Valtada van Garvin Pouw

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Wat een prachtig weer is het vandaag! Ik heb dan ook samen met mijn zoon enorm er van genoten. We hebben een drankje gedronken op het terras, het zwembad opgezet, en buiten in de zon zitten lezen. En dat betekend dat Valtada – De vervloekte roeping van Garvin Pouw nu toch echt uit is. Tijd dus voor mijn Recensie van Valtada.

Titel: Valtada- De vervloekte roeping Auteur: Garvin Pouw Uitgever: Godijn Publishing Aantal sterren: 4/5

Een fantasie wereld vol liefde, vriendschap, uitdagingen, en bijzondere personages.

De vervloekte roeping speelt zich af in de wereld van Valtada. Een fantasie wereld die Garvin zo’n 20 jaar geleden al bedacht. Het verhaal van de vervloekte roeping laat ons kennis maken met de 4 Nara die de hoofdpersonages in het verhaal zijn. Zo maken we kennis met Aresta een boerendochter die bij haar tante op de boerderij woont. Aresta zorgt voor de dieren van haar tante maar droomt er van om naar de grote stad te gaan. Shutai Leeft in een kasteel maar als dat kasteel op een dag word aangevallen denkt hij aan een oude kaart. Deze kaart wijst hem de weg tijdens de zoektocht die hij begint. Tijdens deze tocht ontmoet hij Vohan die op een afgelegen stuk natuurgebied woont vlak bij een berg samen met Yivenna. Vohan heeft visioenen die hem vertellen dat hij niet moet blijven waar hij is dus besluit hij om Shutai te gaan volgen.

In het begin leren we vooral veel over de 4 hoofdpersonages en het feit dat hun samen een reis gaan maken om Valtada te behoeden voor de duisternis die langzaam aan over het land sluipt . Tijdens hun reis komen ze vele uitdagingen en opstakels tegen. Leren ze nieuwe mensen kennen zoals Nikara.

Nikara is een een bij personage in het boek. Maar ik ben stiekem een beetje verliefd geworden op dit kleine elfje met haar oranje haren. Nikara is grappig een beetje ondeugend maar ook heel nieuwsgierig en super lief. Ik vind het echt super knap dat een auteur een bij personage zo’n grote persoonlijkheid kan meegeven waardoor de lezer van haar gaat houden. (Van mij had Nikara haar eigen boek mogen hebben)

Al met al vond ik het echt een heel fijn boek om te lezen er zit echt van alles wat in. spanning en avontuur maar ook liefde en vriendschap. Een heerlijk fantasie verhaal waarbij genoeg ruimte is om zelf je eigen verbeelding te laten spreken. Dat vind ik altijd erg fijn als de fantasie wereld niet te uitgebreid omschreven is maar zo dat er nog ruimte is voor je eigen verbeelding.

Zoals ik al eerder schreef is Valtada de vervloekte roeping deel 1. Het boek eindigt dan ook met een spannende strijd. Maar daarmee is de reis van de vier hoofdpersonages nog niet tot een einde gekomen. Het verhaal gaat verder in Valtada Het eerste eiland.

Heel veel liefs,

Melanie

Wil je meer lezen over Garvin Pouw of zijn boeken dan kun je dat hier doen Deel 1Deel 2Interview De boeken van Garvin Pouw kun je hier kopen.

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Melissa schreef:

    Jammer dat geen terrasweer meer is. Maar wat geef je de boek een hoge beoordeling.

  2. Felice Veenman schreef:

    Eerlijk gezegd, komt het op mij over als een enorm warrig verhaal..er sluipt duisternis over het land en daar moet iets tegen ondernomen worden. Maar wie, wat waar en waarom is voor mij niet helder ( kan natuurlijk ook aan mij liggen hoor )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge