Recept: Kipcocktail

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Afgelopen week hield ik een poll op twitter met de vraag welk recept jullie graag op mijn blog zouden willen zien. Hieruit bleek dat de Kipcocktail de grote favoriete was. Daar was ik stiekem super blij mee want deze kipcocktail is hier in huis een grote favoriet.

Als klein meisje leerde ik deze kipcocktail van mijn vader maken maar dan zonder zijn beroemde cocktailsaus. Deze leerde ik namelijk pas veel later maken. Ik snapte toen ook gelijk waarom! Mijn vader was niet echt zuinig met de drank die in het sausje gaat. Bij ons thuis werd vroeger vaak gegrapt dat je dronken kon worden van die saus. De cocktail saus is natuurlijk ook heel lekker bij andere gerechten dus meestal maken we een grote bak die we bewaren in de koelkast. Helaas is mijn vader d’r niet meer maar ik geloof zeker dat hij trots op me is dat ik dit familie recept in ere hou.

Kipcocktail

Meer recepten vind je hier Doe je boodschappen online en blijf thuis!

Kipcocktail
Ingrediƫnten voor 6 personen
 • ongeveer 600 gram kipfile
 • 1 krop ijsbergsla
 • 1 blikje mandarijntjes

Voor de saus

 • 4 el mayonaise
 • 2 el tomatenketchup
 • Gerookte paprika poeder
 • 2 tl worcestersaus
 • Een flinke sheut vieux
 • Een flinke sheut whisky
 • 250 ml slagroom

Zo maak je het:

 • Kook de kipfile in een pannetje met kokend water tot het gaar is. Laat de kip vervolgens afkoelen en pluk hem (Het zelfde idee als bij pulledpork)
 • Laat de mandarijntjes uitlekken en doe ze in een grote kom.
 • Doe vervolgens de kipfile erbij en meng door elkaar.
 • Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en was deze.
 • Leg onder in een bordje of cocktailglas de ijsbergsla en leg daar het kip mengsel bovenop en zet in de koelkast.

Nu gaan we de saus maken:

 • Doe de ketschup, Mayonaise en de paprikapoeder in een kom en meng dit goed door elkaar. Vervolgens doe je de worcestersaus en de slagroom erbij en mix je weer alles goed door. Op het laatst doe je er van allebei de dranken een flinke sheut in. (wij houden van veel drank in de saus maar pas dit aan naar je eigen smaak pallet)

Voor het serveren van de kipcocktail doe je de saus over de schaaltjes met het kip mengsel heen. Doe dit echt pas op het laatst anders krijg je van die verlepte sla. En leg er tot slot nog een mandarijntje boven op voor de sier.

Eet Smakelijk.

*** Tip van de dag *** Van deze kipcocktail kan je ook heel makkelijk een lekkere frisse zomerse salade maken. Doe dan van plaats mandarijntjes een groot blik gemengd fruit door de kip. Snij flink wat sla en doe daar het kip mengsel door heen. Gebruik de cocktailsaus als dressing. Heerlijk bij bijv een zomerse BBQ.

Liefs,

signature5e9476242e51a

23 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Felice Veenman schreef:

  lekker die saus, lijkt erg op de saus die mijn inmiddels overleden schoonmoeder altijd maakte. Yammie!

  1. Bookstamel schreef:

   Het is ook echt een klassieker ik houdt van klassiekers.
   Bookstamel onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf – 17My Profile

 2. Lodi schreef:

  Heerlijk, vooral die saus šŸ™‚ nee maar de kipcocktail opzichte ook al en zeker een goede tip om hier een lekkere zomerse salade van te maken en dan misschien zonder de drank in de saus maar met een lekker wit wijntje!

 3. nicole schreef:

  Deze salade is echt een lust voor het oog. Ik zou hem zo wel willen voor mijn lunch!
  nicole onlangs geplaatst…Wc schoonmaken met handig stappenplan!My Profile

 4. Caroline schreef:

  In deze tijden waar exotische gerechten hip en happening zijn kunnen we soms smachten naar ouderwetse en traditionele gerechten. Dit is daar een prachtig voorbeeld van. Een klassieker die nooit zijn smaak en charme zal verliezen.

  1. Bookstamel schreef:

   Ik wil juist de vergeten/old skool recepten gaan plaatsen omdat ik niet wil dat ze vergeten worden

 5. Jasmijn Bult schreef:

  Ik eet zelf geen kip, maar de cocktailsaus lijkt me wel ontzettend leuk om te maken.
  Wat mooi dat je deze herinnering nog hebt aan je vader en dat je z’n recept in ere kan houden.

 6. Natiza schreef:

  Oeh ziet er echt heerlijk uit!

 7. Lijkt me heerlijk! Ik zou alleen de mandarijn weglaten haha.
  Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…De leukste moederdagcadeaus 2020My Profile

  1. Bookstamel schreef:

   Je kunt de mandarijn makkelijk vervangen door een andere vrucht uit blik die je wel lust!

   1. Cynthia schreef:

    Het ziet er erg lekker uit, maar ik kan absoluut niet tegen drank. Is er een vervanger die je daarvoor aanraad? Of is dat geen optie?
    Cynthia onlangs geplaatst…7x Filler Games: Snelle, Toegankelijke SpelletjesMy Profile

    1. Bookstamel schreef:

     Je kan de drank gewoon weg laten dan zou ik er voor de kick wel een beetje extra worchestersaus en paprikapoeder in doen
     Bookstamel onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf – 17My Profile

 8. Kristofk schreef:

  Oh! Dit is zolang geleden! Ik krijg spontaan zin om het vanavond te gaan maken. Heb alle ingredienten in huis.
  Kristofk onlangs geplaatst…BBQ steak met look en rozemarijnMy Profile

  1. Bookstamel schreef:

   Ik zeg doen want het is heerlijk!

 9. Laura schreef:

  Klinkt heerlijk. Ga ik zeker een keer maken

 10. Dhini schreef:

  Dat ziet er lekker uit. kan het zonder wishky ?

 11. Wanda schreef:

  Met whiskey en view? Die variant ken ik nog niet, maar lijkt me wel wat om op een zomerse dag uit te proberen!

  1. Bookstamel schreef:

   Whoops typfoutje dat moest vieux zijn., Maar hopelijk wist je wel wat ik bedoelde. Ik vind een combinatie van die 2 lekkerder dan alleen whiskey
   Bookstamel onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf – 17My Profile

 12. Daisy schreef:

  Oeehhhh dit klinkt lekker!!!

  Helaas moet ik de mandarijn skippen ( allergisch voor sinaasappel en mandarijn). Maar zonder manderijn moet ie ook lekker zijn denk ikšŸ˜
  Daisy onlangs geplaatst…Een goede nachtrust met BionalMy Profile

 13. Tessa schreef:

  Dat ziet er goed uit. Ga dat zeker een keer maken
  Tessa onlangs geplaatst…Review: Soap & Glory Love at first BlushMy Profile

  1. Laura schreef:

   Dat ziet er echt heerlijk uit! Ga ik zeker een keer maken

 14. Lekker gerechtje. Die saus klinkt super, zal vast ook vast heerlijk zijn bij een garnalencocktail of zo šŸ™‚
  Thomas Culinair Foodblog onlangs geplaatst…Spareribs 3-2-1 methode – Low en Slow BBQMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge