Vraag het bookstamel :Wat is jouw lijst met nog te lezen boeken voor 2019?

wp-15507299270083820524436944333644.png

Hallo lieve lezers van bookstamel .,

Het is weer tijd voor een “vraag het bookstamel” topic . Een tijdje geleden konden jullie vragen opgeven en kans maken op een boek . Een van de vragen die ik toen kreeg was dus Wat is jou lijst met nog te lezen boeken voor 2019 . Toen ik die vraag las dacht ik in eerste instantie jeetje weten ze wel hoe lang mijn lijst met boeken die ik nog wil lezen is . En kan ik het ze wel aan doen om ze zo lang te laten lezen . Dus heb ik besloten om een selectie te maken van de boeken die ik nog zeker in 2019 wil gaan lezen . Maar ik waarschuw van te voren meestal komt er van mijn TBR lijst helemaal niks terecht . Want elke keer komen er wel weer boeken tussen door die dan weer voorrang van me krijgen . Zoals een leuk boek voor een blogtour of recensie . Daarom heb ik de boeken die ik daarvoor de komende maanden ga lezen niet mee geteld .

De Blingg Serie van Miranda Hillers wil ik zeker dit jaar lezen . Ik denk dat ik deze bewaar voor de zomer zodat ik ze heerlijk buiten in de tuin in het zonnetje kan lezen . Ik ga natuurlijk niet helemaal verklappen waar de serie over gaat want hij bestaat uit 5 boeken in totaal . Maar het eerste boek gaat hierover Sophie heeft samen met haar zus Gwen een goedlopende kledingzaak: Blingg en geniet van het leven. Ze is nooit echt verliefd op de mannen waarmee ze korte avontuurtjes beleeft. Totdat ze de knappe, blonde Frederick ontmoet. Is hij de ware voor haar? En kan Frederick omgaan met het feit dat de jonge aantrekkelijke Rens haar beste vriend is? Ze heeft immers een hechte band met hem. Tijdens een gezamenlijke vakantie lopen de spanningen hoog op. Dit eerste deel van de Blingg-serie zit vol dramatische mannenproblemen die met stomende scenes worden afgewisseld.

De stravaganza serie wil ik ook echt dit jaar gaan lezen alleen heb ik daarbij een probleem want ik mis deel 2 stravaganza stad van sterren ( maar ergens denk ik nog steeds dat ik deze wel heb 🙂 maar gewoon niet meer kan vinden . En deel 6 Stravaganza stad van zwaarden . Ik ben hard opzoek naar deze 2 boeken in de zwarte uitvoering dus mocht iemand deze hebben ter overname dan hoor ik het natuurlijk graag . Ook hier ga ik niet van alle delen verklappen waar ze over gaan maar deel 1 gaat hierover . De doodzieke Lucien ontdekt dat hij een stravagante is, iemand die naar een andere wereld kan reizen. Hij gaat graag naar het prachtige zestiende-eeuwse Belleza. Daar is hij sterk, gezond en kan hij doen wat hij wil. En in Belleza woont Arianna, het meisje met de violetkleurige ogen.
Maar het onafhankelijke Belleza is in gevaar. Er zijn mensen die de stad liever ten onder zien gaan. Lucien is de enige die de stad kan redden. Terwijl hij in zijn eigen wereld om zijn leven vecht, strijdt hij in de andere wereld tegen levensgevaarlijke vijanden én voor de liefde. 

De Gifmengster van J.M Anna Won ik pas geleden op facebook ! En daar ben ik echt super blij mee . Emma Anna Of te wel J.M Anna is een van mijn favoriete auteurs van eigen bodem . Haar verhalen zijn heerlijk om bij weg te dromen . En ik ben helemaal verliefd op de cover van de vernieuwde uitgave ! Hier gaat de gifmengster over Omdat Anne Dyewards vader een van de laatste erfgenamen van de verstoten koninklijke familie is, dwingt de huidige koning van Astoris haar te trouwen met zijn zoon en kroonprins William, om verdeeldheid en burgeroorlogen in het land te stoppen. Na een rustig leven als dochter van een baron, komt Anne met haar familie aan het hof wonen. William blijkt te kampen met een persoonlijkheidsstoornis en probeert zich staande te houden onder de tirannie van zijn vader. De koning blijkt niet vies te zijn van veel te jonge vrouwen en Annes vader wordt weggewerkt door de Kroonraad.
Anne stort zich op de verworpen geneeskunde en gaat in de leer bij een alternatieve dokter. Ondertussen bouwt de spanning aan het hof zich op en probeert ze haar familie krampachtig bij elkaar te houden. Als het noodlot toeslaat, is het tijd om te vluchten.
Een romantische fantasy in een middeleeuwse setting over innige liefde, onvoorwaardelijke vriendschap, volwassen worden, (machts)misbruik en vechten voor je geliefden en idealen.

En zou heb ik denk ik nog wel een stuk of 50 ongelezen boeken in mijn kast staan . Maar dat kan maar zo over een maand zijn weg gewerkt want hoeveel boeken ik lees hangt echt sterk van me humeur af . En aangezien ik momenteel nog niet zo veel kan doen door me hand geloof ik maar zo dat het er deze maand echt heel erg veel kunnen gaan worden .

Heel veel liefs ,

Melanie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s