Het mooiste boek volgens Ellen van MamaScrapelle

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vandaag is het de beurt aan Ellen van MamaScrapelle om jou te vertellen over haar mooiste boek. Zit je er klaar voor?

20171224_121111[3328]

Welk boek was het mooiste boek dat je hebt gelezen? Het laatste mooie boek wat ik heb gelezen was de geheime tuin. Een jeugdsentiment boek dat verfilmd is geweest als the secret garden.

Waar gaat het boek over? Over een meisje dat wees is geworden en naar een oom in Engeland wordt gestuurd. De oom geeft haar geen liefde en aandacht en het meisje moet zichzelf zien te vermaken in een huis met ruim 100 kamers die verboden terrein zijn. Ze speelt veel buiten en ontdekt een geheime tuin. Nadat ze ook de geheim gehouden zoon ontdenkt van haar oom smeden ze samen plannen om de geheime tuin weer mooi te maken en om de zoon, die denkt dat hij kreupel is, weer te laten lopen.

Waarom vind je dit boek het mooiste boek dat je hebt gelezen? Of waarom heeft juist dit boek je zo geraakt? Door hoe de schrijver de geheime tuin beschrijft kun je je inbeelden hoe die er uit moet zien. De tussenliggende boodschap van niet opgeven, en ergens hard je best voor moeten doen voor een prachtig resultaat vind ik erg mooi.

Heb je ook andere boeken van deze auteur gelezen? Nee helaas niet.

Lees je graag in een bepaald Genre of lees je liever gevarieerd? Voor mezelf lees ik vooral graag waargebeurde verhalen en fantasy boeken. Elven, heksen dat soort fantasy.

Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar? Kinderboeken zo’n 300, boeken voor mezelf te weinig op dit moment. Ik denk zo’n 10.

Is er nog een ander boek dat je de lezers van Bookstamel graag zou willen aanraden? Voor kinderen Samen van Axel Scheffer ( de schrijver van de Gruffalo) Een boek waar 38 illustratoren aan mee hebben gewerkt omdat we aardig moeten zijn voor elkaar – want als we aardig voor elkaar zijn, wordt de wereld mooier.

Waar kunnen we jou volgen op social media? www.instagram.com/mamascrapelle www.pinterest.com/mamascrapelle https://www.mamascrapelle.nl

Heel veel liefs, Melanie

 

 

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. KoolFamily schreef:

    Dit is ook een boek dat me aanspreekt.
    KoolFamily onlangs geplaatst…Tips voor home-schoolingMy Profile

  2. Gabrielle schreef:

    Ik ken het boek niet maar het klinkt echt als een boek waar ik van zou genieten. Bedankt voor de tip Ellen!
    Gabrielle onlangs geplaatst…Gratis doen op Ibiza – 12x de leukste tips!My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge