Recensie De Moord op Queen-T van Tanja de Jonge

Hallo lieve lezers van Bookstamel, 

Het is alweer de laatste dag van het weekend! Gisteren heb ik een heerlijke dag gehad samen met mijn vriend! In de ochtend gingen we eerst even bij mijn oma op bezoek want die vierde haar verjaardag! Inmiddels is ze alweer 88 geworden. Na het bezoek aan oma wat overigens erg gezellig was hebben we even wat boodschappen gedaan en gingen we weer op huis aan! Daar stond een mooie doos met boeken op mij te wachten maar daarover later meer. Ik ben een enorme fan van kerstmis en vandaag was de dag dat ik van vriend lief eindelijk de kerstboom op mocht zetten. Ja i know veel te vroeg maar ik hou er gewoon zo erg van. Ik vroeg het al 2 weken lang aan mijn vriend 😉

Maar goed hij staat en blijft ook staan tot 1 december! Ik noem hem gewoon mijn winterboom. S’avonds hebben we now you see me gekeken en heerlijk gegourmet samen. Ik vind dat zo gezellig he lekker knus op de bank met elkaar en al die gezellige lampjes in huis. I love winter! Na de film ben ik verder gegaan in me boek. Ik las De moord op Queen-T en over dat boek gaan we het vandaag dus hebben.

20191011_152926.jpg

Spannend jeugd boek

Titel: De moord op Queen-T Auteur: Tanja de Jonge Uitgeverij: Uitgeverij Holland Genre: Jeugd Cijfer: 8,5

Hier gaat het boek over:

Hoever zou je gaan om je broer te beschermen?
Op de grond lag een meisje. Bewegingloos.
Het leek een slaaphouding, maar haar ogen stonden wijd open.
Lucas zat ernaast. De uitdrukking op zijn gezicht was leeg. ‘Ze heet Quinty,’ was het enige wat hij zei.
Wie was Quinty en waarom moest ze dood? Wie besloot dat haar leven niets meer waard was dan achtergelaten te worden in een stadspark?
De moord op Queen_T is een aangrijpend verslag over een moordzaak waarin langzaam maar zeker een schokkende waarheid onthuld wordt.

Dit vind ik van het boek:

De cover van dit boek vind ik echt heel tof! Het geel spat van de cover af en daardoor pak je het snel uit de schappen om even de achterkant te gaan lezen. Ik denk ook zeker dat het een cover is die de doelgroep aanspreekt.

Het verhaal word verteld vanuit Stijn de broer van Lucas. Lucas is een lieve jongen maar heeft een grote gebruiksaanwijzing. Hij kan snel heel prikkelbaar worden en verzamelt van alles. Stijn vind Lucas soms lastig maar houdt ook enorm veel van zijn broertje. Als hij Lucas vind bij het lichaam van Quinty doet hij er alles aan om zijn broer te beschermen. 

Naast het beschermen van zijn broer probeert Stijn ook uit te vinden wie nou eigenlijk de moord op Quinty heeft geplaagd en waar Lucas Quinty van kent. De band tussen beide broers is enorm groot en dat merk je in het boek. Het verhaal draait voornamelijk over deze band en het voor elkaar opkomen. Daarnaast is de moord natuurlijk een groot onderdeel in het verhaal. Je blijft continu nieuwsgierig of Lucas nu de dader is of toch iemand anders. Het boek is super spannend en sluit goed aan op de doelgroep.

Omdat het boek onderverdeeld is in korte hoofdstukken met titels en tijden leest het makkelijk weg en weet je gelijk waar het verder gaat. Deze manier van vertellen is zeer prettig. Al met al denk ik dat dit een super leuk jeugdboek is daarom krijgt het boek van mij een mooie 8,5

Liefs, Melanie

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Caroline schreef:

  Wauw wat lees jij toch veel. Heerlijk om zo met je mee te lezen zeg!

 2. Gefeliciteerd met je oma!
  Wat heb je verder een lekker weekend gehad. En nu al je kerstboom opgetuigd?! Wauw, dat is wel heel vroeg :-). Als je maar blij bent :-).

  De titel van het boek trok mij aan, maar lees in je recensie dat het een jeugdboek is. Niks mis mee. Het lijkt mij een goed boek, maar ik zal ‘m niet snel lezen. Heb nog genoeg andere boeken te lezen.

 3. Jouvence schreef:

  Ik ben nu wel heel benieuwd hoe het afloopt/wie er achter de moord op Quitny zit!

 4. Henk schreef:

  Nu al met kerst bezig, je gaat er helemaal voor! Hoeveel boeken heb je inmiddels?

 5. Mandy schreef:

  Nog gefeliciteerd met je oma! Lijkt me een leuk boek

 6. Manon schreef:

  Spannend! Het zou zomaar een Netflix serie kunnen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge