Van eigen bodem: Aline van Wijnen

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

De laatste tijd pak ik steeds vaker een lekker feelgood boek naast de thrillers, Young Adult en Fantasy boeken. Feelgood boeken worden naar mijn idee vaak ondergewaardeerd door woorden als ‘een heerlijk boekje voor tussendoor’. Want wat bedoelen lezers daar precies mee? Voor mij laat een goed feelgood boek je heerlijk wegdromen, denk je even nergens aan en lees je hem in een ruk uit. Dat zijn voor mij allemaal positieve punten.

68808131_2471314352916738_7894371003554332672_n.jpg

Ik vind het dan ook superleuk dat ik jullie deze keer mag voorstellen aan een superleuke feelgood auteur van eigen bodem! En geloof me ze is echt heel erg goed! We hebben het namelijk over Aline van Wijnen. Veel van jullie zullen haar kennen van de schrijfwedstrijd uit 2016 van Zomer & Keuning en Vriendin waarbij ze unaniem tot de winnaar werd bekroont met haar boek Halsoverkop. Haar liefde voor boeken is haar eigenlijk met de paplepel ingegoten. Alles in haar leven draaide om boeken. In haar ouderlijk huis stonden overal boekenkasten van het halletje tot de keuken. Daarnaast gaf haar oma Literatuurles op school en werkte haar moeder in de bibliotheek. Jullie snappen dus dat het niet anders kon dan dat ze als kind al veel boeken verslond.

Lezen was daarnaast ook een uitvlucht voor Aline van Wijnen, ze kon zich volledig verliezen in de verzonnen werelden. Schrijven bood echter nog meer want met schrijven kon ze zelf andere werelden scheppen. De eerste stukjes die ze schreef waren boekverslagen op school en daar was ze heel erg goed in en vond ze ook echt leuk om te doen. Het schrijven van boeken begon dus met het schrijven over boeken. Inmiddels heeft Aline van Wijnen haar tweede boek uitgebracht Liefde met gebruiksaanwijzing. Volgend jaar februari komt ze met haar derde boek Bestemming geluk.

Naast lezen en schrijven is Aline van Wijnen een echte Bourgondiër: ze houdt van lekker eten (vooral sushi is ze gek op), spreekt ze graag met vrienden af en doet ze zo nu en dan eens aan sport.

Volgens mij hebben jullie Aline van Wijnen nu wel iets beter leren kennen. Volgende week zijn we terug met een blog over de boeken van Aline van Wijnen.

Heel veel liefs, Melanie

Meer ontdekken over Aline van wijnen lees dan hier de blog waarin ik vertel over haar boeken, Hier de blog met mijn recensie van haar boek Halsoverkop en hier een uitgebreid interview met Aline van wijnen. Haar boek Halsoverkop kun je hier kopen 

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

  1. Moet je zeker doen zo boek geeft toch bepaald de rust.

  2. Ben erg benieuwd wat je te vertellen hebt over haar boeken!
    Francis | Mamazetkoers onlangs geplaatst…Persoonlijk update: overlijd oma & hebben we griepMy Profile

  3. Caroline schreef:

    Een boek hoeft niet altijd diepgang te hebben. Als een boek heerlijk weg leest is dat prima for the soul.

  4. MC Kleuver schreef:

    Oeh, leuk om te lezen. Ik ben benieuwd naar haar boeken. De titels spreken mij zeker aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge