Recensie Liefde zonder verleden van Anne May

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd voor een nieuwe recensie. Het lezen gaat deze maand niet zo heel snel want ik ben zo druk bezig met mijn gezondheid en Martijn heeft vakantie dus we proberen zeker ook een aantal leuke dingen te doen ook al werkt het weer helaas niet echt mee. Maar thuis kun je het ook gezellig maken. Zo kijken we de serie The Gifted op Disney. Maar tussendoor probeer ik wel te lezen. Zo las ik het boek Liefde zonder verleden van Anne May uit. Dus tijd om over dat boek een recensie te gaan schrijven.

Hier kun je liefde zonder Verleden kopen.

Titel: liefde zonder Verleden Auteur: Anne May Uitgeverij: Dutch Venture Publishing Genre: New Adult Cijfer: 6,5

Hier gaat liefde zonder verleden over:

Als je morgen niet leeft omdat je bang bent om gisteren kwijt te raken… dan is er toch niets? Als Abigail Kooistra de sleutel van haar nieuwe appartement krijgt, hoopt ze daarmee ook de deur naar haar nieuwe leven te openen. Hoewel ze haar verleden graag achter zich had gelaten, heeft het haar ook iets moois gebracht waarvoor ze wil vechten. Dat kan alleen als ze een goede basis weet op te bouwen: vast inkomen, eigen woning en een helder hoofd. Een boekenkast met een eigen wil brengt daar echter verandering in als die zonder pardon omvalt, dwars door de muur van de buurman heen. Een buurman die zich voorgenomen had Abigail Kooistra voorgoed uit zijn geheugen te bannen en helemaal geen nieuwe herinneringen met haar wil maken. Is er een toekomst mogelijk zonder dat het verleden in de weg staat?

Dit vind ik van Liefde zonder verleden:

De cover van het boek vindt ik prachtig en de titel vind ik mooi. Daarnaast past het perfect bij het eerste deel in deze serie Liefde zonder oordeel. Dat deel vond ik trouwens geweldig!

Dan gaan we naar het verhaal zelf. En deze vind ik best lastig. Want aan de ene kant vind ik het verhaal prachtig en zijn er super mooie thema’s in verwerkt. Thema’s als pesten, jong zwanger raken en alzheimer in verwerkt. Thema’s die erg belangrijk zijn om over te schrijven. Aan de andere kant scheld het personage van Abi te pas en te onpas. Iets wat voor mij echt de charme van het verhaal weg haalt. Een beetje vloeken in een boek heb ik echt geen moeite mee. Maar hier vlogen de tyfussen je om de oren. In mijn ogen zo vaak dat ik bijna een focus had op de scheldwoorden en niet meer op het prachtige verhaal zelf.

Dat is dus gelijk wat het voor mij zo moeilijk maakt want het verhaal zelf is prachtig er zitten meerdere lagen in en op zich zijn de personages goed uitgewerkt. Maar die dingen vergat ik al snel weer door het zoveelste scheldwoordje. Daardoor ging die passie voor mij een beetje verloren. Ik had dit verhaal zo graag beter beoordeeld omdat er zoveel meer in gezeten had.

Nu hoorde ik van de auteur dat de scheldwoorden in het luisterboek gefilterd zijn! Dus ik denk dat ik die binnenkort eens ga luisteren om het verhaal op een andere manier te ervaren. Want zoals ik zei zijn de thema’s de personages en het verhaal verder prima uitgewerkt. Dus ondanks dat het boek nu een 6,5 van mij krijgt ben ik alweer ontzettend benieuwd naar het volgende deel in deze serie!

Liefs. Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. petrasparkblog schreef:

  Zorg voor jezelf en geniet van jullie vakantie.

 2. Lindaschrijftop schreef:

  Wat jammer dat het boek niet helemaal in balans is. Het verhaal kan zo mooi zijn maar als er een schaduw overhangt dan kan het niks meer zijn.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Fijne review! En ik snap dat je afhaakt op het vele gevloek. Ik houd daar ook niet van.

 4. Rosalyn schreef:

  Jammer he? Ik vind het ook altijd storend als er veel vloeken/scheldwoorden gebruikt zijn. Het leest niet fijn en is vaak ook helemaal niet nodig. En als het dan een keer wel nodig is, dan komt het weer niet over. Van mij mogen schrijvers dat gewoon achterwege laten. Goede, uitgebreide review in ieder geval!
  Rosalyn onlangs geplaatst…Jojo Moyes: boeken en verfilmingenMy Profile

 5. Mandy schreef:

  Gevloek stoort mij niet echt zo, ik ben benieuwd geworden naar het boek, misschien ga ik hem wel lezen!

 6. Mandy schreef:

  Ik zag net dat ik hem kan lezen via kobo plus! Ik ga hem proberen als ik mijn boek uit heb 🙂

 1. 4 september 2021

  […] in mijn ogen niks toevoegen aan het verhaal. Daarom kon ik dit boek niet meer geven dan een 6,5. Hier kun je mijn recensie […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge