughts on “vraag het bookstamel :

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s