Top 5 Zilverspoor/bron boeken + Winactie

Hallo lieve lezers van Bookstamel, T is geen geheim dat er een aantal uitgevers zijn waar ik veel boeken van lees. Deze uitgevers hebben veel boeken die passen bij mijn favoriete genres. Ik vind het daarom wel leuk om aan het begin van dit jaar een aantal top 5 lijstjes te maken van boeken die ik in 2020 gelezen heb. Ook lijstjes van mijn favoriete uitgeverij. Let op want ik begin vandaag met mijn top 5 zilverspoor/bron boeken en jij maakt kans op een van deze favoriete boeken. Zorg dus dat je de blogpost goed leest.

Oke we gaan beginnen met mijn top 5 Zilverspoor/bron boeken. Ik begin gewoon gelijk met nummer 1 en tel dan af naar nummer 5

1 Nummer 1 is voor mij een beetje bitter sweet. Dit is namelijk de afsluiting van een geweldige serie door een geweldige auteur. Ik heb het dan over een vlam in de duisternis van Sebastiaan koen. Hier gaat het boek over:

Felkon heeft de helden van Auruco in zijn greep.

Nadat Edilion en Dorvin achter de werkelijke gebeurtenis tijdens de grote overstroming zijn gekomen, krijgen ze ruzie. Dorvin begint zich meer tegen de groep af te zetten. Hierdoor komen de familiebanden en vriendschappen hevig onder druk te staan.

Op hun zoektocht naar de laatste bondgenoten en bijbehorende Heilige Objecten om hen te helpen tegen Felkons dreiging, reizen de gebroeders Staalhart naar het zuiden af. Daar worden ze door een verraderlijke familie opgewacht.

Elisia en Skjald proberen zich in het noorden vrij te vechten. Ze leiden het noordelijke leger naar de IJzeren Stad, maar niet zonder hindernissen. Een onverwachte bondgenoot sluit zich bij hen aan, klaar om hen naar Torfark te vergezellen.

Er is maar een manier om Felkon en zijn allesverwoestende leger te stoppen.
Het is tijd voor de beslissende slag en iedereen zet alles op alles om hem te winnen.

2 Een andere favoriet is een geweldig jeugdboek van Dianne Arentsen. Fort Enigma is namelijk veel meer dan alleen een verhaal. Dit boek daagt je uit om verschillende opdrachten en puzzeltjes te maken. Je leest dit boek ook niet van hoofdstuk naar hoofdstuk nee je springt kris kras verschillende kamers in door het boek heen. Word jij de winnaar van Fort Enigma?

Hier gaat het verhaal over:

Tijdens de zomervakantie organiseert professor Inventus een groot toernooi in Fort Enigma voor kinderen met uitzonderlijke talenten. Door middel van puzzels, opdrachten en raadsels moeten ze zichzelf bewijzen, want alleen de beste deelnemers kunnen in de finale komen.

De dertienjarige Lex uit Nederland is een van de spelers. Hij begint vol goede moed aan de opdrachten, maar al snel heeft hij het akelige gevoel dat er iets niet juist is. ‘s Nachts klinken er vreemde, rinkelde geluiden door de gangen van het fort. De professor is zomaar verdwenen. En dan is er ook nog de legende over een blauwe draak die onder het fort leeft. Is alles één groot spel of is er meer aan de hand?

3 Tip 3 van flip is Kristallen hart van Cocky van Dijk. Cocky van Dijk is sowieso een van mijn favorieten auteurs moet ik zeggen. Haar boeken over draken zijn echt geweldig en Kristallen hart is daar geen uitzondering in.

Hier gaat het boek over:

Isa, de Hoeder van het Zielenhof, is ten einde raad. Nu een groep IJsDraken zich heeft afgesplitst van de Drakenburcht, is het in stand houden van het ijs, waarin mensen die aan het eind van hun levensdagen zijn worden ingevroren, een probleem geworden. Isa ziet letterlijk het hof in elkaar storten. De groep Draken weigert echter te hulp te schieten.
De Aos Si´ hebben het kind van Borak en Nora gewisseld met een van hunzelf. Borak en Nora besluiten het kind, ondanks hun verdriet, op te nemen in het gezin om de wraak van het Andervolk te voorkomen. Het kind groeit op zonder weet van zijn anderszijn. Tot hij wordt opgeroepen door zijn eigen ras…
Fenna gaat op studie bij de IJsDrakenburcht. Vanaf het moment dat ze voet zet in dit ijzige land voelt ze instinctmatig dat er iets niet klopt. Een oud kwaad roert zich…

4 nummer 4 is gebonden in duister van Kim ten Tusscher. De boeken van Kim vind ik echt heel bijzonder. Deze maand ga ik aan een andere serie van Kim beginnen waar ik super benieuwd naar ben.

Hier gaat het boek over:

Lilith is al sinds haar vroege herinneringen een instrument in de handen van een profeet die de mensheid vrede en geluk wil brengen door haar weer tot een eenheid te smeden. Om de droom van zijn Godheid te verwerkelijken schuwt deze magiër geen enkel middel, ook niet oorlog en genocide.

OP DE VLUCHT VOOR HAAR MEESTER, HAAR VERLEDEN EN ZICHZELF…

Achtervolgd door de gruwelijkheden van de oorlog, na het besef dat het opvolgen van bevelen geen excuus meer kan zijn voor haar deel in de bloederige strijd, vlucht Lilith naar Merzia, enkel om zichzelf terug te vinden in een situatie waar ze weer aan de genade van anderen is overgeleverd. In het paleis maakt ze als gevangene kennis met een andere magiër, de aanvankelijk hardvochtig overkomende Ferhdessar die dreigt haar geheimen te doorgronden.

Ondanks alle tegenslagen weet Lilith zich een weg te banen tot de harten van enkele van de mensen om haar heen, tot haar verleden haar weer inhaalt. Haar vroegere meester stelt Yvar, koning van Merzia, een ultimatum: totale onderwerping of totale vernietiging.

Met de wereld op de rand van een afschuwelijke oorlog ziet Lilith zich gedwongen haar verschrikkelijke krachten nog een laatste keer aan te wenden. Ze besluit de onverzettelijke Ferhdessar te helpen in zijn strijd tegen de profeet.

Maar wie van deze twee machtige magiërs is de minste van de twee kwaden?

5 boek 5 is ook weer een slot deel van een geweldige serie. De vergeten vloek geschreven door Johanne Lime. Wederom een super mooi fantasie boek.

Hier gaat het boek over:

De Laskoriaanse Ruimte Macht verrast Het Quaterno in Orion. Koning Jima Revaldesh-Morane hoopt de vijand in de ruimte te verslaan, want grondtroepen zijn verboden. Wanneer er toch schepen landen, worden de Magii tot het uiterste beproefd.

Helena moet een priester van Mage naar Berinyi halen. Ze vindt de Wan in de tempel op Chyndyro. Maar zij verdedigen zich op een wel erg radicale manier. Als haar dochters verslagen zijn, moet Helena toegeven dat haar plannen hebben gefaald.

De Avatars heffen de vloek pas op als Laskoro en Berinyi samenwerken. Maar als Sylviana breekt met Het Quaterno, verraadt ze de Terranen, Quarandonianen en Fryeterianen. De hoop op evenwicht is vervlogen, waardoor de Avatars besluiten tot een drastische actie over te gaan.

Dan is het tijd voor de winactie. Dit keer maak je kans op een van de 4 delen uit de serie van Sebastiaan Koen. Je mag zelf doorgeven welk deel je graag zou willen winnen.

 • De vraag die je hieronder moet beantwoorden is: Over welke magische kracht zou jij willen beschikken?
 • Meedoen kan weer tot 29 januari
 • De winnaars worden op 31 januari bekend gemaakt in het groote winnaars bericht! Vergeet niet te checken of jij een van de gelukkige winnaars bent en mij een pb te sturen.
 • In het bericht hiep hiep hoera vind je alle winacties terug plus een link naar de lijst met deelnemers. Zie je jou naam er niet tussen staan maar heb je wel gereageerd let me know!
 • Kijk in deze lijst of je deelname is bevestigd

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. Rebecca Gubbels schreef:

  Een lastige keuze wat me wel gaaf zou zijn is teleportatie zo kom ik snel op plekken. Zo kan ik lekker tot laat in me bed liggen en binnen een paar seconde op me werk verschijnen.

 2. Colinda Regeer schreef:

  Hoi, ik zou wel willen verdwijnen en verschijnen op verschillende plekken. Ken de schrijver nog niet dus graag een deel 1 van 1 van de boeken. Groetjes Colinda

 3. Willem de Wal schreef:

  Teleportatie was ook het eerste wat mij te binnen schoot bij de vraag over magische krachten, heel snel met je racefiets naar de Alpen en ook razendsnel weer naar je huis met alle gemakken. Wat zou je nog meer willen wensen.

 4. W Wagenaar schreef:

  Ik zou graag helende krachten willen bezitten

 5. Sascha schreef:

  Oei das een moeilijke. Teleporteren lijkt me heel handig, maar levetatie of dingen met je mind kunnen verplaatsen lijkt mij ook wel wat. Ik kijk teveel Charmed denk ik. Weer een geweldige actie. Ik ga voor deel 1. Want deze serie ken ik nog niet.

 6. Chantal Nicolaije schreef:

  Oh dan zou ik heel graag onzichtbaar willen zijn om zo eens tijd voor mezelf te creëren

 7. JN Kingma-Postma schreef:

  Helende krachten bezitten en mensen kunnen helen. Ik laat me als ik win graag verrassen ken geen van de schrijvers.

 8. Ans Stier schreef:

  Ik loot graag mee voor het 4e deel van Sebastiaan Koen. Prachtige serie.

  Als ik een magische kracht zou moeten kiezen zou ik wel heel graag een genezende kracht willen hebben. Zeker in deze rare Corona tijd zou dat zeer welkom zijn om de mensen te genezen.

 9. Vivianne schreef:

  ik zou graag over een magische kracht beschikken die liefde, respect en compassie in mensen kan laten ontwaken.
  Sebastiaan ontbreekt nog op mijn Zilverplankje, ik heb dus graag het eerste deel

 10. Shirley schreef:

  Helende krachten.
  Ik loot mee

 11. Jellie schreef:

  Freez krachten. Als er wat is gebeurd dat je alles kunt stilzetten en dingen kunt veranderen. Maar ook eens een grapje uithalen met iemand.
  Ik ga voor deel 1. Aangezien ik nog niks heb gelezen van hem.

 12. Dennis vd Sande schreef:

  Ik doe graag mee met deze actie, ik heb de boeken van Sebastiaan Koen al op mijn verlanglijstje staan.

  Als speciale kracht zou ik graag een helende kracht hebben, niet alleen om mensen te kunnen helen maar ook dieren en de natuur.

 13. Nelly schreef:

  Ik zou wel willen kunnen vliegen. Je bent overal supersnel.

 14. Helende krachten lijkt me een mooie iutdaging
  Jacqueline de Waal onlangs geplaatst…Project Happy Me – week 1My Profile

 15. Kim schreef:

  onzichtbaar zijn! lijkt me fijn om alles te kunnen beleven zonder dat mensen me zien!

 16. karin de graaf schreef:

  teleporteren lijkt mij heel gaaf dan kan ik eindelijk die wereldreis maken

 17. Jan schreef:

  In de toekomst kijken

 18. Corinne Bruinstroop schreef:

  Ik zou graag willen teleporteren, dan gaat het wat sneller met de bucket list.

 19. Anita te Gussinklo schreef:

  Het is al eerder gezegd maar teleporteren lijkt me wel ideaal.
  Ik ga graag voor het boek van Sebastiaan Koen

 20. Jordan schreef:

  Ik ga mee met de meerderheid, teleportatie

 21. Ik ben hoogsensitief. Voel gevoelens van mensen aan. Is dat ook magisch?
  Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Een fleurige thuis met hippe kamerplanten in huis| Plant RebelzMy Profile

 22. Dino Neutel schreef:

  Ik zou graag willen tijdreizen 😀

 23. Marian B schreef:

  Weten (doorzien) wanneer iemand liegt. Dat kunnen lijkt me wel wat, of gedachten kunnen lezen. Wel wil ik het aan of uit kunnen zetten anders wordt je er wel heel moe van…

 24. Iris schreef:

  Alle slecht uit de wereld kunnen wegtoveren: oorlog, haat, ziektes, ruzie, pijn, …

 25. Anneliese de Waal schreef:

  Ik zou graag een keer gedachtes van mensen willen lezen, wat erin mensen om gaat. Om iemand beter te leren kennen 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

 26. Anna López Dekker schreef:

  Ik zou teleportatie kiezen, dat ik dus in een keer overal kan komen. Dan kan ik makkelijk even bij mijn moeder binnenwippen, ipv 2 uur te moeten reizen. Of even een middag naar mijn vriendinnen in Catalonië… die moet ik onderhand al bijna twee jaar missen en ze zijn als zussen voor mij.
  Liefs, Anna
  Ps.- mocht ik winnen, dan graag het eerste boek 💛

 27. Ik zou graag kunnen vliegen, dus niet via teleportatie maar dat ik ook zie waar ik overheen vlieg.
  Ik doe graag mee voor het eerste deel (zodat ik daarna naar de volgende delen kan uitkijken)

 28. Asmara schreef:

  Hi ik doe graag mee! Mijn magische kracht zou zijn dat ik heel snel kan koken. Ik vind dat het altijd veel te lang duurt dus zou top zijn als alles altijd in een keer op tafel zou staan haha. En ik heb niet echt een keuze in welk boek ik zou winnen omdat ik de auteur nog niet ken haha. Ik ben daarom ook erg benieuwd.

 29. marij brand schreef:

  vliegen… lijkt me heerlijk. Lekker rustig, geen last van file. Frisse neus

 30. Angelique van Baaren schreef:

  Genezen, en dan mens en dier. Het idee dat je iemand van zijn/haar pijn kan afhelpen, zeker bij dieren die je niet kunt uitleggen waarom ze pijn hebben of zich niet lekker voelen.

 31. Emmy Oster schreef:

  Ik wil graag vliegen en zo vrij als een vogel zijn!

 1. 9 januari 2021

  […] Sebastiaan koen en het bestand met de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge