Boekenpraat met Mirjam Hart

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Over drie dagen ben ik alweer jarig! Jeetje wat is de tijd voorbij gevlogen zeg. Ik word dan alweer 37 en moet zeggen dat ik het toch stiekem wel een beetje angstig vind dat die 40 dichterbij komt. Dan zit de helft van me leven er alweer op statistisch gezien want je weet natuurlijk nooit hoe jong of oud je mag worden. Dat heb ik wel gemerkt met mijn vader die nog geen 60 mocht worden. Maar goed het is weer zondag dus tijd voor een nieuwe boekenpraat. Dit keer is de boekenpraat met Mirjam Hart. Zij verteld je alles over haar mooiste boek.

Het-mooiste-boek

Bewaar voor later op pinterest

Boekenpraat met Mirjam Hart

Welk boek was het mooiste boek dat je hebt gelezen?

Ik heb net dit weekend het (voorlopig) laatste boek van de Seven Sisters reeks uitgelezen: Sun Sister.

( De zeven zussen reeks is dus haar favoriet. Het boek waar ze het nu over heeft is in Nederland helaas nog niet uit maar komt er wel aan dit voorjaar en krijgt de titel zon.)

Waar gaat het boek over?

De reeks bestaat tot nu toe uit 6 boeken. Ieder boek beschrijft het verhaal van een zus uit een bijzonder gezin. Het gezin is namelijk samengesteld uit Pa Salt (wiens overlijden het begin is van ieder verhaal), Ma en 6 geadopteerde vrouwen.

Iedere zus heeft een heel eigen karakter en met behulp van aanwijzingen die hun adoptievader vlak voor zijn overlijden heeft achtergelaten, komen ze erachter waarom de vrouwen zijn zoals ze zijn.

Sun Sister beschrijft het verhaal van de jongste zus Elektra. Een vrouw met een nogal opvliegend karakter. Ze is een wereldberoemd fotomodel, maar kampt met behoorlijk wat problemen, waaronder haar drank- en drugsverslaving. Ook heeft ze struggles met haar verleden, waar ze steeds meer over leert door de oma die na jaren opeens bij haar op de stoep staat.

Waarom vind je dit boek het mooiste boek dat je hebt gelezen ?

De verhalen zijn mooi opgebouwd. Afwisselend ga je van het heden naar een ver verleden, maar de verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verboden. Ontzettend knap geschreven vind ik zelf.

Welk genre lees je over het algemeen graag?

Ik houd heel erg van Engelstalige romans. Ik lees veel historische verhalen, afgewisseld met heerlijk simpele chicklits.

Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar?

Ik tel ze niet, maar ik denk dat ik zeker 2 boeken per maand lees en tijdens vakanties en weekendjes weg nog iets meer. Dus ik denk dat ik gemiddeld 30 boeken per jaar lees.

Is er nog een ander boek dat je de lezers van Bookstamel graag zou willen aanraden?

Ik ben dol op alle boeken die ik tot nu toe van Lucinda Riley heb gelezen, en kan verhalen van Kate Morton en Cecelia Ahern ook aanraden.

Waar kunnen we jou volgen op social media?

Op Instagram ben ik te vinden onder de naam @mirjam_hart. Ook heb ik mijn eigen blog waar ik schrijf over duurzaam wonen en leven. https://eengoedverhaal.nu/

Ik wens jullie allemaal een fijne week

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Bryan schreef:

  Leuke kennismaking met dit boek!

 2. Sanne schreef:

  Ouder worden vind ik ook niet zo fijn. Gaat snel hè? Trouwens een andere lezer leren kennen vind ik zo leuk.
  Sanne onlangs geplaatst…Een helse week, terugval spoed, open gips en drukverband.My Profile

 3. rachel schreef:

  het boek ken ik niet maar het spreekt wel aan, maar of het ooit op lezen aan komt….

 4. Felice Veenman schreef:

  ik heb een aantal boeken van Lucina Riley gelezen en ik moet zeggen: het leest zo ´s avonds op de bank heerlijk weg ! Of ik al die 7 boeken van haar ga lezen weet ik nog niet, zeker niet alle 7 achter elkaar.

 5. tamara schreef:

  Wat leuk om te zien wat iemand anders leuk vind om te lezen. Ik ken zelfs de seven sisters nog niet maar ga het eens opzoeken of het wat voor mij is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge