Bookstagrammer in the spotlights: books_boeken_books.

wp-1550729194992791142543310104128.png

Hallo lieve lezers van bookstamel ,

Ik zat weer eens rond te neuzen op bookstagram toen ik dit keer een vrij nieuw account tegen kwam . En hoe leuk is het om ook eens de wat nieuwere bookstagrammers in de spotlight te zetten. Dus zo gezegd zo gedaan vandaag stel ik jullie graag voor aan books_boeken_books.

Achter Books_boeken_books gaat Samia schuil . Samia is 18 jaar en studeert geneeskunde aan de VU in Amsterdam. Sinds September woont ze in Amsterdam . Ze vind het heerlijk om daar alle boeken winkels af te struinen . Haar favoriete genre is Nederlandse Literatuur . Haar favoriete auteurs zijn Harry Mulisch, W.F. Hermans en Donna Tartt . Ze is een instagram account begonnen om haar liefde voor boeken en foto’s te delen . 

IMG_6070.JPG

1 Als ik het goed heb ben je pas net met bookstagram begonnen . Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan bookstagrammen ?Klopt! Ik ben begonnen op 24 januari, als experiment had ik één foto geplaatst en een bio toegevoegd. Toen ik er vier dagen later naar keek zag ik dat ik ineens 60 volgers had. Daardoor ben ik er toen mee door gegaan. Ik ben op het idee gekomen om een bookstagram account te beginnen door mijn liefde voor fotografie en boeken. Op mijn persoonlijke account post ik veel foto’s van gebouwen en natuur, maar ik dacht dat mijn volgers niet zaten te wachten op een boeken account, dus ben ik maar een nieuwe begonnen. Tot nog toe vind ik het erg leuk, heb nog genoeg inspiratie voor nieuwe foto’s en ik heb al een aantal mooie klaar staan 😏😏😏. Ik vind het wel moeilijk om volgers te gainen, dus tips zijn erg welkom!
2 Op je foto’s zie ik ook een prachtig schaakspel , schaak je zelf of welk ander spelletje vind je leuk om te doen ?Het schaakspel van de foto komt uit Griekenland, het mooiste aan dat spel vind ik de schaakstukken. Ze zijn ontzettend gedetailleerd en van echt metaal, dus ze voelen goed aan. Mijn opa heeft me toen ik 6 was leren schaken. Als ik dan uit school naar hem toeging maakten we eerst een fort van lakens en oude encyclopedieën, zo heb ik trouwens ook het alfabet geleerd omdat we ze op de goede volgorde terug moesten zetten, en vervolgens gingen we in het fort schaken. Daar konden we dan uren mee bezig zijn. Verslagen heb ik hem nooit, maar leerzaam was het zeker. En als het op een gegeven moment helemaal fout ging en ik wilde stoppen omdat ik dacht niet meer te kunnen winnen, draaide hij het spel om en won hij vervolgens alsnog. Op die manier liet hij me zien dat je ook als het onmogelijk lijkt, er toch nog iets van kan maken.
IMG_6939.jpg
3 Wat voor boeken lees je graag ? En welk boek zou je iedereen willen aanraden ?Door mijn dyslexie ben ik relatief laat van lezen gaan houden. In vijf vwo moest ik voor mijn boeken lijst veel boeken lezen, daar ben ik eigenlijk niet mee op gehouden. Hierdoor lees ik graag literaire werken. Het boek dat ik aan iedereen aan wil raden is De Ontdekking van de Hemel. Dit is absoluut mijn favoriete boek aller tijden, het is even doorbijten want het telt 901 pagina’s, maar des te langer duurt het verhaal. Het verhaal zelf zit echt briljant in elkaar. Het best van het boek zijn de momenten van totale verstandsverbijstering, wanneer je ineens realiseert hoe iets in elkaar zit of als er iets gebeurt was je totaal niet aan zag komen. Dat soort momenten maken het boek heel onvoorspelbaar en zorgen ervoor dat je, vooral de laatste 200, op het puntje van je stoel zit. 
4 Welke auteur van Nederlandstalige bodem is jou favoriet ?Mijn favoriete auteur van Nederlandse bodem is Harry Mulisch. Ik vind het echt geweldig hoe zijn boeken in elkaar zitten, De Aanslag is daar ook een goed voorbeeld van. Het is echt geweldig als je achteraf opzoek gaat naar thematiek en intertekstualiteit en het boek vervolgens nog een keer leest en het net is alsof je een ander boek leest. Er is bijvoorbeeld een karakter uit De Aanslag die ook met naam en toenaam genoemd wordt in De Ontdekking van de Hemel, dat zijn echt dingen die voor mij een boek maken.
5 In welke fantasie wereld zou jij wel eens een dagje willen doorbrengen ?Een aantal jaar geleden heb ik de serie De Kronieken van de Onderwereld gelezen, van Cassandra Claire. Deze boeken zijn immens populair en alhoewel ik ze nu niet meer zo snel zou lezen, vond ik ze toen wel erg goed. In de wereld van de schaduwjagers zou ik dan ook wel een dagje door willen brengen.
Super bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen ! Ik vond het super leuk om je wat beter te leren kennen .
Liefs , Melanie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s