Interview met: Mariska Overman

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Wahoo het is weer interview tijd! En daar heb ik weer super veel zin in want het is zo ontzettend leuk om auteurs te interviewen. Ik vind het interviewen van auteurs ook echt een van de leukste dingen die ik dit jaar heb geleerd om te doen. Want oh oh wat vond ik het eng toen ik voor het eerst een berichtje naar een auteur stuurde met de vraag of ik haar mocht interviewen. Het eerste interview zelf sturen was nog veel enger.

Maar goed vandaag mocht ik dus Mariska Overman interviewen. Super bedankt dat je mee wilde werken aan de blogs van eigen bodem Mariska ik vond het erg leuk om te doen.

Denk je nu ok ik weet dat Mariska Overman auteur is maar verder ken ik d,r eigenlijk nog helemaal niet dan zou je de volgende blogs eens kunnen lezen. In Deel 1  maak je namelijk kennis met Mariska Overman in deel 2 vertel ik wat over haar boeken en dan heb je nog de Recensie  van haar boek Verdoemd. De boeken van Mariska Overman kun je hier kopen.

verkleinde versie.jpg

Begin dit jaar kwam verdoemd uit alweer het derde deel in de Isabel Dieudonne reeks. Waar haalde je de inspiratie voor deze serie vandaan?
In het werk voor Bureau MORBidee, het bureau dat ik met mijn man heb, maken we de dood bespreekbaar. Een onderdeel daarvan is zelfdoding. Dat thema raakt me diep, ook om persoonlijke redenen, en ik dacht dat het goed zou zijn het te verwerken in een boek, om het ook op die manier onder de aandacht te brengen.

Je boeken worden uitgegeven via de Crime Compagnie.
Dat klopt, een fijne en betrokken uitgeverij, die hard werken om hun boeken een succes te maken. Ik ben erg trots dat zij mijn schrijfsels wilden publiceren.

Welke karakter trekken van een personage uit jouw boek , zouden jou kunnen omschrijven?
Ik denk dat er in de meeste karakters wel iets van mezelf zit. En de eigenwijsheid en volhardendheid van Isabel, die herken ik wel heel goed…:)

En wilde je eigenlijk altijd al auteur worden?
Ik schreef al verhaaltjes als kind, en droomde van een boek met mijn naam erop in de boekhandels. Soms moet ik mezelf knijpen: het is echt gelukt!

Wat vind je het moeilijkste aan het uitbrengen van een boek?
Ik denk toch de recensies. Lange tijd werk je in je eentje, en hecht je je aan je verhaal (ik wel althans). En dan gaat het de wereld in en gaat iedereen er iets van vinden. Dat blijft ongelofelijk spannend…

Kunnen we nog meer avonturen verwachten van Isabel Dieudonne?
Ik heb nog wel wat ideeën voor haar…. 😉

Zou je nog eens een boek in een totaal ander Genre willen schrijven ? En waarom heb je juist gekozen voor het Thriller/Spannende boek Genre?
Ik zou graag romans willen schrijven, en de wat meer mysterieuze spannende boeken (net geen thrillers, zeg maar). Maar ik heb ook een idee voor een feelgood. Ik wil me in ieder geval niet beperken tot thrillers. De reden dat ik voor een thriller koos, is eigenlijk vrij simpel: ik was benieuwd of het me zou lukken er één te schrijven.

Ben jezelf net zo’n stoere vrouw als Isabel?
O nee. Wel qua lef in verbale zin, maar fysiek niet. Ik ben echt een watje, ik durf niet eens in kermisattracties… 😀

Op welke plek schrijf je het liefst aan je boeken?
Op mijn werkplek op zolder, ik heb een prachtig hoekje met al mijn researchboeken om me heen, en een muur waar ik inspirerende plaatjes aan hang.

Lees jezelf ook graag? Zo ja wat zijn jou favoriete boeken of auteurs?
Heel graag, ik lees het liefst romans, soms thrillers, soms feelgood. En ik ben gek op de negentiende -eeuwse Russen, met als grote favoriet: Dostojevski. Andere namen die ik graag lees: Houellebecq, David Mitchell, Dave Eggers, Donna Tartt, Matt Haig.

Wat zou je graag nog willen bereiken op het gebied van schrijven?
Ik zou graag een keer een bestseller willen (wie niet…), een mooie prijs winnen, een mooie recensie in een landelijke krant of groot tijdschrift: kortom, genoeg te wensen.

Heb je naast het schrijven nog andere ambities en dromen?
Ik hoop dat ik ooit oma mag worden en mijn kinderen ouder zien worden. Dat wil ik liever dan wat voor een prijs of bestseller dan ook… 😉

En dan nog wat vragen waar je voor het een of het ander moet kiezen het zou leuk zijn als je bij je antwoorden ook verteld waarom je ergens voor kiest .

E-boek of Papieren boek? Allebei, maar het ebook wint terrein omdat het zo makkelijk is en mijn kasten al uitpuilen.

Strand of sneeuw vakantie? Strand, maar dan wel gecombineerd met cultuur. Alleen liggen zonnen vind ik niets.

Dik boek of Dun boek? Ik houd wel van een flinke pil, zo eentje waarvan je uiteindelijk nog steeds baalt dat ie uit is..

Schrijven met pen en papier of computer? Computer! Ik heb respect voor schrijvers die met pen en papier schrijven, wat een klus.

Koffie of Thee? Ik drink beide, maar zonder koffie in de ochtend kom ik niet ver..

Fantasie of realiteit? Is er een verschil? 😉

Lezen of Tv Kijken? Lezen. Maar af en toe een lekkere film of serie (Netflix) is fijn. I love The Walking Dead, The Originals, True Blood.

Ik heb genoten van je antwoorden! Dankjewel!

Liefs, Melanie

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mandy schreef:

  Ohnee he, ik heb het boek in mijn winkelmandje gedaan op bol n.a.v deze blog! Lijkt me heel interessant om dit boek te lezen!

 2. Jitske schreef:

  Ik heb het boek even opgezocht en het klinkt superspannend. Leuk interview!

 3. Manon schreef:

  Weer een geslaagd interview. Kleine tip; er wordt vaak gerefeerd aan een boek, maar als lezer van het interview weet ik niet waar het over gaat. Misschien een paar zinnen als samenvatting, of het tekstje wat achterop het boek staat, erbij zetten.

  1. Bookstamel schreef:

   Goede tip Manon! Ik ben zoiezo bezig omdat dit 4 luiken zijn deze allemaal te linken onder elke post van het 4 luik zodat mensen deze beter kunnen vinden.

 4. An schreef:

  Goed interview! Ik ken de auteur niet dus weer wat bijgeleerd 😉

 5. Rory schreef:

  Heel leuk interview. Wat een leuke vrouw. Eerlijk en openhartig. Toevallig hadden we het net nog over van die attracties in pretparken. Vroeger durfde ik alles (nou ja, alles. Ik durfde wel wat) en nu word ik al hartstikke duizelig als ik kopje zou duikelen. Goed. Dat was wat off topic, maar haar antwoord triggerde mij 🙂

 6. Wanda schreef:

  Een Nederlandse thrillerschrijver die ik helemaal nog niet ken joh. Bedankt voor de tip!

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Reis je echt naar de auteurs toe, of mail je de vragen?

  1. Bookstamel schreef:

   Meestal per mail ik kan helaas niet ver reizen alleen. (Ik heb straatvrees gehad kleine stukjes gaat wel alleen maar grote niet en ik durf dus niet in de bus door de drukte. En door mijn hms en fibromyalgie ook lastig) jup ik heb dus nog al wat kwaaltjes en altijd wel wat. Bloggen is voor mij echt ontspanning.

 8. Leuk interview om zo weer een schrijver wat beter te leren kennen zeg! Of auteur om het luxer te zeggen haha 🙂 Ik kon haar nog niet.

 9. Maaike schreef:

  Wat een leuk interview! Voor mij was deze auteur ook nog helemaal onbekend 😉

 10. Yvonne schreef:

  Wat een leuk interview. Ik kende haar nog niet. Maar haar boeken lijken mij erg leuk.

 11. Nicole Orriëns schreef:

  Mooi interview zeg. Leuk om zo een kijkje te kijken in het leven en de gedachten van een auteur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge