Recensie: Tussen Licht en Donker van Rian Sevenhuijsen

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Gisteren heb ik weer heerlijk genoten van het mooie weer op onze bouwplaats 🙂 Tja zo kun je de tuin nog steeds wel noemen. Maar elke dag word die een beetje mooier. Gisteren hebben we lekker de bbq aangestoken. S’middags heb ik eerst heerlijk liggen lezen in het zonnetje. Ik las Tussen Licht en Donker van Rian Sevenhuijsen. Ik mocht dit boek lezen voor de blogtour van Tinteling Romance.

Ik moest een beetje doorlezen want het boek kwam wat vertraagd bij mij binnen 🙂 Maar gelukkig koste me dat geen enkele moeite. Waarom ik dit boek gemakkelijk op tijd uit kreeg vertel ik je in mijn recensie hieronder.

KydolYow

Tussen licht en donker kun je hier kopen. Opzoek naar meer recensies die vind je hier.

Na het lezen van dit boek word je verliefd op Noorwegen. 

Titel: Tussen licht en donker Auteur: Rian Sevenhuijsen Uitgeverij: Tinteling Romance Genre: Roman Cijfer: 8

Hier gaat Tussen licht en donker over:

Amber weet best waarom haar grote zus haar een reis naar Tromsø cadeau heeft gedaan. Alles onder het motto: ‘bad ideas make the best memories’. Alleen heeft Amber dit keer weinig behoefte aan de ongevraagde hulp. Ze moet een baan vinden. En een eigen huis. Toch gaat ze op pad, vastbesloten om dan vanuit Noorwegen alles maar te regelen. Een vroege sneeuwstorm helpt dit idee halverwege de heenreis al om zeep. Ze strandt op Oslo, samen met het beroemde fotografen-duo Stormraaf, dat haar uitnodigt de nacht niet op het vliegveld, maar in de stad door te brengen. Amber besluit voor een keer niet naar haar verstand te luisteren, precies zoals haar zus altijd adviseert. Nooit had ze kunnen bedenken dat ze die nacht mee zou doen aan een romantisch experiment met vrijbuiter Raaf, waarbij ze zesendertig vragen moeten beantwoorden om te kijken of ze verliefd op elkaar kunnen worden.

Dit vind ik van Tussen Licht en donker:

De cover van dit boek straalt een prachtige romantische sfeer uit. Daarnaast kun je uit de titel al een beetje opmaken waar het boek zich afspeelt. Ik vind de titel en de cover dan ook heel goed gevonden. 

Ik was erg benieuwd naar dit boek. Dit boek is eerder uitgebracht als podcast. Echter raak ik tijdens het luisteren naar een boek al snel de draad kwijt. Daarom was ik super blij dat dit boek nu ook als paperback uit kwam. 

In tussen Licht en Donker weet Rian Sevenhuijsen je mee te nemen in de prachtige sfeer die Noorwegen uitstraalt. Ik denk dat iedereen na het lezen van dit boek een beetje verliefd word op Noorwegen. Een klein minpuntje is dat het boek naar mij idee een beetje traag op gang kwam. Dit vond ik jammer want daarom kwam ik pas echt in het verhaal toen amber in Tromsø aankwam. 

Op dat moment vergeet je alles om je heen en weet Rian je echt het boek in te sleuren. Je leeft al snel mee met Amber en haar zoektocht naar zich zelf. Rian weet ook goed gebruik te maken van kleine vleugjes humor, waardoor ik regelmatig met een glimlach op mijn gezicht zat te lezen. 

Het personage van Storm is ontzettend goed uitgewerkt. Vanaf het aller eerste moment vraag je jezelf af wat er onder het oppervlak drijft bij deze stille broer van Raaf. Het personage van Storm wist me te intrigeren ik wilde meer en meer over hem te weten komen. 

Aan de details en feiten en weetjes over Noorwegen kun je goed merken dat Rian Sevenhuijsen in Noorwegen heeft gewoond. Zij woonde hier een paar jaar en haar liefde voor dit prachtige land kun je dan ook echt in dit verhaal voelen.

Al met al was dit dus een heerlijke feelgood om te lezen! Daarom krijgt het een mooie 8 van me. 

Liefs, Melanie 

 

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet omdat ik geld wil verdienen, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Bettie schreef:

    Klinkt als een leuk boek! Wel jammer dat het wat traag op gang kwam.

  2. Krystle/Batboy schreef:

    Klinkt goed! Dat je het nog wilde lezen na het luisteren van de podcast. Maar goed dat je het wel hebt gedaan trouwens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge