Vraag het bookstamel : Als je nog maar één boek mocht lezen voor de rest van je leven, voor welk boek kies je dan?

wp-15507299270083820524436944333644.png

Lieve Lezers van Bookstamel ,

Tja als je aan de lezers vraagt om je een vraag te stellen dan kun je natuurlijk verwachten dat ze je voor een aantal pittige dillema’s zetten. Amelia stelde me wel echt de meest onmogelijke vraag want ik moet er niet eens aan denken dat ik nog maar een boek zou mogen lezen voor de rest van me leven. Dus tja welk boek kies je dan .Dus ik heb eerst maar eens even een uur voor me boekenkast gestaan nou ja gelegen op me bank bed om over deze vraag te gaan nadenken.

En nadat ik dus zo een uurtje op mijn boekenkamer had doorgebracht en al mijn boeken door mijn gedachten heen had gehaald . Heb ik dan uiteindelijk met pijn in mijn hart een keuze gemaakt. Maar de gedachten die toch wel het meeste door me hoofdsprong was oh nee dat zou wel echt zonde zijn van alle boeken in me boekenkamer als ik die nooit meer zou mogen lezen. 

Het boek dat ik dan wel 1000 keer zou lezen omdat ik dus alleen nog maar dat boek mag lezen voor de rest van mijn leven is dan toch geen Nederlandstalig boek . En dat doet stiekem wel een beetje pijn in me hart . Maar ik zou namelijk echt niet kunnen lezen zonder mijn aller liefste boek Harry Potter en dan gewoon deel 1 waar alles begon. Harry Potter heeft namelijk zoveel betekend in mijn leven. Het is het boek dat mijn liefde voor lezen heeft aangestoken , Het eerste boek dat ik ooit kocht , Het boek waarin ik me in een totaal andere fantasie wereld kan begeven , Het boek dat me altijd uit mijn diepe dalen haalde als ik me even piep voelde , Het boek dat er heel mijn volwassen leven is geweest. Ja Harry Potter zou ik dus echt niet over me hart kunnen vekrijgen om nooit meer te lezen . 

Maar vertel welk boek zouden jullie kiezen als je nog maar 1 boek mag lezen voor de rest  van je leven ?

Liefs, Melanie

 

10 thoughts on “Vraag het bookstamel : Als je nog maar één boek mocht lezen voor de rest van je leven, voor welk boek kies je dan?

 1. Wat een leuke vraag! Mijn vriend zou denk ik ook gaan voor Harry Potter. Ik lees wat meer de ‘makkelijkere’ boeken en zou gaan voor de Shopaholic serie van Sophie Kinsella. Ik moet altijd heel hard lachen als ik die boeken lees.

  Like

  1. Oooh maar ik vind de makkelijkere boeken om ze zo maar even te noemen ook heerlijk , Bijv de bling serie van Miranda Hillers , Shopaholic die vind ik idd ook erg grappig altijd . Ik hou ook enorm van de boeken van Jill Mansel . Wat leuk dat je vriend ook voor Harry potter zou kiezen

   Like

 2. Ik zou, net zoals de vriend van Laura hierboven, iets kiezen van JK Rowling denk ik. Is ook zo’n groot stuk van mijn jeugd! Mijn vriend zou dan eerder kiezen voor ‘De Ontdekking van de Hemel’. Heeft hij al zo’n 10 keer opnieuw gelezen denk ik.

  Like

  1. Van wie is de Ontdekking van de Hemel ik geloof niet dat ik deze al ken 🙂 en nu ben ik wel nieuwsgierig geworden.

   Like

 3. Ik ben niet echt een lezer. Als ik boeken koop, zijn het bijna altijd boeken rond lifestyle. Waarschijnlijk daardoor dat ik niet echt een antwoord kan geven welk boek ik zou kiezen

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s