Van eigen bodem: Johan Klein Haneveld

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

De mooiste tijd van de maand vind ik altijd de eerste week. Niet alleen omdat het dan weer een nieuwe maand is met nieuwe kansen. Wat dus betekent dat het tijd is om kennis te maken met een Nederlandstalige auteur die deze maand in het zonnetje word gezet. Deze auteur is onder de sf liefhebbers geen onbekende het gaat namelijk over niemand minder dan Johan Klein Haneveld. Ik ben dan ook super trots dat hij mee wilde werken aan mijn blogs van eigen bodem.

Johan Klein Haneveld.

Johan Klein Haneveld beter leren kennen lees dan mijn interview met hem hier. Of mijn recensie van De krakenvorst 1 hier. 

Schrijven is Johan zijn lust en zijn leven. Het begon allemaal op de basisschool toen hij ontdekte hoe leuk het schrijven van opstellen was en hij dus ook zelf verhalen begon te schrijven. Een daarvan ging over het Monster van Loch Ness. Op zijn achtste had hij al zijn eerste non-fictie boekje zelf gemaakt compleet met tekeningen het ging over dinosaurussen. Toen hij overspannen raakte tijdens een studie besloot hij om het schrijven serieus op te gaan pakken.

Daaruit kwam zijn debuutroman Neptunus die in 2001 verscheen bij uitgeverij Voorhoeve. Inmiddels heeft Johan al aardig wat boeken op zijn naam staan en ook staat hij in een aantal bundels. Maar overal die boeken lezen jullie natuurlijk in de tweede week van Johan zijn blogs van eigen bodem nog veel meer. Schrijven is natuurlijk niet zijn enige bezigheid. Hij kijkt ook graag eens een film of SF-serie, tekent niet onaardig, leest natuurlijk ook veel en bezoekt graag samen met zijn vrouw dierentuinen en fantasyfestivals. Natuurlijk gaan we Johan in week 4 ook weer uitgebreid het hemd van het lijf vragen ik kan niet wachten om zijn antwoorden op mijn vragen te lezen.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Henk Medema schreef:

    Je verjaardag, vandaag toch? Hartelijke gelukwensen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge