Recensie vanuit mijn hart : Pjotr Vreeswijk

wp-15507291874513300005994579283472.png

Lieve lezers van bookstamel .

Zoals jullie weten ben ik een groot fan van Nederlandstalige schrijvers . Ik lees dan ook allerlei genres zolang het maar van Nederlandstalige auteurs is . Een van de Genres die ik heel graag lees maar toch vaak niet bij uitkom is Actie Thrillers . Toen ik dan ook hoorde over het boek Masterplan van Pjotr Vreeswijk dacht ik gelijk deze moet ik ook gaan lezen !  En toen ik mocht mee doen met de blogtour voor dit boek was ik natuurlijk helemaal in me sas .  Dus hier gaan we dan met mijn mening over het boek .

Wz_nzeJQ.jpeg.jpg

Wat een fantastisch debuut ! 

Auteur: Pjotr Vreeswijk Titel: Masterplan Uitgever: Letterrijn Aantal Pagina’s: 350 Aantal sterren: 5/5

Ruim zeventig jaar nadat een Duitse naziwetenschapper zijn geheime Wunderwaffen van de brandstapel wist te redden, vindt er in het grensgebied van Soedan een mysterieuze explosie plaats waardoor de bevolking van een compleet dorp van de aardbodem verdwijnt.
Als het bericht van de slachting Europa bereikt, wordt Alex De Klerck, een agent van de geheime Europese antiterreureenheid OPERATIONS, gevraagd een onderzoek in te stellen. Samen met zijn team reist hij naar Khartoem, waar zij door een lokaal ingehuurde agent worden opgevangen.
Ze weten niets, hebben amper aanknopingspunten en zijn geheel aangewezen op de hulp van een onbetrouwbare huurling.
Als het team dicht bij de ontknoping komt, slaat een onzichtbare vijand meedogenloos toe en doet Alex een huiveringwekkende ontdekking; de wereld staat op het punt drastisch te veranderen.

Laten we beginnen met wat informatie over de schrijver . Pjotr Vreeswijk , is wijkagent in Scheveningen als hij merkt dat collega’s om hem heen opeens allemaal studies oppakken . Pjotr zelf was ook wel eens aan iets nieuws toe maar wat ? Het antwoord bleef uit , tot hij zijn eerste verhaaltjes , geschreven op de lagere school , terugvond in de schuur . Toen kwam het idee bij hem op dat hij wel graag een boek wilde gaan schrijven maar dan wel een boek dat bij hem past.

Wat ik er allemaal van vind :

De cover. Dat is er echt een voor stoere mannen . Ik vind de cover dan ook echt bij Pjotr en zijn boek passen niet teveel poespas maar gewoon lekker stoer . Een nadeel van de cover kan misschien zijn dat vrouwen hem hierdoor wat minder snel oppakken . In eerste instantie zou ik hem namelijk gebaseerd op de cover ook niet zo 1,2,3 oppakken .

HIpHdG6w.jpeg.jpg

Het verhaal . Het boek begint met korte hoofdstukken die op en neer switchen van het Verleden naar het heden . Het verleden verteld ons wat meer over de achtergrond van het verhaal het is onze eerste kennismaking met een wapen wat zo gruwelijk is dat er geen woorden voor zijn . In het heden maken we kennis met Alex de Klerck en zijn teamgenoten die na Khartoem afreizen om daar het mysterie te ontrafelen van de mysterieuze ontploffing die onlangs plaats vond waarbij in een klap een berg mensen verdwenen is . Het team van Alex bestaat uit Peter en Suzanne . Van peter kon ik niet echt hoogte krijgen en daardoor vraag je jezelf soms af of die nou wel of niet te vertrouwen is . Ook van Suzanne leerde we niet zo heel veel kennen dat vond ik wel jammer omdat je daardoor ook niet echt een band op bouwt met haar personage . Maar Alex was voor mij echt de stoere held in het verhaal . Kwa bij personages ben ik een groot fan van Sofia we maken kennis met haar ongeveer halverwege in het boek en vooral op het einde speelt ze een grote rol in het verhaal . Sofia is voor mij een heerlijk pittig vrouwtje . Ook Safi hun inside man vind ik een heel leuk personage . Elke keer ontdekken we weer wat nieuws over hem . Het verhaal zelf is op een super vlotte manier geschreven en daardoor leest het lekker makkelijk door . Je wilt continu weten hoe het verhaal weer verder gaat . Pjotr weet ook goed de spanning van zijn lezers vast te houden met zijn schrijfstijl en plot twisten . Heel vaak dacht ik tijdens het lezen ja maar hoe gaat het dan nu weer verder . Daarnaast zijn de details in het verhaal gewoon ontzettend goed uitgewerkt en passen ze helemaal bij het verhaal . 

Mijn conclusie . Masterplan van Pjotr vreeswijk krijgt van mij een dikke 9 als eind cijfer . Dat betekend voor mij dat het 5 sterren zijn want ik doe niet aan 4,5 sterren . Het boek heeft namelijk super veel plus punten de enige twee minpuntjes voor mij waren dat er niet meer over Suzanne haar achtergrond werd verteld en ik de cover persoonlijk iets te mannelijk vind maar dat is echt mijn persoonlijke smaak en doet totaal niks aan het verhaal af . Het is een boek wat ik iedereen die van actie thrillers houdt enorm aanraadt ! 

Heel veel liefs ,

Melanie

Dit boek heb ik gekregen als recensie exemplaar maar dat veranderd niks aan mijn mening want ik krijg een recensie exemplaar juist om er mijn eerlijke mening over te geven . Met de nadruk op mijn mening want iedereen heeft weer een andere persoonlijke smaak . 

 

22 thoughts on “Recensie vanuit mijn hart : Pjotr Vreeswijk

 1. Bij het lezen van de naam Pjotr moest ik meteen denken aan een van mijn favoriete jeugdboeken: Pjotr van Jan Terlouw. Het boek waar het hier om gaat, lijkt mij iets te fantasierijk om het direct op mijn lijst met nog te lezen boeken te zetten.

  Like

  1. Fantasierijk een beetje misschien maar aan de andere kant gaat het om een dodelijk wapen . Een wapen wat misschien ook wel zo kunnen bestaan in het echt . Het is niet echt een fantasiewereld zeg maar.

   Like

 2. Wat fijn dat je zo enthousiast bent over Masterplan. Zelf houd ik niet van actiethrillers, maar gelukkig zijn er veel genres en veel lezers met verschillende smaken. Zo vind je altijd wel een boek dat bij je past, of een lezerspubliek dat bij jouw boek past 🙂

  Like

 3. Als ik je review lees lijkt het me niet helemaal m’n ding te zijn. Ik heb ’t meer voor non-fictie de laatste tijd. Maar, dat is ieder z’n ding hé?

  Like

 4. beetje lastig te lezen review: je schrijft : wat ik ervan vindt en begint dan wat over de schrijver te vertellen….
  Ik hou persoonlijk van schrijvers die spannend kunnen schrijven, de nationaliteit vind ik niet van belang. Wat spreekt jou aan in specifiek Nederlnadse schrijvers?

  Like

  1. Wat ik er van vind schrijf ik standaard boven de recensie omdat het mijn mening is en iedereen een andere mening heeft . Normaal vertel ik niks over de auteur dus had er even over heen gekeken dat dit nu misschien niet toepasselijk was .

   Liked by 1 person

   1. Een recensie is per definitie persoonlijk, het is attent om het er bij te zetten, maar iedereen behoort dat te weten.

    Like

  2. Oeps te snel op enter gedrukt . Ik zal die zin straks even weg halen . Ik houdt van heel veel genres . Maar mijn passie voor Nederlandstalige auteurs begon denk ik door mijn dyslectie . Daardoor was ik altijd veel bezig met de Nederlandse taal en ben ik die heel erg gaan bewonderen . Toen merkte ik dat boeken van Nederlandstalige auteurs vaak worden ondergesneeuwt door al het vertaalde geweld . Het gaat me dus niet om de nationaliteit maar echt om de taal.

   Like

   1. Wanneer iets goed vertaalt is ( oke dat is niet altijd het geval), lees je weer heel goed Nederlands….Ik kan je echt aanraden oo ook eens boeken van “buitenlanders” te lezen, Er is zoveel moois geschreven, ontzeg het jezelf niet

    Like

   2. Oooh ik lees ook zeker wel vertaalde boeken hoor . Maar het concept van mijn blog is 90% boeken van Nederlandstalige auteurs dat is mijn passie en dyslectie onder de aandacht brengen .

    Liked by 1 person

 5. Volgens mij is het een trappenhuis op de cover? Die vind ik juist heel mooi! Ik zou inderdaad ook meer over de achtergrond willen weten, maar soms is dat helemaal niet functioneel in een boek.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s