Even voorstellen Anita Kok

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is inmiddels 2021 een nieuw jaar boordevol nieuwe auteurs van eigen bodem. Dit keer letterlijk een nieuwe auteur. Anita Kok Lanceerde Namelijk eind November haar eerste boek Venijnig spoor uit bij Godijn Publishing. De hoogste tijd dus om deze auteur wat beter te gaan leren kennen.

Anita Kok is geboren in 1965 en jaren werkzaam in de vrouwenhulpverlening. Zij is daar coördinator psycho-educatie en maakt voor de gehele blijf groep het themapakket. Hierin worden onderwerpen als de geweldsspiraal en assertiviteit op een toegankelijke manier uitgelegd. Anita vindt het zwaar werk om met getraumatiseerde vrouwen te werken maar ook heel dankbaar. Dan verandert de organisatie. Na lang wikken en wegen besluit ze om te stoppen.

Ze besluit om een kunstopleiding te gaan volgen en vestigt ze zich binnen een paar jaar als beeldend kunstenaar. Anita Kok start tevens met teken en schilderlessen en dit blijkt een schot in de roos. Ze richt een bedrijfje op (koktales)waarmee ze verschillende workshops aanbiedt. Anita heeft een atelier aan huis waarin zij in kleine groepjes mensen allerlei schilder en andere creatieve technieken aan leert en dit is gelijk een succes.

Haar passie voor schrijven werd op de middelbare school aangewakkerd door een leraar Nederlands die zegt dat ze talent heeft. Ze belooft hem daar ooit iets mee te gaan doen. Door studie, werk, gezin en een druk sociaal leven komt ze echter niet aan schrijven toe. Maar de droom om ooit een boek te schrijven blijft.

Als Anita meer tijd krijgt richt ze zich op het schrijven van korte verhalen en volgt ze cursussen bij collega auteurs. Ze schrijft enkele korte verhalen waarvan er een aantal gepubliceerd worden en nu is dan daar haar eerste boek Venijning spoor.

Komende week gaan we Anita nog veel beter leren kennen.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Alexandra schreef:

  Iemand die van veel markten thuis is. Leuk. Ik ben benieuwd naar het boek.

 2. Caroline schreef:

  Fijn om weer kennis te maken met een schrijftalent van Nederlandse bodem.

 3. Felice Veenman schreef:

  Venijnig spoor! dat klinkt gewoon heel erg goed! daar word ik nieuwsgierig van!

 4. Krystle/Batboy schreef:

  Fijn om die lang gekoesterde droom werkelijk te maken! Succes Anita met je schrijftalent!
  Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Dit doe ik om tijd te verdrijven tijdens de lockdownMy Profile

 5. Leuk om te lezen hoe de schrijfster haar pad heeft bewandeld.
  Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…L’Oreal Magic Retouch |Uitgroei wegwerken zonder het haar te vervenMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge