Recensie: Koorddansen van Wendy Stroobant

Hallo lieve lezers van bookstamel , Kennen jullie dat gevoel je ziet een boek in de winkel liggen en daar zou je hem niet zo 1,2,3 van mee pakken. Er is niet echt een reden voor maar je kiest gewoon liever wat anders . Dan wordt het boek opeens door een paar vrienden aangeraden of krijg je het kado en blijkt het helemaal geweldig te zijn . Nou dat overkwam mij vorig jaar met Zondagskind van Judith Visser dat was voor mij toen echt het boek van 2018 en Ik heb zo het vermoeden dat het boek waar ik zo de recensie voor ga schrijven wel eens de verrassing voor mij kan zijn van 2019. Ik kreeg Koorddansen als verrassing opgestuurd door Clavis young adult en het was in een woord geweldig.

Bewaar voor later op pinterest

Wil jij koorddansen van Wendy Strooband kopen dan kun je dat hier doen. 

Aangrijpende en verrassende Young Adult die je gelezen moet hebben . 

Titel: Koorddansen Auteur: Wendy Stroobant Uitgever: Clavis Young Adult  Aantal sterren:5/5

Joren werkt als tuinman bij de Woestenborgs, een wat vreemde familie met een strenge oma, een oom die dieren opzet en de tweeling Edith en Edward. Hij valt voor de charmes van Edith, maar waarom verlaat zij zelden het huis? En waarom heeft tante Anna haar eigen kamer terwijl ze allang overleden is? Of die stuntelige Edward. Zijn familie spoort hem aan zich wat stoerder te gedragen, meer “mannelijk’. Maar is Edward wel een échte jongen?

Wat ik van het koorddansen vindt:

Echt dit boek is zo ontzettend goed ! Sorry dat moest ik echt even gelijk kwijt . Nu verder naar mijn inhoudelijke recensie.

Dit is een van de mooiste covers die ik ooit heb gezien zeker nadat je het boek hebt gelezen . De cover past echt perfect bij het verhaal . De kleur van de cover vind ik ook echt perfect gekozen . De titel past ook perfect bij het verhaal. 

Let op deze recensie kan een kleine spoiler bevatten. 

Het verhaal Wauw wat is dit verhaal bijzonder en ontzettend mooi geschreven . Het boek gaat over een onderwerp waar in mijn gevoel nog steeds een te groot taboe op heerst en veel te weinig over gesproken wordt . In het boek maken we kennis met Edward een verlegen stille jongen een beetje een sulletje . Op een bijzondere manier bouwt hij toch een band op met Joren die bij zijn familie in de tuin werkt . Joren merkt ongeveer halverwege het verhaal op dat Edward eigenlijk wel veel vrouwelijke trekjes heeft en wat lijkt hij eigenlijk veel op zijn tweeling zus Edith . Edith is een meisje wat niet naar school gaat en waarvan Edward alleen maar glimpen opvangt als die bij de woestenborgs in de tuin werkt . Maar wie is toch die stille Edward ? Het boek is een prachtig verhaal over in het verkeerde lichaam geboren te worden . Een verhaal over vriendschap en liefde . Een verhaal over jezelf zijn en vooroordelen . Ik denk dat dit een verhaal is wat iedereen moet lezen want het is zo ontzettend goed geschreven.

Door de manier waarop Wendy het verhaal heeft geschreven krijg je al snel een band met meerdere personages . Elk personage heeft eigenlijk wel iets bijzonders . En van elk personage kun je ook weer iets leren . Hoewel het boek natuurlijk een sterk hoofdpersonage heeft voelen de andere personages niet aan als bijzaken en dat vond ik vooral erg mooi . Daarnaast is het gewoon heel bijzonder om te lezen hoe de personages hun eigen ontwikkelen.

Al met al dus een heel krachtig verhaal en daarom krijgt het boek een dikke 10!

Heel veel liefs ,

Melanie

Houd je van boeken in dit genre lees dan ook eens mijn recensie van Zwarte Lieveling van Susanne Koster. Je vind deze recensie hier.

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Bergfamilie schreef:

  Klinkt als een goed verhaal (en ik vind je eigenlijk niks teveel verklappen hoor!) maar hoe dik of dun is dit boek? En hoelang heb je erover gedaan om het uit te lezen?

  • admin schreef:

   Dit boek is niet zo heel dik. Makkelijk te lezen voor een normale lezer zeg maar ik deed er maar 2 uurtjes over maar ik lees heel veel.

 2. Mandy schreef:

  Lijkt me een heerlijk boek! De cover spreekt me ook direct al aan

 3. Milou schreef:

  Klinkt goed! Sowieso altijd wel leuk om weer is iets nieuws te lezen, verrijkt je kennis meteen wat.

 4. Skincarebynaomi schreef:

  Dit heeft mijn interessse wel gewekt, ik ga snel eens kijken naar dit boek. Op dit moment ben ik bezig met een boek van Simone van der Vlugt (Op klaarlichte dag), ook echt een geweldig boek. Wat een verhaal zeg!

 5. MC Kleuver schreef:

  Altijd fijn als je snel een gevoel krijgt bij personages. Dat maakt het verhaal vaak indringender. Het boek heb ik ook gezien in de winkels en ik zou er inderdaad ook eigenlijk langslopen.

 6. Danielle schreef:

  Leuk, ik ben erg nieuwsgierig naar het boek.

 7. Bryan schreef:

  Dit boek lijkt mij wel leuk. Zal hem zeker eens vastnemen als ik hem tegenkom.

 8. Jouvence.nl schreef:

  Klinkt als een spannend verhaal, je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar dit boek!

 1. 5 oktober 2021

  […] je van dit soort verhalen lees dan ook eens mijn recensie van Koorddansen van Wendy […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge