Van eigen bodem: Bes Ceyssen

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Zoals jullie vast al wel hebben gezien op mijn blog, ben ik een groot fan van de boeken van Clavis Young Adult. Ze hebben natuurlijk prachtige hardcover uitvoeringen van hun boeken. En ook de covers vind ik altijd prachtig. Maar bovenal hebben ze gewoon heel veel geweldige Nederlandstalige schrijvers bij hun in het assortiment. Denk aan Chinouk Thijssen, Christine Charliers, Kaat de Kock, en Bes Ceyssens. Over laatstgenoemde gaan we het vandaag hebben. Want Bes Ceyssens is deze maand auteur van eigen bodem
op bookstamel.

Foto.jpg

Bes Ceyssens is een van de jongere auteurs, want ze is pas 21! Met de Laatste Dans brengt ze haar eerste boek uit bij Clavis Young Adult. Bes is studente orthopedagogie en komt uit Houthalen. Bes schrijft al vanaf jonge leeftijd en wilde altijd al een verhaal schrijven over dansen. Het verhaal van De laatste dans was het eerste verhaal over dansen waar Bes zich goed bij voelde. Dat gevoel kreeg ze eigenlijk vooral doordat ze het eerst op een schrijvers platform had gezet en daar goede reacties kreeg. Toen heeft ze de
moed verzamelt en het manuscript naar uitgevers gestuurd. En daar kwam dus een positief antwoord op van Clavis.

Momenteel woont Bes in Noorwegen. Waar ze op het Erasmus zit. Over drie weken is haar Erasmus afgelopen en hoopt ze met haar vriend Gijs te gaan samenwonen. De plannen zijn er maar ze moeten wel realiseerbaar zijn. Op de facebook van Bes zie ik regelmatig een prachtige hond voorbij komen. Ze heet Mira en is van Gijs maar Bes is helemaal verliefd op d’r want het is een schatje. Naast schrijven en studeren gaat Bes graag zwemmen. In het Zwembad krijgt ze namelijk de beste ideeën . Verder doet ze graag leuke dingen met vrienden en is een avondje netflix ook niet uitgesloten.

Volgende week gaan we het hebben over het debuut van Bes!

Heel veel liefs, Melanie

14 thoughts on “Van eigen bodem: Bes Ceyssen

  1. ik was even in verwarring: waarom hebben ze “natuurlijk” prachtige hardcover uitvoeringen ? op zich is een mooie uitvoering natuurlijk leuk, maar ik lees een boek toch om de inhoud…

    1. Voor mij is het verhaal ook het belangrijkste 🙂 maar daarnaast vind ik de cover ook heel erg belangrijk want die maakt vaak toch dat iemand het boek koopt. En daarnaast is een mooie cover ook fijn om naar te kijken in de boekenkast. En een Hardcover blijft toch vaak langer mooi dan een paperback. Met natuurlijk bedoelde ik dat Clavis als een van de weinige uitgevers alleen maar hardcovers uitgeeft.

  2. Benieuwd naar het verhaal. Grappig, ik háát hardcovers omdat je ze nooit helemaal open kan leggen 🙂

Geef een reactie