Recensie: Smeulend Venijn van Johanne Lime

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Fantasy boeken je kunt me er echt dag en nacht voor wakker maken 🙂 Ik denk dat ik inmiddels toch wel met enige zekerheid kan zeggen dat Fantasy mijn favoriete genre is. Alhoewel ik toch ook echt nog steeds van Feelgood, Thrillers en Young adults hou maar ik pak nu eenmaal gewoon vaker een fantasy boek uit de winkel.

Jullie raden het dus vast al vandaag krijgen jullie van mij weer een recensie van een Fantasy boek. Dit keer is het een tweede deel dus let op voor spoilers! Ik mocht namelijk onlangs Johanna Lime interviewen en haar boek Sluimerend Vuur lezen. Ik heb enorm genoten van dat boek en kon dan ook niet wachten om Sluimerend Venijn te gaan lezen het vervolg hierop. Helaas gingen er wat recensie afspraken voor maar afgelopen week mocht ik het boek eindelijk gaan lezen.

20190519_114157.jpg

Goed uitgewerkt verhaal.

Titel: De vergeten vloek – Smeulend venijn Auteur: Johanna Lime Uitgeverij: Zilverbron Cijfer: 9

Hier gaat het boek over:

Sylviana Attholred, de kroonprinses van Berinyi, leeft door toedoen van de Avatars in de Rosettenevel. Haar moeder houdt haar status van koningin krampachtig vast. Als de tijd komt dat Sylviana zal regeren, erft ze een oorlog. Bovendien zit ze met een probleem: de zonen van priesteressen sterven te jong.

Als er eindelijk weer iemand op de troon komt waarmee te praten valt, besluiten Sammerah, Jacky en Tatjana dat ze de nieuwe Eerwaarde Moeder moeten steunen. Alle bevolkingsgroepen zullen eensgezind de vijand het hoofd moeten bieden. Het is echter de vraag wie de werkelijke vijand is.

Helena Attholred heeft zo haar eigen mening over wat het beste is voor haar gezin. Het venijn smeult al sinds ze de bloedband met Sana aanging. Als zij haar zin krijgt, werkt deze oorlog in haar voordeel. De magiërs op Laskoro zijn immers veel te zwak geworden, of vergist ze zich daarin?

Dit vind ik van het boek:

Johanna Lime  weet met Smeulend Venijn een prachtig vervolg neer te zetten na Sluimerend Vuur. In smeulend Venijn leren we Kroonprinses Sylviana veel beter kennen. Sylviana is een pittige jonge dame die zich niet snel het kaas van haar brood laat eten. Sylviana weet wat ze wilt en denkt goed over dingen na. Ze is niet bang om tegen haar moeder de koningin in te gaan en ze voelt dat er dingen moeten veranderen. 

In het boek leert Sylviana haar vriendinnen kennen die stuk voor stuk allemaal een mooie persoonlijkheid hebben en waar Sylviana veel van kan leren. De personages zijn in smeulend venijn voor mijn gevoel beter uitgewerkt dan in smeulend vuur ze weten me in elk geval meer te raken. Ik leefde al snel helemaal mee met Sylviana. 

Ook het verhaal is beter opgebouwd dan in het eerste deel. Waar het daar een mooi begin was van een trilogie loopt het boek nu lekker vlot en is het een stuk spannender. Ik genoot van elke bladzijde en het boek was binnen een mum van tijd uit. Het boek is in een vlotte schrijfstijl geschreven ik moest soms even wennen als we opeens weer een sprong vooruit in de tijd maakte maar verder heb ik eigenlijk dit keer niet veel aan te merken op het boek! Ik vond het een mooi vervolg op deel 1 en ben reuze benieuwd naar deel 2

Smeulend Venijn krijgt daarom van mij een mooie 9. En nu ga ik geduldig wachten op het derde deel.

Liefs, Melanie

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Cynthia schreef:

  Ik weet niet of dit helemaal mijn soort boek is, maar je hebt wel weer een goede review geschreven!
  Cynthia onlangs geplaatst…5x Tips voor groente eten met peutersMy Profile

 2. Felice Veenman schreef:

  de vergeten vloek is natuurlijk een spannende en intrigrerende titel. Maar ik vind het altijd lastg om bij een fantasy boek geboeid te blijven. Meestal haak ik halverweg e af

 3. Xarifa schreef:

  Je brengt me weer op een nieuw idee om te lezen als ik klaar ben met de volgende serie. Dankjewel!
  Xarifa onlangs geplaatst…Zes tips om je beter te concentreren voor school werk | &XaarMy Profile

 4. Bregtje schreef:

  Ik ben ook helemaal gek van fantasy boeken! Deze lijkt mij ook erg gaaf. Al wil ik wel eerst deel 1 lezen dan natuurlijk 🙂 Dank voor de fijne recensie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge