Van eigen bodem: Joost Uitdehaag 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Hebben jullie fijne paasdagen gehad? Ik heb niet heel veel bijzonders gedaan met pasen. Normaal hebben we altijd een uitgebreide paasbrunch bij mijn moeder of ga ik naar paaspop. Dit jaar heeft iedereen het echter te druk de een moest eerste paasdag werken de andere tweede paasdag. En lichamelijk was paaspop dit jaar echt een stapje te ver. Dus hebben we gewoon een heerlijk weekend thuis op de bank gehad. Op tweede paasdag hebben we wel lekker gegourmet met zoonlief dat was erg gezellig. En ik heb natuurlijk heel veel boeken gelezen.

20190507_154930.jpg

En dat brengt me bij het volgende Joost Uitdehaag dat is namelijk de schrijver van Fulia 1 en 2. Afgelopen week konden jullie al kennis maken met Joost toen ik hem voorstelde op mijn blog heb je deze kennismaking gemist lees het dan hier terug. Vandaag wil ik dus wat meer gaan vertellen over Fulia. Zoals ik hierboven al schreef is Fulia een 2 luik.

Fulia – Scherven van het verbond is het eerste deel in dit tweeluik. Het verbond dat alle landen samenbind is uiteengevallen. De mirrax dwalen moordend rond en hebben al talloze burchten en nederzettingen vernield. In de uithoeken van de Landen wacht een grote stroom vluchtelingen gelaten op de ondergang. Ook Annys, de gravin van Gander, vlucht. Zij wordt samen met haar pasgeboren dochter Fulia opgenomen in het dorp Sayleche en leidt daar jarenlang een onopvallend bestaan. Fulia weet weinig van de geschiedenis van haar moeder. Dat verandert wanneer ze een ridder ontmoet die haar de legende vertelt van een vergeten lid van het Verbond, het verborgen Fort Agiana. Wanneer Fulia het dorp moet verlaten, begeleidt de ridder haar naar het klooster van Nivantes. Daar wordt duidelijk wat voorafging aan het ineenstorten van de Landen en welke rol haar moeder daarin speelde. Tegen de wil van haar omgeving in, begint Fulia aan een gevaarlijke tocht om het Verbond te herstellen.

Zal het Fulia gaan lukken om het verbond te herstellen? En wat gaat ze allemaal tegen komen in haar missie omdat te doen. Ik denk dat ik daar achter ga komen in Fulia 2 de laatste tocht. Want deze ga ik nu lezen voor de recensie van volgende week. En dan zal ik dus eindelijk weten hoe het verhaal over Fulia gaat eindigen.

Hebben jullie de boeken van Joost Uitdehaag al gelezen? En is het een Genre wat je aanspreekt of lees je juist liever totaal iets anders?

Heel veel liefs, Melanie

Wil je nog meer lezen over Joost Uitdehaag en zijn boeken dan kun je dat hier doen: Deel 1  –Recensie 1 –  Recensie 2 – Interview  Heb je nu interesse gekregen in de boeken van Joost Uitdehaag dan kun je ze hier kopen.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge