Van eigen bodem: Michiel Geurtse 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Jeetje wat heb ik me verkeken op het overzetten van de blogs na me nieuwe host. Ik ben al dagen bezig maar ik vind het zelf wel echt super mooi worden. Want alles is nu veel meer in een stijl en ziet er gewoon super tof uit! Daarom kost het natuurlijk ook wel wat meer tijd om dat ik een aantal post opnieuw geschreven of gemaakt heb. Maar het is dus ook super leuk om te doen. Daarnaast gaat het dagelijkse leven ook gewoon door. Lekker lezen nieuwe blogs schrijven en deze week is het in huis klusweek. We gaan proberen wat dingen op te knappen ook al kan ik nog niet zoveel met me hand. Langzaam aan word ons huis steeds meer ons paleis en dat is super leuk om te zien.

Tom Kreel.jpg

Maar goed vandaag gaan we het dus hebben over de boeken van Michiel Geurtse. En daar heb ik erg veel zin in.

Laten we beginnen met het eerste boek Piet kreel is nog wel. ‘ is een roman over het lief en leed van een man op hoge leeftijd, die het liefst zou willen dat alles weer zoals vroeger was. Helaas voor hem wordt hij meer het heden ingetrokken dan hem lief is. Net nu hij denkt dat hij rustig en onbekommerd in zijn woonkamer naar klassieke muziek kan luisteren, komt hij in allerlei verwikkelingen terecht. Hij vraagt nergens om, maar krijgt ze gratis en voor niets. Piet neemt dat zijn jonge buurvrouw Tess kwalijk – zij sleurt hem té snel de moderne wereld in. Alsof hij al niet genoeg aan zijn hoofd heeft om met zijn vlinders van het verleden en het heden af te rekenen.
Het verhaal neemt je met de nodige humor en daarbij een vleugje drama mee in het leven van Piet Kreel. Van het WK in 1974 tot een modern rockconcert in het heden aan toe. Waar menig oudere zou grijpen naar een paracetamol klemt Piet zich vast aan zijn platenspeler. Lang leve Bach en lavendel! Dit is het debuut boek van Michiel Geurtse.

Tom kreel is nog steeds op zwart. Is het tweede boek van Michiel Geurtse Tom Kreel is een veertiger die zojuist een scheiding achter de rug heeft. Waar hij denkt alle ellende wel verwerkt te hebben, is zijn nieuwe vriendin Tess anders van mening. Met vallen en opstaan baant Tom zich een weg door het leven dat vooral lijkt te bestaan uit het opvoeden van twee pubers en het proberen zijn broertje voor misstappen te behoeden. Net wanneer de berg van stress en oud zeer niet hoger kan worden, gebeurt er iets vreselijks. Gesteund door zijn vriendin Tess en opa Piet Kreel probeert de stukgeslagen Tom zichzelf weer in elkaar te zetten!

Het boek van Tom Kreel ga ik lezen voor mijn recensie. Ik ben echt heel erg benieuwd naar het boek. Ik verwacht een traan en een lach gewoon een heerlijk boek om te lezen.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Melissa schreef:

    Moet je nog veeel overzetten? Ik heb het ook een keer moeten doen was zoveel extra werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge