De beste Draken boeken

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Als ik ergens gek op ben dan is het wel boeken met draken. Onlangs poste chicklit een overzicht met drakenboeken. Geloof me daar zaten super leuke titels tussen. Maar tot mijn grote verdriet miste ik wel een aantal hele goede Nederlandstalige boeken over draken. Het leek wel alsof de Nederlandstalige auteurs totaal vergeten waren. Tijd dus om de beste draken boeken in mijn ogen met jullie te gaan delen. We gaan natuurlijk beginnen met de Nederlandstalige draken boeken.

DSC_0321

De boeken van Patty van delft kun je hier kopen.

Als ik denk aan boeken met draken erin dan denk ik gelijk aan de boeken van Patty van Delft. Patty van delft schreef de Drägan Duma serie. Inmiddels telt deze serie 4 boeken over draken en hun drakenrijders. Over 4 dagen verschijnt er ook een nieuwe bundel in deze serie met daarin 10 verhalen, die extra verdieping geven aan de gebeurtenissen in de Drägan Duma boeken. Dus ben jij opzoek naar een prachtige serie over draken lees dan zeker de boeken van Patty van Delft. Hier vind je een recensie van mij over een van haar boeken.

Momenteel brengt Patty van Delft Drägan Duma de vergeten verhalen uit. Een unieke bundel in een hardcover uitvoering. In deze bundel staan 10 verhalen die extra diepgang gegeven aan de Drägan Duma boeken serie. Deze bundel is in beperkte oplage beschikbaar en op=op. De bundel kun je alleen bestellen op de site van Celtica.

DSC_0338

De Drakenzieler trilogie kun je hier kopen.

De tweede auteur die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje is Cocky van Dijk. Cocky schreef de drakenzieler trilogie. In deze serie maken we kennis met Fenna die graag drakenzieler wil worden. Fenna beleeft in deze trilogie allerlei spannende avonturen en bouwt een mooie band op met een aantal draken. Later schreef Cocky ook nog de Drakenijs serie. Hierin gaat fenna naar de drakenburcht van de ijsdraken. Ook hier beleefd ze weer een aantal spannende avonturen. Het leuke aan de Drakenijs boeken vind ik dat er een draakje Zot genaamd in voorkomt dit draakje heeft dwerggroei en is echt heel leuk. Mijn recensies van de boeken van cocky van Dijk vind je hier.

DSC_0259

Drakenvlucht kun je hier kopen. 

Debuterend auteur Salomon Corlyn schreef ook een prachtig boek over draken. Zijn boek heet Drakenvlucht. In drakenvlucht raakt een draak verdwaald en krijgen 2 behulpzame draken de zware taak om deze draak weer naar huis toe te brengen. Een heerlijk boek met veel fantasy elementen. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

DSC_0357

De boeken van An Janssens kun je hier kopen.

Binnenkort doet An Janssens mee met de blogs van eigen bodem. Als je aan Nederlandstalige draken boeken denkt dan mag haar naam ook zeker niet ontbreken. An Janssens schreef namelijk een super toffe draken trilogie. Het eerste boek heeft de titel Draken koningin dit boek ga ik binnenkort lezen voor mijn recensie voor de blogs van eigen bodem. Maar hier gaat het boek over.

Al zevenhonderd jaar lang wordt de mensenwereld met ijzeren vuist geregeerd door één persoon. Niemand is zijn leven zeker onder het tirannieke bewind van de koningin die met magie gedachten kan planten zo kan ze iedereen laten denken of zien wat zíj wil. En dat met verschrikkelijke gevolgen voor haar slachtoffers.

Toch is er een gebeurtenis waarnaar elke bewoner van haar koninkrijk reikhalzend uitziet: de wedstrijd waarmee iedereen jong of oud, arm of rijk kans maakt zich de kroon toe te eigenen.
Er zijn geen regels, slechts vijf proeven en één kans om het koninkrijk te winnen.
Niemand verwacht dat de koningin, die tenslotte elke keer haar tegenstanders genadeloos wist uit te schakelen, zal worden verslagen. Totdat Thala, haar dochter, zich opgeeft voor de wedstrijd…

DSC_0328

De boeken van Kim kun je hier kopen.

Vervolgens gaan we door met de boeken van Kim ten Tusscher. In de series die Kim schreef komen ook draken voor. De cover van een aantal van haar boeken hebben dan ook een stoere draak erop. De boeken van kim zijn wat meer dark fantasy met grote gevechten en veel spanning en avontuur. Ik heb inmiddels al een aantal boeken van Kim gelezen en ben een groot fan van haar schrijfstijl. Haar boeken mogen dan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Volgende maand kun je 3 recensies lezen op mijn blog over haar Lillith trilogie. Ik kijk er enorm naar uit om deze met jullie te gaan delen.

DSC_0244

De vergeten vloek van Johanna Lime mag ook zeker niet ontbreken in dit rijtje! De serie kun Je hier kopen. 

De vergeten vloek is veel meer dan een boek over draken. Als je het hebt over fantasy boeken boordevol spanning en avontuur. Dan heb je het over boeken als De vergeten vloek. Deze boeken zijn ontzettend goed opgebouwd en nemen je langzaam aan mee op reis in de wereld die dit schrijvers duo heeft geschapen.  Maar er komen ook avatars in voor in de vorm van een draak. Dus ook bij de drakenboeken past deze serie perfect.

Tot slot wil ik je nog wat vertellen over drie boeken die ik nog erg graag wil lezen. 

DSC_0383

Ik begin met de boeken van Douglas Bennis. Hij schreef de boeken Nefrilda en de Drakenhoeder en Nefrilda en de verdwenen relikwieën. Beide boeken kun je hier kopen. 

De boeken van Douglas Bennis gaan dus over een draak Nefrilda genaamd en Elisa.

Elisa was graag alleen en hoopte dan ook dat ze geen andere wandelaars tegen het lijf liep. Want alleen wanneer ze in haar eentje was, gaf het bos pas zijn geheimen prijs. Soms kon ze urenlang stilzitten met haar rug tegen een grote beuk, die beschermend zijn takken over haar uitstrekte. Wanneer ze dan haar ogen dichtdeed, kon ze de aanwezigheid van de bomen en de dieren om haar heen voelen. Op dat soort momenten kwamen er weleens dieren naar haar toe. Elise maakte dan contact met de dieren en praatte tegen ze. Niet op de manier zoals mensen dat doen, met woorden, maar in gedachten en in de vorm van plaatjes of beelden. Zo kreeg Elise vaak gedachten en emoties door van de dieren die bij haar thuis in het bos leven.

Diep verscholen in de Schotse Hooglanden op een bed van paarse heide ligt draak Nefrilda zich te vervelen. Ze leeft al eeuwen ongestoord in deze regionen. Maar als een ondernemende Schot een camping begint, vlakbij haar schuilplaats, verandert haar leven drastisch. Gelukkig kan ze contact leggen met Elise, die haar taal kan verstaan. Samen beleven ze spannende avonturen, waarbij ze het er maar net levend afbrengen. Er blijken meerdere drakenjagers te zijn, die het op haar leven hebben voorzien. Elise heeft al haar vernuft en doorzettingsvermogen nodig om Nefrilda uit hun grijpgrage handen te houden.

Van deze twee boeken kun je snel een recensie op mijn blog verwachten 🙂 want ik heb ze ingepland voor deze maand.

En dan is er nog een boek wat er binnenkort aan komt van een debuterende auteur. Alleen de cover van dit boek is al om van te watertanden. Ik vind de draak echt super mooi getekend.

97989055_128675858816998_7483519800728092672_o

Ik ben enorm benieuwd naar de schrijfstijl van Claudia Boon waar ik nu dus nog totaal niks over kan zeggen. Maar de flaptekst van dit eerste deel sprak mij enorm aan. Dus die ga ik alvast met jullie delen.

De bewoners van Terram zijn opgegroeid met verhalen over de Kosmosdraak, de god van het universum. Ooit stuurde hij draken om de wereld te creëren en te beschermen. Honderden jaren geleden ging het mis en werd het portaal naar het dodenrijk geopend. Uiteindelijk wisten de draken hem weer te sluiten, maar de duisternis had flinke schade aangericht. Nu de Aardedraken bijna uitgestorven zijn, is alle hoop gevestigd op Nepheda, de laatste Aardedraak.

Eilika droomt ervan om op avontuur te gaan, de wereld te ontdekken en de draken te ontmoeten. Het blijft echter bij dromen; als meisje uit een boerendorp moet ze trouwen en een gezin stichten. Wanneer ze op een dag een aardedrakenei vindt, wordt alles anders.

Solix wordt een heilige genoemd vanwege zijn aardedrakenmagie. Zijn taak is om de laatste Aardedraak te beschermen. Hoewel hij niet in zijn eigen krachten gelooft, is hij vastbesloten om zijn taak serieus te nemen. Hij wordt flink op de proef gesteld wanneer hij merkt dat Nepheda stervende is.

Aster kan zich nauwelijks haar ouders en haar geboorteland herinneren. Haar belangrijkste regel is: laat niemand jouw magie zien en leid een normaal leven. Als ze op haar tocht een jongen ontmoet, gaat ze twijfelen. Is het wel slim om haar magie verborgen te houden?

Deze drie jonge mensen zijn de grootste stukken op dit schaakbord en zullen het lot van zowel de draken als van Terram bepalen.

Nieuwsgierig geworden naar dit boek en wil je hem pre-orderen? Ga dan even naar de Facebook van Claudia Boon daar vind je alle informatie over hoe je dit kunt doen.

Binnenkort kom ik terug met mijn favoriete vertaalde draken boeken. Want zeg nou zelf een meisje kan nooit genoeg drakenboeken hebben toch.

Liefs, Melanie

 

 

*** Soms krijg ik voor de recensies op mijn blog een recensie exemplaar. Maar dit beïnvloed mijn mening niet. Want ook de uitgevers en auteurs verwachten een eerlijke en oprechte mening. Ik recenseer vanuit mijn passie en hart. Ik ben geen recensent die let op taalfouten etc want dat is een beetje lastig met mijn dyslexie. Ik recenseer dus puur op het verhaal zelf.

Klik je via mijn site op een link om een boek te kopen. Dan krijg ik daar een iniminie bedrag voor per verkocht boek. Van dit geld betaal ik de kosten voor mijn website en evt kosten voor winacties. Ik blog niet voor mijn werk, ik blog omdat ik door ziekte thuis zit en iets zocht om te doen voor een beetje afleiding ***

 

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge