Vraag het bookstamel: Wat is jou favoriete leesplek

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Een vraag die me echt al zo ontzettend vaak is gesteld is: Op welke plek lees jij het liefst een boek. In eerste instantie denk ik dan tja ik heb niet echt een vaste plek. Soms vind ik het fijn om lekker bij me vriend op de bank te kruipen met een dekentje een pot thee en een goed boek. Lekker tegen hem aan hangen terwijl hij een film kijkt. Als de zon dan opeens heerlijk gaat schijnen en het buiten lekker warm begint te worden dan kan ik niet wachten om lekker in de tuin te gaan lezen. Ik lees ook altijd als ik een lekker warm bad neem of onder de infrarood bank ga voor mijn spieren. Maar als ik al deze plekken dan zo heb laten langs komen in mijn hoofd dan kan ik eigenlijk maar een plek bedenken als favoriete plek om te lezen en dat is mijn eigen mini bieb! Tijd om jullie eens mee te nemen op een tour door mijn mini bieb nu hij eindelijk bijna af! Nog de laatste puntjes op de I en dan is hij klaar.

20190820_182114.jpg

Laten we beginnen bij het begin. Als je mijn minibieb binnen komt staat rechts tegen de muur aan zo’n opklapbaar logeerbed wat ik gebruik als bank! Ik heb er een aantal heerlijke kussentjes op gelegd (Ik wil nog wat meer bookisch kussentjes) en een aantal plaids waaronder die van Harry Potter. Naast dit heerlijke leesbed staat een tafeltje waar ik me boek wat drinken en lekker op kan zetten of een gezellig kaarsje. Het handige aan dit tafeltje is dat ik er fleecedekentjes in kan leggen want hé zeg nou zelf fleecedekentjes kan een mens toch nooit genoeg hebben.

20190820_182129.jpg                              20190820_182135.jpg

Boven mijn lees bed hangt onze zelfgemaakte lamp. Ik zag bij de bouwmarkt een super leuke industriele lamp die ik heel graag wilde hebben. Dus kochten we hem alleen bleek deze niet gewoon in het stopcontact te kunnen dus moest die terug. Mijn vriend die vroeger in de electra werkte bedacht toen dat we hem handig zelf konden maken dus zo gezegd zo gedaan. Inmiddels hangt dezelfde lamp ook in de woonkamer bij me moeder en bij me zus 😛 Daarnaast hangt aan de muur een mooie print van Harry Potter deze kreeg ik van Larissa voor onze advent swap en hangt nu eindelijk op!

20190820_182201.jpg

Aan de andere kant hangt aan de muur een grote poster van een van de boeken van fantoom.nl ik vond de poster echt super gaaf! Daaronder staat een trapje met wat boeken kaarsen en hopelijk binnenkort ook cactussen want ik ben gek op cactussen ze staan door heel het huis heen. Niet iedereen kan mijn liefde voor deze plantjes waarderen maar hé dat is pech voor hun.

20190820_182218                20190901_083031

Daarna is mijn mini bieb ruimte door midden gedeeld door mijn boekenkast! Dit zijn eigenlijk twee oude ikea boekenkasten die best wel wat beschadigt waren. Dus besloot ik om hem helemaal te gaan beplakken met postzegels. Zoals jullie zien is die nog net niet helemaal af maar het einde komt in zicht. Aan de voorkant staan alleen maar series. En aan de achterkant staan de andere boeken ingedeeld op kleur. Maar deze autist die deelt haar boekenkast nog wel eens opnieuw in dus het kan inmiddels goed alweer anders staan.

20190820_182311.jpg

Als we dan de hoek omgaan dan staat daar mijn tafel (Wederom een oude keukentafel) Waarop ik de foto’s van me boekenmaak. Deze tafel heb ik eerst beschilderd met krijtverf en daarna bedekt met postzegels (Jullie snappen het al daar begon het mee en daarna volgde de boekenkast) erop staat een grote lamp die er kwa kleur totaal niet bij past maar het design vond ik echt super mooi.

    20190901_083145.jpg             20190901_083137.jpg

Aan de andere kant hangen al mijn bookisch totebags en staan nog 2 boekenkasten. Een met de boeken die ik voor recensies moet lezen en een vooral met knutselspullen voor de swaps die ik doe. Maar ook om bijv leuke kaarten van te maken. Op de grond vind je dan nog het yoga matje en de houders voor mijn inpakpapier. Ik vind het zelf echt een heerlijk knus en rustgevend plekje. Andere vinden het er soms veel te druk maar het is echt mijn kleine stukje hemel op aarde. Ooit hoop ik er nog een mooie houten( of laminaat met houtlook ) vloer in te krijgen. Maar verder is die nu dus op de kast ( En het verwijderen van de verf van de vloer) na helemaal klaar en ben ik er super blij mee.

Heel veel liefs, Melanie

 

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Mandy schreef:

  Wauw! Wat fijn dat je zo’n plekje hebt, lijkt me heerlijk. Leuk ook met die postzegels

 2. Bren schreef:

  Love it💜💜💜
  Bren onlangs geplaatst…Review: Kwijt — Sandra J. PaulMy Profile

 3. Manon schreef:

  Wat een heerlijk plekje. Snap helemaal dat je hier graag zit!

 4. Wanda schreef:

  Heerlijk joh, je eigen bieb! Ik lees vooral op de bank en zeker in deze tijd onder mijn kleedje en thee binnen handbereik, heerlijk!

 5. Gaaf zo’n mini-bieb. Lekker plekje ook! Mag je trots op zijn. Superleuk ingericht.

  Ik lees meestal in bed, maar ook als ik onderweg ben naar mijn werk met het openbaar vervoer, maar totaal lees ik dan ongeveer een kwartier, dus niet al te lang. Mijn favoriete plek is dan toch mijn bed.

  Veel leesplezier!

  Groeten,
  Georgina Lifestyle

 6. Wat leuk gedaan je mini bieb! Ik lees het liefst op de bank met een dekentje, onder genot van mijn favoriete thee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge