Vraag het bookstamel: wat zijn jou favorieten boeken ?

wp-15507299270083820524436944333644.png

Serieus laten jullie me echt kiezen wat me favorieten boeken zijn ? Hoe kan zo’n boekenworm als ik nu kiezen wat mijn favorieten boeken zijn . Maar goed ik zal een poging wagen met een aantal boeken die ik de afgelopen maanden las en een speciaal plekje in me hart hebben veroverd . 

Ik begin met mijn favoriete boeken van Nederlandstalige auteurs .

* Zondagskind van Judith Visser , Was echt een van de meest bijzondere boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen . Judith weet op zo’n mooie manier het leven van Jasmijn met autisme te omschrijven . Het gekke was dat toen ik dat boek aan het lezen was er voor mij heel veel dingen op hun plek vielen . Ik had altijd hoofdpijn in drukte , op feestjes was ik altijd ziek , Mijn moeder moest mij soms op school ophalen omdat ik gewoon de drukte niet meer aan kon . En zo nog veel meer dingen die in het boek beschreven stonden . Op dat moment liep ik al bij het GGZ en mijn therapeut vroeg me of ik wel eens aan autisme heb gedacht . Echt een week nadat ik dit boek had gelezen . Over een paar maanden zal ik weten of ik autisme heb want vanaf april ga ik getest worden super spannend natuurlijk . Mijn recensie kun je hier lezen als je meer wilt weten over het boek 

* Een ander boek wat ik heel mooi vond dat ik afgelopen jaar heb gelezen is Drägan Duma – Een onbreekbare band van Patty van Delft . Ik ben echt stapel dol op boeken met draken er in .En patty heeft in haar Drägan Duma serie een super mooie wereld neergezet over draken en drakenridders . Wil je meer weten over dit boek kun je mijn recensie hier lezen 

*Hart-Slag van Joanne Carlton is ook zo’n heel bijzonder boek eentje die je echt gelezen moet hebben. In Hart-Slag beschrijft Joanne Carlton een prachtig verhaal over vriendschap en verlies . Tot op het einde weet je niet hoe het boek gaat aflopen en stiekem hoop je dat uiteindelijk alles weer goed komt . Dit is een van de weinige boeken die mij ooit aan het huilen heeft gebracht . Echt dit boek moet je gewoon lezen . Twijfel je toch nog dan kun je de recensie hier lezen 

En zo kan ik er nog veel meer bedenken denk aan boeken als Grenzeloos , Truth or dance , Schaduwen etc ik zou zeggen kijk eens in de lijst met recensies en ontdek wel boek bij jou past !

Maar goed naast de 99% boeken die ik lees van de Nederlandstalige auteurs lees ik ook soms best nog wel eens een goede vertaling . Vaak zijn het dan series die ik echt heel erg goed vind .

Talon Saga van Julie Kagawa is bijvoorbeeld zo’n serie die ik kan blijven lezen . De serie bestaat uit 5 boeken en gaat hoe kan het ook anders of draken ! Ja sorry ik kan er niks aan doen ik ben nou eenmaal gek op draken . 

Harry Potter van J.K Rowling is echt mijn meest dierbaarste serie in mijn boekenkast . De boeken van Harry Potter waren de boeken die ik kocht van mijn aller eerste salaris , de boeken die mijn liefde voor lezen enorm heeft gestimuleerd . De boeken die in zo’n perfect geschreven fantasie wereld afspelen dat ik maar niet kan snappen als iemand zegt dat die niet van de boeken van Harry potter houdt . 

En zo kan ik nog wel even doorgaan maar dan zijn we volgend jaar nog niet uitgesproken .

Heel veel liefs ,

Melanie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s