Pittige sticky cola kip

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Afgelopen december maakte ik deze ultieme quilty pleasseure mijn pittige sticky cola kip! Elke keer weer als ik het maak vraagt mijn moeder verbaasd door de telefoon cola met kip? Idd kip gemaakt in cola en lekker dat het is. Nu is dit niet echt een gezond recept dus tijdens de eerste maanden van project Happy Me zal het hier niet op tafel komen. Maar daarna wordt dit zeker mijn ultieme voedsel op een cheat day. Pittige sticky cola kip is namelijk zoet maar ook pittig. Echt geloof me dit recept moet je een keer gemaakt hebben.

Recept voor Pittige sticky cola kip:
Ingrediënten
 • 800 gram kippendij
 • 300 ml Coca Cola andere cola mag ook zolang het maar gewone cola is en geen zero ofzo.
 • 3 eetlepels ketchup
 • 2 eetlepels ketjap manis
 • 1 flinke theelepel mosterd (Wij houden van pittig dus gebruiken pittige mosterd)
 • 1 eetlepel Sambal badjak (Wij houden van pittig dus doen er 2 eetlepels in maar dit is puur op smaak)
 • 1 theelepel chilipoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 teentje knoflook (Geperst)
 • Snufje zeezout
 • snufje peper
 • 100 gram bruine basterdsuiker
 • bosui ongeveer 2-3 stuks
 • scheutje citroensap
Zo maak je de Pittige sticky cola kip:

Deze Pittige sticky cola kip is niet moeilijk om te maken. Het kost echter wel wat tijd om te bereiden maar maak hem gerust een dag van te voren. Wij maken zelf altijd een dubbele portie zodat er ook nog een deel in de vriezer kan. Wij eten dit gerecht niet alleen met rijst maar ook op een broodje op zondag middag of met een lekker frietje. In de meeste sticky kip recepten laten ze de kip heel maar wij maken er dus een pulled chicken van.

 • Oke we gaan beginnen. Braad in een grote braadpan de kippendij aan zodat het een mooi bruin korstje krijgt.
 • Ondertussen meng je in een pannetje de Ketchup, Ketjap, Sambal, mosterd, basterdsuiker, knoflook, chili, paprikapoeder, peper en zout. Verwarm dit op een laag vuur net zolang tot de suiker is gesmolten. Vervolgens giet je steeds een beetje cola bij dit mengsel. Doe dit niet in een keer want de cola gaat schuimen en anders kookt het over.
 • Zorg steeds dat de cola goed vermengd is en voeg dan weer een beetje colo toe. Doe dit net zolang tot de cola volledig in de saus is opgenomen.
 • Giet de saus over de kippendij en laat dit zachtjes sudderen. Afhankelijk van de hoeveelheid die je maakt duurt dit tussen de 1 a 2 uur. Als de saus voldoende is ingedikt en de kip van het bot valt is de saus klaar.
 • Vervolgens haal je de kip eruit en pluk je deze. Na het plukken roer je hem opnieuw door de saus. Doe een klein beetje citroensap erbij.
 • Serveer de kip dus met een beetje rijst en ringetjes van de bosui. of op een broodje met wat sla.

Eet smakelijk, Liefs Melanie

Geen zin in Vlees probeer dan eens deze Fish an Chips!

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. rachel schreef:

  ik zie dit regelmatig voorbij komen en het lijkt mij zo lekker he, ik mag het alleen niet omdat er teveel koolhydraten in zitten. ik ga toch eens kijken of ik het kha kan maken 😀
  rachel onlangs geplaatst…Happy moments #1My Profile

 2. Bij mij is eten al snel te pittig, terwijl het voor een ander mild is. Maar een lekker recept.
  Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Het Chinees nieuwjaar 2021| Met dierenriem de OsMy Profile

 3. henk schreef:

  hmm, als veggie ga ik eens kijken hoe dit recept smaakt met een vegavariant. Je hoort het eindresultaat wel;-)

 4. Simone schreef:

  Ik vind het ook altijd raar klinken, maar wil het zeker nog een keer proberen te maken!

 5. Frederique schreef:

  Lekker denk ik. Mijn moeder maakte vroeger een gerecht met varkensvlees in Cola, was ook lekker dus die combi vind ik niet eng ofzo haha

 6. Kristof schreef:

  Deze keer ga ik het recept echt een keer opslaan! Heb al dikwijls van plan geweest om dit eens te maken maar het is er nog nooit van gekomen! Is echt een receptje dat past bij de andere recepten op mijn blog.
  Kristof onlangs geplaatst…Online geld verdienen in 2021, dit zijn de beste manierenMy Profile

 7. rory schreef:

  Oe! Dit klinkt wel heel bijzonder. Ik heb ooit een gerecht gemaakt met speciaalbier (mjam) en dat vond ik destijds al een uitvinding (we hebben het wel over 30 jaar geleden. My God!). Maar met cola dus. Interessant. Ik drink zelf geen frisdrank (en eigenlijk zeker geen cola ivm de suiker) maar het intrigeert mij wel moet ik zeggen.
  rory onlangs geplaatst…Ik kook, jij kookt, wij kokenMy Profile

  • Bookstamel schreef:

   Oooh bier gebruik ik ook vaak in gerechten bier in stoofvlees gerechten is bijvoorbeeld ook erg lekker. Wij drinken ook weinig frisdrank of de zero variant. Meestal koop ik 2 blikjes coca cola dan blijft er niet zoveel over. Dit gerecht is ook echt niet gezond maar 1x in de zoveel tijd mag het best voor een keertje.
   Bookstamel onlangs geplaatst…Interview met Petra Doom + WinactieMy Profile

 8. Gabrielle schreef:

  Ik zou er echt nooit aan denken om kip en cola te combineren maar dit klinkt lekker zeg!
  Gabrielle onlangs geplaatst…Vakantiehuisje in het bos huren: genieten & ruimteMy Profile

 9. Tania schreef:

  je hebt me nu toch wel heel benieuwd gemaakt hoor. Zou er niets eens opkomen om cola te gebruiken

 10. Xiana schreef:

  Als ik de ingrediënten overloop ben ik ook wel overtuigd dat het eindresultaat heel lekker is. Ik hou iets minder van pittig dus dan laat ik de chilipeper er wel tussenuit.
  Momenteel ook een wat caloriearmere periode dus we zetten deze even on hold :-).

 11. jasmina schreef:

  Lekker…lang geleden dat ik dit gemaakt hebt..ik doe er ook altijd cashewnoten door heen 😀

 12. corrina schreef:

  Ik ben niet zo van pittig maar het ziet er heerlijk uit

 13. Janet schreef:

  Ik heb hier echt nog nooit van gehoord, maar het ziet er eigenlijk best lekker uit! Misschien maar een keertje proberen!
  Janet onlangs geplaatst…Wintervoorbereidingen: welke winterkleding trek jij aan?My Profile

 14. Tessa schreef:

  Wat bijzonder om cola te gebruiken in een recept. Daar had ik nog nooit van gehoord
  Tessa onlangs geplaatst…Review: Morphe X Manny MUA Glam PaletteMy Profile

 15. Mandy schreef:

  Ik heb een slow coocker en wil het zo graag proberen! Eerst vond ik het echt gek maar het lijkt me heerlijk

 1. 27 april 2021

  […] Vandaag combineerde ik de garnalen met wat groene salade met daar doorheen 1 avocado en een uitje! heb je nou geen zin in garnalen probeer dan eens mijn pittige sticky cola kip! […]

 2. 15 september 2021

  […] Heb je nou geen zin in pizza maak dan eens mijn Fish and Chips of pittige sticky cola kip! […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge