Recept voor “gezonde”Appel cake

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Het is alweer zaterdag! Dus vond ik het wel tijd voor weer eens een lekker recept. Dit keer is het een recept voor een “gezonde”Appel cake. Gezond staat tussen “” omdat natuurlijk een cake nooit 100% gezond is. Maar lekker dat is deze cake sowieso! Mijn vriend en ik zijn momenteel begonnen aan onze suiker challenge. In deze maand proberen we zo min mogelijk verkeerde suikers te eten. Vandaar dat je in deze cake geen suiker vind maar Honing vers van de imker ( In de honing van de winkels zit vaak suikerwater vermengd )

appelcake

Een cakeblik kun je bijv hier kopen

Tijd om te gaan bakken. Deze cake is heel simpel te maken dus hij krijgt als moeilijkheidsgraat * sterretje.

Ingredienten voor de “gezonde”appel cake :
 • 80 gram Kokosmeel
 • 90 Gram Speltmeel
 • 6 eieren
 • 150 gram worteljulienne ( Dit proef je niet maar maakt de cake luchtiger en gezonder )
 • 2 el Honing van de Imker
 • 100 gr gesmolten Roomboter
 • 1 el Bakpoeder
 • Snufje zout
 • 3 kleine of 2 grote appels (jonagold)
 • Kaneel naar smaak
 • 100 ml amandelmelk, zonder suiker
 • De vanille van een half vanille stokje
Hoe maak je de “gezonde”Appel cake:
 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Ik gebruik appels met schil voor deze cake. Mocht je de schil niet lekker vinden kun je de appel ook eerst schillen. Daarna snijd je de appel in kleine blokjes. Doe de appels in een kom en doe er naar smaak Kaneel bij. Even goed schudden zodat alle appel blokjes onder de kaneel zitten. Dan zetten we de bak met appeltjes even aan de kant.
 • Vervolgens is het echt heel makkelijk doe de Bloem het bakpoeder en zout in een kom en raar door. Doe vervolgens de wortels, honing en de eieren erdoor weer even goed doorroeren. Vervolgens schraap je een half vanille stokje uit en dit doe je bij het mengsel samen met de boter en melk. Vervolgens weer even goed roeren met een lepel.
 • Appeltjes erbij en nog een laatste keer goed doorroeren zodat alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.
 • Vet een cakeblik in of leg er een vel bakpapier in. ( Ik leg er altijd bakpapier in zo blijven mijn cakes nooit meer plakken in de vorm ) en giet het cake mengsel erin.
 • Zet de cake vervolgens een uur in de oven. Check tussendoor of je cake niet te bruin word aan de bovenkant. Denk je dat de cake te snel bruin word leg er dan een stukje aluminium folie overheen.

En dat was alles zeg nou zelf makkelijk toch!

Eet smakelijk,

signature5e9476242e51a

Benieuwd naar meer recepten van mij ? Je vind ze allemaal hier 

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Sherry schreef:

  Her ziet er lekker uit ik wil je ook heel graag eten want ik ga ook proberen

 2. Manon schreef:

  Wat grappig van die wortels! Wist ik helemaal niet.
  Manon onlangs geplaatst…Hypoallergenic Beauty reviewMy Profile

 3. Jasmijn Bult schreef:

  Zou je de amandelmelk ook kunnen vervangen voor gewone melk? Mijn vriend heeft een Notenallergie en het lijkt me een leuk recept om te maken!
  Jasmijn Bult onlangs geplaatst…Callsheet voor fotografen.My Profile

 4. Jessie schreef:

  Zo kan je nog eens cake eten! Leuk recept! Ik ga het zeker onthouden voor een volgend bakmoment!

 5. Mandy schreef:

  Oeh dit klinkt best easy ja! Ik ga het onthouden voor als ik zin heb om wat te maken

 6. Samantha schreef:

  Oh dat klinkt lekker ga hem zeker proberen

 7. Tuinweetjes schreef:

  Het ziet er heerlijk uit! Goed voor bij de koffie.

 8. Felice Veenman schreef:

  wat een goed idee, dun gesneden worteltjes! ik geloof zeker dat dat heel erg lekker is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge