Recensie vanuit mijn hart : H@ck – Mirjam Mous

wp-15507291874513300005994579283472.png

Lieve Lezers van Bookstamel ,

Ik vertelde jullie pas al dat Mirjam Mous een nieuw boek uit heeft gebracht namelijk H@ck . En ik had de eer om dat boek te mogen lezen . Inmiddels heb ik het boek uit en er enorm van genoten . Dus vandaag gaan we het gezellig hebben over H@ck in deze recensie vanuit mijn hart .

Eigentijds met actuele onderwerpen en een goed verhaal . 

Auteur: Mirjam Mous Titel: H@ck Uitgever: Van Goor – Best of Ya Aantal pagina’s: 400 Aantal sterren: 5/5

In de Bange Jaren stond de Derde Wereldoorlog op het punt van uitbreken en de aarde dreigde intussen ten onder te gaan aan het veranderende klimaat. Economische groei was het enige dat telde. Gelukkig ontstond er een tegenbeweging. Steeds meer mensen begonnen op eigen houtje duurzame projecten te ontwikkelen en maakten zich hard voor een betere wereld: sinds de Grote Ommekeer gaat het weer beter met de aarde. Het resultaat is een ideale wereld, volgens de vijf nieuwe leiders. Maar als je je niet aan hun regels houdt… 

Wanneer Holden Winters een oude bunker ontdekt met spullen uit de Bange Jaren, heeft dat grote gevolgen. De smaak van ananas uit blik overtreft alle vita en shakes die hij ooit geproefd heeft. En de vuurpijlen die hij vindt en afsteekt tijdens Happy Day zijn veel mooier én vooral echter dan de kunstmatige vuurwerkshow die elk jaar georganiseerd wordt. Maar Holden blijft niet ongezien en wordt opgepakt door de handhavers. Die zijn echter iets heel anders met hem van plan dan hij had verwacht. Holdens zus Prissy ontvangt intussen mysterieuze berichtjes van een onbekende op haar camphone. Hoe kan het dat de afzender alles van haar weet, maar zij niets van hem? En waarom heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt aan de arrestatie van Holden?

20190301_1921418101094110510213022.jpg

Wat ik van het boek vind : 

Wauw wat heeft Mirjam met H@ck een mega goed boek geschreven laat ik daar mee beginnen . Het boek speelt zich af in een andere wereld/tijd maar het zo net zo goed op dit moment in Nederland kunnen gebeuren . Mirjam snijdt onderwerpen aan die normaal misschien niet zo snel opgepakt worden door jongere maar nu door haar manier van schrijven de jongeren wel aan het denken zet . Neem als voorbeeld de klimaat veranderingen en de demonstraties die daar nu over zijn . In het boek eten mensen ook vita en shakes omdat het volgens de grote leiders goed is voor het klimaat . En hoeveel invloed hebben de leiders van de wereld eigenlijk ? Zijn dingen niet makkelijk manipuleerbaar . Kunnen wereldleiders en grote bedrijven ons niet dus danig beïnvloeden dat we andere keuzes maken ?

In dit boek van Mirjam worden al dit soort onderwerpen aangekaart op een speelse manier in het verhaal . Dat zorgde ervoor dat ik al snel helemaal was weg gedwaald in het boek . Holden zijn personage is heerlijk neergezet een beetje rebelse puber die de grenzen van de regels op zoekt en daardoor verstrikt raakt in dingen . Prissy die zich steeds meer gaat afvragen of de dingen om haar heen wel allemaal kloppen . En zo komt langzaam aan alles samen in het boek en leren we steeds meer over de nieuwe wereld en hun leiders . Het boek eindigt met een redelijk open einde dus ik hoop dat Mirjam ons niet te lang laat wachten op een vervolg .

Liefs Melanie

 

 

40 thoughts on “Recensie vanuit mijn hart : H@ck – Mirjam Mous

  1. Jaa een film van dit boek zou ik erg interessant vinden . Gelukkig hebben we ook allemaal andere smaken anders zou het een saaie wereld zijn he 😉

   Like

 1. zitten zo te lezen behoorlijk wat thema’s bij die bij jongeren spelen, zoals dat als je heel sterk binnen een bepaalde stroming zit, je wellicht blind bent voor wat anderen denken; dat je de mening van je eigen groep als waarheid aanneemt.

  Like

  1. Dat is idd een goed punt . Ik probeer altijd zo veel mogelijk alles van meerdere kanten te bekijken maar idd als je in een bepaalde stroming zit kan dat je denk wijze wel eens beinvloeden.

   Like

  1. Jaa daar deed die mij ook aan denken . Bij dit boek had ik niet echt het gevoel alsof ik een andere tijd of wereld zat omdat het zulke actuele onderwerpen heeft.

   Like

  1. Open eindes in boeken waar geen vervolg op komt is idd vervelend . In dit geval komt er een vervolg op en vind ik het dus niet zo erg . Het wachten dan weer wel haha

   Like

 2. Het klinkt als een boek dat heel dicht tegen thema’s aanschuurt die op dit moment actueel zijn. Open eindes ben ik niet zo van, maar wel goed dat dit werk je aan het denken zet!

  Like

  1. Ik hou ook niet zo van open eindes maar in dit geval weet ik dat er een tweede deel komt en dan vind ik het niet erg ! Dan word alleen me geduld enorm op de proef gesteld 🙂

   Like

 3. Ik denk dat wel een leuk boek is voor wat jongere mensen dan ik, zie mijn tienerdochter het bijvoorbeeld wel lezen. Als ik naar het apenstaartje in de titel kijk, dan denk ik dat dat ook wel een beetje het doelgroep is.

  Like

 4. Het is normaal niet direct mijn genre wat ik lees, meestal zijn dat thrillers, maar je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt naar dit boek.

  Like

 5. Wat een goed geschreven review. Erg mooi hoe je dingen omschrijft. Ik ben nu benieuwd naar het boek en wat Mirjam schrijft over de klimaatveranderen. Een belangrijk thema!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s