Even voorstellen Patty van Delft

Hoi lieve lezers van Bookstamel, Het is nu toch echt februari! De eerste maand in het nieuwe jaar is weer om. Mijn Verjaardag is weer achter de rug. Ja, het is nu toch echt een feit dat ik 36 ben en dus een stapje dichter op weg naar de 40. Geestelijk voel ik me natuurlijk nog steeds een fitte 20tiger en lichamelijk heb ik al lang de 80 bereikt maar ach, wat zegt leeftijd nou eigenlijk helemaal he? Patty van Delft; doet deze naam bij jou al een belletje rinkelen? Of zegt het je helemaal niks? Dan gaat daar nu verandering in komen want Patty is een van de auteurs van eigen bodem deze maand en daar ben ik heel erg blij mee.

Patty-van-Delft

Begin van het jaar vertelde ik jullie al dat ik super trots was dat ik CelticaVipster was geworden van Celtica publishing en het leuke is dat Patty auteur is bij Celtica. Maar daarover vast later allemaal nog veel meer want het is dus tijd om jullie voor te gaan stellen aan Patty van Delft (1981)

Patty van Delft is geboren en getogen in Den Haag. Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en heeft 2 katten en geen kinderen. Sinds dat ze jong was verslond ze al boeken en daarnaast schreef ze korte verhalen en gedichten. Patty heeft gestudeerd voor leerkracht en haar Master Special Educational Needs behaald. Na jarenlang voor de klas gestaan te hebben is zij nu fulltime schrijfster omdat de ziekte van Crohn en HMS het voor haar onmogelijk maakte om haar beroep nog langer uit te oefenen.

Het leuke aan de blogs van eigen bodem is het leren kennen van de auteurs voor mij. Zo ontdek ik nu dus dat Patty, net als ik, HMS heeft en we beide door het thuiszitten zijn begonnen met schrijven al is het op een andere manier. Ik ben gaan bloggen en zij is boeken gaan schrijven.

Want toen zij ziek thuis kwam te zitten is zij begonnen met het schrijven van het eerste deel van de Drägan Duma serie (Zij Die Hoort). Daarvoor schreef zij voornamelijk (duistere) gedichten om een aantal vervelende dingen uit haar jeugd te verwerken. En inmiddels timmert Patty aardig aan de weg als schrijfster. Zo verschenen er inmiddels al 4 boeken in de Drägan Duma serie en stond ze met het korte verhaal “Droomband” in de bundel Wonderland van Dutch Venture Publishing.

In oktober 2014 is Zij Die Hoort bekroond met de derde plaats van de publieksprijs “Hebban Fantasy Awards ” Het boek is gekozen tot derde beste Fantasyboek van Nederland en Vlaanderen. Naast de Nederlandstalige publicaties heeft Patty ook nog twee Engelstalige gedichten bundels uitgebracht namelijk My Wings en My Whisperings .

Naast het schrijven van boeken heeft Patty ook nog aardig wat andere hobby’s zoals fotograferen, gamen, schilderen, tekenen, het beoefenen en kijken van diverse sporten en natuurlijk lezen. Wil je nog meer over Patty te weten komen dan kun je haar op Facebook volgen onder de naam Patty van Delft of via haar websites www.petitemagique.wordpress.com en www.pattyvandelft.com

Volgende week ga ik wat verder in op de boeken van Patty van Delft en wat ik van haar boeken verwacht. Ik zeg dus tot volgende week!

Liefs, Melanie

Meer lezen over Patty van Delft dat kun je hier doen:  Deel 2Recensie Interview En hier kun je de boeken van Patty van Delft kopen.

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. 4 januari 2020

  […] lezen over Patty van Delft dat kun je hier doen: Deel 1  – Recensie – Interview En hier kun je de boeken van Patty van Delft […]

 2. 11 september 2020

  […] lezers van Bookstamel, Onlangs konden jullie op mijn bookstagram een vraag achter laten voor auteur Patty van Delft. Vandaag gaat Patty een aantal van deze en andere vragen beantwoorden. Dus zit je klaar voor dit […]

 3. 11 april 2021

  […] lezen over Patty van Delft dat kun je hier doen: Deel 1  – Recensie – Interview En hier kun je de boeken van Patty van Delft […]

 4. 11 september 2021

  […] je jezelf misschien af wie deze auteur nou eigenlijk is. Dan heb je mazzel want onlangs stelde ik Patty al aan jullie voor en las ik haar boek Een onbreekbare […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge