Broodje met Paling en Zalm

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Afgelopen zondag deelde ik met jullie een recept voor heerlijke Zonnebloempit broodjes. Maar ja een broodje zonder beleg is ook zo saai hé. Dus deel ik de komende weken een aantal recepten waarbij ik deze broodjes gebruik. Het eerste recept wat ik met jullie deel is voor een broodje Paling met Zalm. Dit recept is super makkelijk en snel klaar. Maar wisten jullie dat de Paling toch wel een van mijn favoriete vissoorten is. Helaas eten we het niet zo heel vaak want paling is helaas niet het goedkoopste dat er is. Dit broodje met Paling en Zalm serveer ik dan ook vooral op speciale dagen zoals kerst of tijdens een uitgebreide brunch.

Wat heb je nodig voor 2 broodjes Paling met Zalm:
 • 2 Zonnebloempit broodjes zie recept. (Een ander broodje mag natuurlijk ook)
 • 4 el Belgische citroen mayonaise
 • 2 theelepels pittige mosterd
 • 100 gram paling gefileerd. (Haal deze ongeveer 30 minuten van te voren uit de koelkast)
 • 150 gram gerookte zalm
 • 2 handjes rucola
 • Een paar kappertjes
 • halve komkommer
Zo maak je het broodje met Paling en Zalm:
 • Warm de broodjes even op in de oven (180 graden 5 minuten) Heb je ze vers gebakken dan hoeft dit natuurlijk niet.
 • Meng de Citroen mayonaise met de mosterd.
 • Snijd de paling in stukjes van ongeveer 7 cm lang.
 • Smeer de broodjes in met de mosterd-citroen mayonaise.
 • Leg daarboven op een handje rucola.
 • Daarboven op leg je dan een paar plakjes gerookte zalm en een paar stukjes van de paling.
 • Snijd de komkommer in plakjes en leg ongeveer 3-4 stukjes op het broodje
 • top dit af met een paar druppeltjes van de mayonaise en een paar kappertjes!

Eet smakelijk,

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Jssmina schreef:

  Ziet er echt goed uit, mijn doet paling alleen altijd denken aan slang ofzo. Weet niet waarom…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge