Recensie De kilte van een zomernacht van Inge Sleegers

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Een aantal dagen geleden kon je op mijn blog een interview lezen met auteur Inge Sleegers. Heb je dit interview nu gemist dan kun je hem hier even terug lezen. Ik had op dat moment helaas nog geen tijd gehad om De kilte van een Zomernacht te lezen dus deze hadden jullie nog van mij te goed. Afgelopen week las ik dit boek in een ruk uit tijd dus voor de recensie.

De-kilte-van-een-zomernacht

De kilte van een zomernacht kun je hier kopen.

Een super mooi liefdes verhaal.

Titel: De kilte van een zomernacht Auteur: Inge Sleegers Uitgeverij: Ambilicious  Genre: Young Adult Cijfer: 9

Hier gaat De kilte van een Zomernacht over:

Wanneer Emily, Lara’s beste vriendin, een ouija-bord meebrengt naar hun klasfeestje, eindigt een onschuldig spelletje in een ware catastrofe: Lara zit met een kwaadaardige geest opgescheept.
Hoe raakt ze van hem af? En, is Daniel wel zo slecht?

Dit vind ik van De kilte van een Zomernacht:

De cover van dit boek past ontzettend goed bij het verhaal. Maar puur alleen op zijn cover had ik hem niet zo snel uitgekozen. Wel was ik heel erg benieuwd naar het verhaal toen Inge Sleegers mij vertelde waar het over ging. 

Goed dan gaan we naar het verhaal zelf. Dit verhaal heeft een onderwerp wat iedereen wel kent het oproepen van geesten en de gevaren daarvan. Maar dit verhaal heeft een mooie wending waarvan je jezelf gaat afvragen of dat wel mogelijk is. Lara’s personage is ontzettend mooi neergezet en je leeft al snel helemaal met haar en Daniel mee. 

Het lastige aan deze recensie is dat als ik veel ga vertellen over Lara en Daniel ik ook heel veel ga verklappen en dat zou zonde zijn. Kort samengevat is dit een mooi verhaal over de band tussen deze wereld en de geesten wereld en hoe deze met elkaar verbonden zijn. Het verhaal is spannend maar ook romantisch. Inge Sleegers weet je met haar manier van vertellen het boek in te sleuren en laat je niet meer gaan voordat het boek uit is. 

Op de cover en een paar kleine dingetjes na is dit boek echt perfect daarom krijgt het een mooie 9 van mij 🙂 Ik heb nog wel een boek te gaan voor de maand om is maar dit zou wel eens de verassing van deze maand kunnen worden. 

Liefs, Melanie

 

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. rachel schreef:

  klinkt als een leuk boek en als jij er een 9 voor geeft …dan helemaal

 2. nicole schreef:

  Nee, net wat je zegt: de over komt op mij ook wat primitief over. Wel mooi, maar best wel heel erg ‘zelfgemaakt’. Daar is niets mis mee, maar ik ben het niet gewend. En blijkbaar ben ik een Snob….
  nicole onlangs geplaatst…Hoe blijf je thuis fit?My Profile

 3. Lijkt me zo te horen een bijzonder verhaal.
  Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Altijd maar moeten, moeten, moetenMy Profile

 4. Henk schreef:

  Ik vind de cover juist weer eens wat anders dan anders, lijkt een beetje een tekening uit iemands agenda.
  Henk onlangs geplaatst…Bezorgen zonder zorgenMy Profile

 5. Sherry schreef:

  Wat een hoog cijfer is dit. Een boek dat een 9 krijgt ga ik zeker wel lezen.
  Sherry onlangs geplaatst…Sony introduceert Xperia 1 IIMy Profile

 6. Felice Veenman schreef:

  de titel is fantastisch, maar ik vind zelden een boek waarin geesten een rol spelen leuk…

 7. VerKlaproos schreef:

  De titel sprak me meteen aan! Lijkt me een prachtig boek. Door jouw omschrijving komt ie op mijn leeslijst te staan!
  VerKlaproos onlangs geplaatst…Vanaf vandaag volwassenMy Profile

 1. 29 maart 2020

  […] is het tijd voor een interview met Inge Sleegers. Ik mocht namelijk het boek De kilte van de zomernacht lezen die Inge heeft geschreven. Hoe leuk is het dan om ook de auteur achter het boek wat beter te […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge