Vraag het bookstamel: Wat betekend hms?

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het weer tijd voor vraag het bookstamel . Dit keer kreeg ik wederom een interessante vraag in mijn mailbox . Je schrijft op je blogs af en toe over het feit dat je HMS hebt maar wat is HMS nou eigenlijk ?

Nou daar gaan we dan HMS betekend dat ik het Hypermobiliteits Syndroom heb helaas betekend dat ook dat ik hinder ondervind in mijn dagelijkse leven doordat mijn gewrichten hypermobiel zijn . Hypermobiel is eigenlijk niks anders dan erg flexibel ik kan bijvoorbeeld mijn pink in een hoek van 90 graden omhoog duwen zonder er moeite voor te doen, of mijn duim tegen mijn pols aan duwen . Echter doordat mijn gewrichten over de jaren zo flexibel zijn geworden heb ik vaak last van Luxaties ( Het uit de kom schieten van gewrichten ) mensen die dit wel eens hebben gehad weten hoe pijnlijk dit kan zijn maar bij mij gebeurd het soms 3 keer in de week . Ook heb ik last van Sub luxaties ( dit is het verschuiven van je gewrichten maar ze schieten dan net niet uit de kom , Je voelt dan dat het gewoon niet lekker zit ) Omdat het zo vaak gebeurd ben ik inmiddels zelf aardig goed in het terug zetten van deze gewrichten of het aanvoelen wanneer ik wel even langs het ziekenhuis moet . Het is vooral erg pijnlijk en vervelend want ik moet dus heel goed nadenken over elke handeling die ik maak . Zelfs bij het typen van een blog bijvoorbeeld overstrek ik mijn vingers al en dat heb ik vaak niet eens door . 

Doordat ik vooral vaak pijn heb en slecht slaap ben ik dus ook soms net een wandelende zombie . Maar ach dat nemen we maar voor lief . Het heeft heel lang geduurd voor ik geaccepteerd heb dat ik nu eenmaal minder kan dan andere leeftijdsgenootjes en ik bijna elke dag pijn heb . Maar inmiddels neem ik het zoals het is en probeer ik zoveel mogelijk te genieten van het leven . Tuurlijk heb ik nog steeds dagen waarop ik denk waarom ? En chips vandaag is echt even me dag niet , Maar dan sta ik de volgende dag gewoon weer op met frisse moed . 

Gisteren moest ik naar het Radbound ziekenhuis in Nijmwegen voor een Klinisch Genetisch onderzoek om te kijken of ik misschien Ehler Danlos heb dat lijkt namelijk heel erg op HMS . Alleen horen daar dan ook weer allemaal andere dingetjes bij maar dat is een lang verhaal . Ik ben er best wel benieuwd na of ik dat heb . Natuurlijk hoop ik dat het niet zo is aan de ene kant aan de andere kant als het wel zo is kunnen ze bepaalde dingen monitoren als dat nodig is . 

Hopelijk hebben jullie nu een beetje een idee over wat HMS is . Heb jij nou een leuke vraag voor de volgende plaats hem dan hieronder in een reactie of mail hem naar bookstamel@gmail.com .

Liefs , Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge