1000 vragen aan jezelf 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Week 2 alweer van de 1000 vragen aan jezelf. Ik merk dat ik op mijn blog vrij open durf te zijn en dat vind ik fijn. Want waarom zou ik niet gewoon zijn wie ik ben met al me minpunten onzekerheden maar ook spontaniteit en pluspunten. Vaak krijg je op social media van iemand het perfecte plaatje te zien. Maar mijn leven is geen perfect plaatje dus waarom zou ik andere mensen laten denken van wel. Ik denk dan vaak wie hou je nou eigenlijk voor de gek jezelf of je volgers. Maar goed dat is mijn persoonlijke mening en iedereen is natuurlijk weer anders. 

15. Wanneer ben je voor het laatst in een pretpark geweest? 

Dat is denk ik 2 jaar geleden in de Efteling geweest. Mijn zoon en neefje wilde daar graag heen dus besloten mijn vriend en ik om hun mee te nemen. Mijn neefje kocht nog zo’n lekkere aardappel chips sliert voor ons als bedankje!

16. Hoe oud hoop je te worden? 

Zoals mijn moeder altijd zegt 101. Maar nee voor mij zou het echt genoeg zijn als ik niks meer zou kunnen en alleen nog maar naar buiten zit te staren op dat moment is het leven voor mij klaar. 

17. Aan welke vakantie denk je met weemoed terug?

Dit zijn er eigenlijk twee ik ben een keer toen mijn zoontje 3-4 jaar oud was naar Tunesië geweest samen met hem en mijn destijds partner. Na deze vakantie kijk ik vooral met weemoed terug omdat ik toen net mijn straatvrees had overwonnen en dit de ultieme test voor mij was. 

1,5 jaar geleden ging ik naar 10 jaar weer op vakantie met mijn zoon en huidige partner. Dit keer in een periode waarin ik helaas weer tegen mijn straatvrees vecht dit is en blijft een gevecht. We besloten om naar zakynthos te gaan. Hoewel de heen en terug reis verschrikkelijk waren hebben we op het eiland zelf een hele fijne vakantie gehad. De natuur in Zakynthos is echt prachtig we waren er voor het seizoen echt zo starten dus geen last van bergen toeristen. We hadden een heerlijke hotelkamer en ontdekte het super fijne restaurantje Olé Olé. Dit is echt de mooiste vakantie in mijn leven geweest.

18. Hoe voelt liefdesverdriet voor jou?

Geen idee echt liefdesverdriet heb ik denk ik nog nooit gehad. Meestal stopte mijn relaties nadat we het al maanden nog hadden geprobeerd en was de liefde gewoon over. Ik denk als mijn huidige partner het ooit uit zou maken dat het een heel ander verhaal zou zijn want ik kan me echt geen leven zonder hem voorstellen. 

19. Had je liever anders willen heten? 

Nu niet meer maar vroeger was ik echt boos op me moeder ik vond Melanie een verschrikkelijke naam en wilde heel graag Yvette genoemd worden. 

20. Waarin heb je aan jezelf getwijfeld?

Ik twijfel continu aan mezelf. Als er iets is wat ik niet heb is het vertrouwen in mezelf. Ik voel me zelf eerder waardeloos. Ik werk hier momenteel wel heel hard aan en begin ook steeds vaker momenten te krijgen dat ik weer trots kan zijn op mezelf. 

21. Maakt het veel uit wat anderen van je zeggen? 

Jazeker ik ben vroeger als kind heel erg gepest en snapte niet goed waarom. Ja ik was anders zo zette ik vaak hoedjes op en zij ik alles wat ik dacht. Het liefst speelde ik ook alleen en moest alles op mijn manier. Nu naar 36 jaar snap ik dat dit kwam door mijn autisme en heb ik mensen goed leren spiegelen waardoor ik er minder last van heb. Maar nog steeds denk ik altijd heb ik dit wel goed gedaan. Of morgen moet ik daarheen maar wat is… Geloof me dat is bloed irritant.

22. Wat is je favoriete dagdeel?

Toch de ochtend omdat ik dan meestal helemaal alleen op ben en even lekker kan genieten van de rust achter mijn computertje. 

23. Kun je goed koken?

Dat hoop ik wel 😉 Want ik ben namelijk afgestudeerd voor koken en serveren. Maar eigenlijk bak ik liever dan dat ik kook. Ik ben echt dol op het bakken van taarten. Helaas heb ik momenteel niet de goede apparatuur om echt meesterwerken te maken maar hé zolang het goed smaakt is het prima toch. Ik ben vorig jaar dan ook begonnen met het blog melsrecepten echter heb ik daar nog niet echt veel tijd in gestoken. 

24. Op welk seizoen lijk je het meest?

Ik denk op de lente want niks is zo wisselvallig als mijn humeur ik kan echt heel vrolijk zijn of echt heel boos maar iets er tussen in dat ken ik eigenlijk niet.  

25. Wanneer heb je voor laatst een dag helemaal niets gedaan?

Vorige week toen ik weer eens ziek in bed lag.

26. Was je een gelukkig kind? 

Als heel jong kind was ik heel erg gelukkig later veranderde dat ik werd flink gepest mijn ouders gingen scheiden en mijn lievelings oma kwam te overlijden. Ik denk dat ik vanaf toen vooral erg met me eigen in de knoop zat.

27. Koop je vaak bloemen?

Wat is vaak toch zeker wel 1 keer in de maand want van bloemen word je vrolijk.

28. Wat is je droom?

Mijn grootste droom is een gezond lichaam maar tja dromen zijn wat dat betreft bedrog. Dus nu is mijn grootste droom dat ik nog heel lang mijn passie voor Nederlandstalige boeken mag delen met jou als lezer. En dat ik een zo gezond mogelijke versie van mezelf word. ( Mijn ziektes kan ik niks aan doen maar wel hoe ik er mee om ga, wat ik eet en hoe vaak ik beweeg )

Ik zeg tot volgende week. Ik zou het leuk vinden als je een comment achterlaat met jou antwoord op een van de vragen.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. rachel schreef:

  weer leuke vragen en antwoorden 😀

 2. Johanna Lime schreef:

  Je bent een prachtmens. Heb vertrouwen in jezelf. Je bent echt uniek en ik vind het geweldig wat je doet voor Nederlandstalige boeken. Ga zo door.

 3. Mandy schreef:

  Super leuke blog! Ik vind deze boeken ook zo leuk he, lang geleden dat ik zon blog gepubliceerd heb

 4. Amy schreef:

  Wat een mooie, open antwoorden. Niet teveel aan jezelf twijfelen, je mag juist trots op jezelf zijn!
  Amy onlangs geplaatst…Nomad Swedish Food & Bar | Authentiek Zweeds dineren in StockholmMy Profile

 5. Stefanie schreef:

  Ook dit zijn weer hele leuke vragen! Leuke vergelijking je humeur met de lente! Het is wel een seizoen waar mensen heel vrolijk van worden!

 6. Joëlla van den Broek schreef:

  Wat lijken wij veel op elkaar, de straatvrees, altijd onzeker, het waardeloos voelen.
  Ik heb borderline o.a

  Zou ik deze vragen over mogen nemen voor mijn eigen blog?

  Veel liefs
  Joëlla

 7. Super leuke vragen! Het is zo leuk om meer te weten te komen over de persoon achter de blog! Zeker een leuk idee en regelmatig nieuwe vragen lijkt mij leuk!

 8. Sanne schreef:

  Erg dat je gepest werd. Dat is nooit leuk. En de intro van je artikel vind ik prachtig. Het positieve en negatieve moet gewoon kunnen op een blog.

 9. Haha, waar haalde je Yvette vandaan?
  Melanie is een mooie naam hoor!

 10. Maartje schreef:

  Ben altijd oprecht blij als ik mensen hoor zeggen dat ze nog nooit echte liefdesverdriet hebben gevoeld, dat gun ik iedereen 🙈 leuke vragen!

 11. Caroline schreef:

  Weer heel leuk om te lezen. Knap dat je ook heel persoonlijke dingen zo bloot durft te geven.

 12. Céline schreef:

  Leuk om je zo te leren kennen

 13. Zarina schreef:

  Leuk om deel 2 van je ‘zelf-interview’ te lezen 🙂 Knap dat je dit allemaal zo openhartig durft te delen! Sterkte met je persoonlijke struggles en ik zie deel 3 weer met groot plezier tegemoet 🙂 x
  Zarina onlangs geplaatst…10 Unique Things to See in ShoreditchMy Profile

 14. Jouvence schreef:

  Erg leuk om de antwoorden op deze gevarieerde vragen te lezen.

 15. Manon schreef:

  Gek he dat je vroeger anders had willen heten. Dat had ik ook. Ik wilde Maud heten. En nu denk ik ‘Maud!?’ Hahaha!
  Manon onlangs geplaatst…Favorieten Sept & OktMy Profile

 16. Simone schreef:

  Een mooie manier om jou beter te leren kennen zo!

 17. Leuk om te lezen. Grappig dat je vroeger liever Yvette wilde heten ipv Melanie.

 18. Gerda schreef:

  Inderdaad is het leven niet altijd rozengeur en maneschijn zoals ze de uitdrukking zegt..ups en downs…dat is het leven en vind het goed van je dat je dit kan delen met anderen zoal s wij lezers!
  En ja pesten helaas ook in mijn jonge jaren ..dus ik snap dat een deuk kan geven in je zelfvertrouwen. Nu ik ouder ben heb ik er meestal lak aan wat anderen zeggen.. maar ja ben nu ook echt stuk ouder en had ik dat op die jonge leeftijd maar gehad die ..je ken me wat..en het doet me niets…. En ja jongeren kunnen erg hard zijn tegen elkaar.

 1. 2 januari 2021

  […] je de eerde delen gemist? Geen zorgen hier vind je deel 1 – Deel 2 – Deel 3 en deel […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge