Nieuwe boeken.

wp-15507299270083820524436944333644.png

Hallo Lieve lezers van bookstamel,

Ojee afgelopen weken ontving en kocht ik weer zoveel leuke boeken! Nou ja dat is natuurlijk alleen maar leuk. Maar juist daarom lijkt het me leuk om vanaf nu ook zo nu en dan eens een blog te maken waarin ik mijn nieuwe aanwinsten met jullie deel. Want wie weet doen jullie er nog leuke ideeën door op.

Dus daar gaan we 🙂 ik heb deze week 6 nieuwe boeken erbij 🙂 We beginnen met de eerste 2. Deze zijn allebei van uitgeverij Imagine Ya Books. Deze 2 boeken ontving ik in een verrassingspakket omdat ik was uitgekozen voor hun secret bookclub via facebook. Ik was echt super blij dat ze mij hebben uitgekozen want ze hebben echt hele toffe boeken in hun assortiment zitten.

20190413_2045542771227595224196035.jpg

Het eerste boek wat ik ontving is Orangeboy van Patrice Lawrence. Orange boy verteld het verhaal van de 16-jarige Marlon. Marlo heeft zijn moeder beloofd dat hij nooit het gangsterleven in zal gaan, Zoals zijn grote broer Andre. Tot nu toe lukte dat makkelijk, maar nadat een afspraakje eindigt in een tragische gebeurtenis heeft Marlon het gevoel dat ze achter hem aan zitten. Ze zijn op zoek naar de mysterieuze Mr. Orange en willen Marlon gebruiken om hem te vinden. Marlon heeft geen keuze: kan hij worden wie hij nooit wilde zijn, om de mensen om hem heen te beschermen?

Ik vind het verhaal echt heel interessant klinken en ben dan ook super benieuwd erna! Maar ik heb nog 2 andere boeken liggen voor een recensie die eerst uit moeten dus nog heel even geduld moet ik hebben. 

20190413_2045325625167552019174688.jpg

Het tweede boek dat ik voor imagine mag gaan lezen is Het licht van Lorelei van Jen Minkman. Het boek gaat over Aska die weg wil uit het klooster waar ze haar hele leven moet dienen. Melinda die niet meer gelooft in de regels van haar volk. En Enna die niet meer het leven wil van een arm vissermeisje. 

Al bijna driehonderd jaar wonen de angelen en skylegers samen op Terschelling. De Skylegers zijn de oorspronkelijke bewoners van het eiland, maar de Angelen maken de dienst uit en alleen zij mogen gebruik maken van elektriciteit. Hun heilige vuur van Brandaruis, dat brandt in de vuurtoren in de hoofdstad, houdt de gevaarlijke Sirenes ver weg van het eiland. Zo krijgen de zeemerminnen geen kans de arme Skylgers en rijke Angelen de zee in te lokken met hun gezang. Maar zijn de Sirenes de Skylegers we zo vijandig gezind? En Kunnen alleen de Angelen elektriciteit opwekken? En wat gebeurd er als het vuur van Brandaruis dooft?

Nou achter al deze dingen hoop ik dus te komen als ik het boek lees. 

Ik kreeg ook 2 boeken binnen van Celtica Publishing een boek mocht ik ontvangen omdat ik dit jaar Vipster mag zijn voor Celtica Publishing wat natuurlijk super leuk is. Het andere boek kocht ik.

20190415_1837005575602227875494617.jpg

Laten we beginnen met het eerste boek degene die ik heb gekocht Drägan Duma – Boek 1 – Zij Die Hoort van Patty van Delft. Dit boek stond echt al heel lang op mijn wensenlijstje maar toch twijfelde ik elke keer om hem te kopen. Ik ben namelijk gek op draken en was bang dat het boek zou tegen vallen. Toen mocht ik Drägan Duma – Een Onbreekbare Band van Patty van Delft lezen dit is boek 4 maar speelt zich af voor de andere drie boeken. Nadat ik dat boek had mogen lezen voor mijn recensie die je trouwens hier kunt lezen wist ik zeker dat ik de andere drie boeken van Patty van Delft ook moest lezen. Dus de eerste heb ik nu aangekocht in de feestmaand van Patty van Delft . 

Het boek gaat over Jill die regelmatig geteisterd word door een nachtmerrie over het ongeluk waarbij ze haar moeder verloor. Haar vader heeft ze nooit gekend. In de nacht nadat ze zestien is geworden, schrikt Jill wakker. Ze gaat naar het slaapkamerraam en ziet buiten de schim van een draak! Ervan overtuigd dat ze droomt, gaat ze ernaartoe en ontmoet de Drägannymare Jordian, een drakenridder uit Drägan Duma. In die parallelle wereld zijn draken een verbond met de mensen aangegaan om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden.Jill blijkt door haar bloedlijn van vaders kant voorbestemd te zijn om in Drägan Duma opgeleid te worden tot Drägnnymare. Ze krijgt slechts een paar dagen de tijd om te beslissen of ze dit werkelijk gaat doen. Verward blijft ze achter. Moet ze alles wat ze kent achter zich laten en de overstap maken naar het onbekende Drägan Duma?

Ik kan echt niet wachten om verder te lezen in deze geweldige serie van Patty. 

20190415_1837557536051402184495180.jpg

Het tweede boek heb ik dus uitgekozen voor mijn Vipster jaar. Tijdens mijn Vipster jaar probeer ik expres boeken uit te kiezen van schrijvers waar ik nog niks van heb gelezen. Ik vind het namelijk super leuk om voor mij nieuwe auteurs te ontdekken. Ik koos voor het boek Terra 7 Het groene kristal van Esther Wagenaar. 

Op de flaptekst van het boek kunnen we het volgende lezen: Ooit werd Terra 7 gekoloniseerd vanuit het ideaalbeeld van een geweldloze samenleving. Als de Aardse wetenschappers Virginia, Conrad en Redbod de planeet na eeuwen herontdekken, komen ze er echter tot hun schrik achter dat het leven er niet bepaald paradijselijk is. Wat eens gewone mensen waren, zijn nu volken die door genetische manipulatie uit elkaar zijn gedreven en zelfs lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan. Terra 7 is een planeet waar onderdrukking en overheersing de praktijk zijn geworden. Gebonden aan de Aardse regel dat ze niet mogen ingrijpen, staan de wetenschappers voor een belangrijke keuze: helpen ze de onderdrukte volken of niet? Als Redbod verdwijnt, worden Virginia en Conrad gedwongen een beslissing te nemen. Bijgestaan door Zania, een Terrazone en Dion, een Groene met telepathische gaven, gaan ze op zoek naar hun schip en hun vriend. In Het groene kristal, het eerste boek van de trilogie Terra 7, neemt Esther Wagenaar je mee naar een wereld vol extremen. In deze gepolariseerde samenleving volg je de personages op hun tocht naar een betere wereld. Welke keuzes zullen ze maken?

Ik ben echt reuze benieuwd of deze voor mij nog nieuwe auteur mij weet te raken met haar verhaal.

20190413_2046567534737181386253662.jpg

Maguerita Le Roy had een winactie op facebook voor het boek Midland dat ze heeft geschreven. Voor de winactie moest je vertellen over je ergste nachtmerrie. En nachtmerries tja die kan ik genoeg bedenken. Ik was echter wel super verast toen de postbode aanbelde omdat het pakketje niet door de brievenbus paste. Er zaten namelijk allemaal leuke ingepakte cadeautjes in de envelop. Ik moest echt even denken waar ik dat aan verdiend had ( had ik met iemand geswapt? ) Maar zodra ik het boek uit pakte wist ik dat het voor de winactie was. Alleen had ik dus allemaal leuke dingen erbij cadeau gekregen hoe tof is dat! 

20190415_1836277426557652717759724.jpg

Vergeef me van Lori Nelson Spielman was mijn laatste nieuwe aanwinst deze week. Dit boek zag ik liggen in de boekenhandel voor een leuk prijsje dus toen dacht ik ach waarom niet. Het lijkt me een heerlijk feelgood boek. Dit kun je lezen op de flaptekst. 

Het hele land is in de ban van een kettingbrief met “vergevingsstenen’: één steen om te vergeven, en één steen om vergeving te zoeken. Het hele land, behalve de populaire talkshowhost Hannah Farr. Toen Hannah twee jaar geleden zo’n zakje met twee stenen ontving, heeft ze het ogenblikkelijk weggestopt; ze wilde niet geconfronteerd worden met haar verdrietige verleden. Maar dan is de populaire bedenkster van de vergevingsstenen te gast in haar show, en onthult Hannah op televisie per ongeluk het verhaal over hoe ze door haar moeder in de steek werd gelaten.

Gedwongen door de producer van haar talkshow en aangemoedigd door haar enthousiaste fans gaat Hannah publiekelijk op zoek naar haar moeder om haar te vergeven en eindelijk rust te vinden. Maar als Hannah dieper in haar verleden duikt, dringt de vraag zich op of de waarheid waar ze zich al twintig jaar aan vasthoudt, wel de échte waarheid is. Is zij wel het slachtoffer, of heeft zij zelf ook schuld? En kan ze ooit het geluk vinden als het haar niet lukt om te vergeven en vergeten?

Wat waren jullie nieuwe aanwinsten deze week? Dat hoeven natuurlijk geen boeken te zijn misschien heb jij wel een mooie nieuwe lipstick of een mooie nieuwe trui gekocht.

Liefs, Melanie

 

10 thoughts on “Nieuwe boeken.

  1. Ik denk dat deze boeken niet helemaal mijn genre is. Ik kreeg van de week een stuk of 15 boeken van één uitgeverij. Echt tof! Veel leesplezier!

    Like

  2. Wat een flinke stapel nieuwe boeken! Ik heb afgelopen weekend een nieuwe spijkerbroek gescoord waar ik erg blij mee ben omdat ik dat altijd zo’n crime vind.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s