Leesclub Nicolas en de verdwijning van de wereld van Anne Eekhout.

 

wp-15507291874513300005994579283472.png

Lieve Lezers van Bookstamel ,

Zo nu en dan schrijf ik me eens in voor de leesclubs van Hebban . Ik doe dit niet zo heel vaak maar af en toe zien we een leuke voorbij komen en dan doen we dus mee . Zo schreef ik me ook in voor de blinddate leesclub van boek 2 tijdens de week van de leesclubs . Ik werd ingeloot en mocht mee doen yes ! , want over boeken kletsen is natuurlijk altijd super leuk . Het boek bleek Nicolas en de verdwijning van de wereld van Anne van Eekhout te zijn . Van plaats dat ik hier alleen mijn recensie plaats leek het me ook super leuk om met jullie mijn antwoorden op de vragen van de leesclub te delen .

Let dus op in deze leesclub post staan spoilers ! Heb je het boek nog niet gelezen of wil je er van te voren niks van lezen dan zou ik zeggen wacht met het lezen van deze post tot je het boek zelf hebt gelezen . Je kan dan wel mijn recensie hier lezen . 

Hu7qy7pw

 

1 a Waarom heb je gekozen voor blind date nr 2 Ik heb gekozen voor dit boek omdat het word dystopie , Fantasie en kosmos er voor mij uit sprongen . Dit zijn allemaal dingen die mij in een boek enorm aanspreken dus daarom dacht ik laat ik eens mee doen . 
1 b Wat zijn je verwachtingen. Ik probeer zonder verwachtingen erin te gaan en in dit geval natuurlijk al helemaal want ik heb nog geen idee welk boek het is . 

2 a Wat vind je van de titel, past deze bij het boek? ik vind de titel perfect bij het boek passen het omschrijft in een paar woorden waar het verhaal over gaat . 
2 b Wat vind je van de cover, past deze bij het boek? Persoonlijk spreekt de cover mij niet heel erg aan ik vind hem wat te donker en het oogt niet echt als een zwart gat maar eerder als een zonsverduistering maar hij past wel goed bij het verhaal .

3 Wat gelijk opvalt bij dit boek, is dat het is geschreven uit perspectief van een 8 jarige
Hoe vind je dat Anne Eekhout dat heeft gedaan, denk daarbij aan taalgebruik, past dat bij een 9 jarige, en handelingen en keuzes, passen die bij een 8 jarige (die terecht komt in speciale omstandigheden). Dit heeft Anne echt ontzettend goed gedaan je kon makkelijk met Nicolas meeleven door het taalgebruik en de situaties die Anne weet te omschrijven . 

4 a Hoofdpersoon is Nicolas, maakt hij nog een ontwikkeling door?Jazeker in het begin is hij erg bang , daarna denkt hij dat hij de wereld kan gaan reden en later moet hij toch gaan nadenken over het feit dat het misschien toch niet gaat lukken . 
4 b Welke van de andere personage sprak je het meest aan en waarom? Ik vond mevrouw Sun van het winkeltje een leuk personage . Mevrouw Sun is een lieve zorgzame vrouw die een beetje voor Nicolas en zijn vriendje zorgt . 
4 c Welke van de andere personages sprak je het minst aan en waarom? Ik had niet zoveel met Eddie de vriend van de oppas van Nicolas en de vader van Nicolas de laatste omdat deze eigenlijk niet zoveel voor kwam in het boek . 

5 Welke thema’s zijn terug te vinden in dit boek? Ik denk dat de belangrijkste thema’s verslaving , angst en liefde zijn . 

6 a Wat vind je van de schrijfwijze van Anne Eekhout? Anne heeft op zich een fijne schrijfstijl en weet alles heel mooi te omschrijven . Ze weet de gedachten gang van een 8 jarige jonge heel goed neer te zetten . Daarnaast vind ik dat ze heel goed de sfeer weet weer te geven . 
6 b Is er een zin dit je is opgevallen, omdat die mooi of bijzonder of opvallend is? Niet echt een in het bijzonder . 

7 a Wat vind je van de opbouw van het boek Het boek is op zich goed opgebouwd , het begin dat het zwarte gat onderweg is om de aarde te raken en daarna hoe de mensen er mee omgingen . Het einde vond ik persoonlijk wat minder . 
7 b Wat vond je het meest opvallende aan het verhaal Het meest opvallende aan het verhaal vond ik hoe Nicolas omging met de hele situatie . 
7 c wat vond je van het einde? Ik vond het einde van het boek niet zo , Ik vroeg me af wat nu eigenlijk de clou van het verhaal was . 

8 a Heeft het verhaal je kunnen raken, positief of negatief Tijdens het lezen van het boek waren er zeker ook wel punten die mij raakte . Vooral de stukken waarop Nicolas door zijn moeder in de steek word gelaten en voor zijn zusje zorgt zijn ontzettend mooi omschreven . Ook de band die hij op bouwt met zijn oppas en mevrouw Sun vond ik mooi om te lezen . De tranen schoten me ook wel even in de ogen toen zijn vriend joachim kwam te overlijden . maar het hele verhaal bij elkaar heeft me niet echt weten te boeien ( raken ) en dat vind ik wel erg jammer . Ik had op het eind echt zoiets van wat heb ik gelezen ?  
8 b kan je je verplaatsen in de situatie waar Nicolas en de anderen in terecht zijn gekomen. Heb je een voorstelling kunnen maken wat jij zou doen? Ik kan me zeker verplaatsen in de situatie wat zou jij doen als de wereld vergaat ? Ik denk dat de sfeer die Anne omschrijft ook zeker zou kunnen ontstaan. 

9 a De blinddate leesclub werd omschreven in een aantal kernwoorden zoals Apocalyptisch, striphelden, fantasie en kosmos. Komen deze woorden overeen met het verhaal zoals je het hebt gelezen. Sommige worden komen zeker wel overeen met het verhaal zoals striphelden , kosmos en Apocalyptisch . Dystopie en Fantasie voor mij de grootste redenen om het boek te kiezen zag ik er niet echt in terug . 
9 b Welke drie woorden zou jij gebruiken om het boek te omschrijven. Daarbij kan je ook denken aan woorden die jou gevoel van het lezen omschrijven (bijvoorbeeld boeiend en grimmig) Ik zou kiezen voor Striphelden , Kosmos , Apocalyptisch .

10 A Vraag 1 ging over de verwachtingen die je had voor het lezen. Zijn deze uitgekomen? Leg uit. Voor mij zijn de verwachtingen niet helemaal uitgekomen ik vond het boek namelijk niet echt dystopisch en fantasie . Het speelt zich af in de wereld van nu die word bedreigd door een zwart gat . De dingen die gebeuren zouden ook makkelijk echt ooit kunnen gebeuren en daardoor vond ik het ook niet echt een fantasie boek . Maar waar het boek dan wel precies onder zou vallen weet ik niet zo goed .
10 b Anne Eekhout heeft nog twee boeken geschreven. Denk je dat je nog eens een boek van haar gaat lezen Ik denk het niet omdat het boek voor mij niet echt trok . Er waren zeker stukken in het boek die mooi waren om te lezen en de situatie was ontzettend goed omschreven maar het was gewoon niet mijn persoonlijke smaak.
10 C Zou je het boek Nicolas aanraden aan anderen? Persoonlijk is het niet een boek dat ik snel zou aanraden omdat het mij niet echt trok . Maar het zit schrijftechnisch wel ontzettend goed in elkaar dus ik denk dat dit meer een kwestie van persoonlijke smaak is . 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s