Blogs van eigen bodem met Mia Farnwood 2

on

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Meestal gaan we in het tweede blog van de auteurs van eigen bodem uitgebreid in op de boeken die de auteur heeft geschreven. Nu is Hoefijzers in Japan momenteel het enige boek van Mia Farnwood dus lijkt het me leuk om Mia wat beter te leren kennen door het over haar favorieten te gaan hebben. Want wat is eigenlijk haar favoriete gerecht of boek?

Welk gerecht serveer je het liefste aan je gasten? Ik houd in dat geval van simpel, want uitgebreid koken voor gasten geeft mij best wel stress. Gezellig en lekker is troef. Mijn favoriete gerecht is dan meestal spaghetti bolognese met een eigengemaakte groene salade met tonijn en eigengemaakte kruidenboter. Succes verzekerd!

Welk gerecht eet jezelf graag? Ik hou ontzettend graag van zalm en sushi. Daar kun je mij voor wakker maken.

Welke auteur vind je steengoed? Mijn favoriete auteur is de Ierse schrijfster Maeve Binchy

Welk boek was als kind je favoriet? Het Muizenboek, op rijm verteld door Clinge Doorenbos (echt oud!)

Welk boek is op dit moment je favoriete boek? Op dit moment gun ik mijzelf niet de tijd om te lezen.

Welke serie of film vind je super tof? Dat zijn er veel. Maar Breaking Bad heeft echt indruk op mij gemaakt en ik kon niet stoppen met kijken.

Welke ijsco smaak zeg je geen nee tegen? Absoluut chocola(smaak). Best gek, want chocolade vind ik heerlijk.

Welk genre vind je het leukste? Dat ligt aan het onderwerp. Geen thrillers.

Welk land ga je het liefste op vakantie?De meeste landen vind ik mooi of interessant. Japan was geweldig! Naar Spanje. Ik heb daar ook gewoond en kom er graag terug. Liefst naar een huis van onszelf op een afgelegen plek en dan gaan schrijven of schilderen.

Welk dier is je favoriet? Alle dieren zijn mij even lief. Maar als ik moet kiezen denk ik paard, hond en kat. Drie mag ook?

Welk vervoersmiddel gebruik je het meeste? Helaas vrijwel altijd de auto, soms de trein. Ik zou meer moeten fietsen.

Wat is je favoriete geurtje? Ever Bloom van Shiseido

Welke zanger – Zangeres of Band luister je het liefste naar? Ik heb geen favoriete band of zanger. Ik vind bepaalde songs mooi. Meestal heeft het een zekere gevoeligheid in zich en meestal Engelstalig. John Mayer, Matt Simons bijv. Maar ook met een flinke beat. Heel divers eigenlijk. Het moet me iets doen.

Wie was je favoriete leraar op school? Geen enkele.

Wat is je favoriete restaurant? Sushi restaurant

Welk spel vind je leuk om te doen? Ik hou niet zo van gezelschapsspellen. Maar Wordfeud speel ik wanneer ik even niks te doen heb.

Nu we weten wat de favorieten zijn van Mia Farnwood is het voor mij tijd om in haar boek Hoefijzers in Japan te kruipen zodat ik je daar volgende week alles over kan vertellen in mijn recensie. Maar voor nu vast een klein voorproefje.

20200313_160935

Hier gaat hoefijzers in Japan over. Een meisjesdroom die eindigt in een emotioneel drama. Een aangrijpend verhaal over de hartroerende verbintenis tussen een meisje en haar paard. Wanneer Blanche op jonge leeftijd, als onervaren merrie, in het leven van het hoogsensitieve meisje Shari komt, zijn ze vanaf dat moment onafscheidelijk. Nadat zij door het lot worden samengebracht, ontstaat na een turbulent begin, een bijzondere en onvoorwaardelijke vriendschap. Shari en Blanche verkeren op dat moment allebei in een moeilijke periode en hebben beiden in hun jonge leven al wat moeilijkheden moeten overwinnen. Zij delen vooral hun gevoeligheid en onzekerheid, waardoor een hechte emotionele en spirituele band ontstaat. Zij overwinnen samen angsten en zijn elkaars spiegel. Hun gevoeligheid maakt dat zij elkaar begrijpen en met elkaar kunnen communiceren. Dit leidt tot vele mooie, maar ook trieste momenten, diepe dalen en intense belevingen. Wanneer Shari chronisch ziek wordt, volgt een moeizame en emotionele periode, waarna een drastisch besluit wordt genomen.

Ik ben bang dat de tranen straks over me wangen lopen naar het lezen van dit boek! Maar dan weet je het is een verdomd goed boek.

Tot volgende week.

Liefs, Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge