Rencensie Het huis onderaan de klif

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is weer tijd voor een recensie. Afgelopen week konden jullie al genieten van mijn sushi cupcakes voor de blogtour van Het huis onderaan de klif. Maar ik kon het natuurlijk niet laten om ook een recensie te schrijven van dit boek! Want het is gewoon echt een heerlijke zomerse feelgood!

Hier kun je Het huis onderaan de klif kopen.

Titel: Het huis onderaan de klif Auteur: Sharon Gosling Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 10

Hier gaat Het huis onderaan de klif over:

In ‘Het huis onderaan de klif’ van Sharon Gosling is chef Anna na een verbroken relatie van twintig jaar toe aan een nieuwe start. Ze verhuist naar Crovie, een klein vissersdorpje aan de oostkust van Schotland, maar eigenlijk heeft ze meteen spijt. Zodra ze het dorp en de mensen beter leert kennen, vindt ze ook zichzelf en haar liefde voor koken weer terug. Ze besluit haar keuken om te toveren in een kleine lunchclub. Haar leven lijkt eindelijk weer de goede kant op te gaan, zolang niets haar nieuwgevonden geluk verpest… ‘Het huis onderaan de klif’ is een heerlijke romance om bij weg te dromen. Voor de lezers van Katie Fforde en Santa Montefiore.

Dit vind ik van het huis onderaan de klif:

yes we beginnen weer bij de cover. Ik weet niet waarom maar deze spreekt me enorm aan misschien wel door de grote titel in die mooie rose letters! De titel is wat lang daar hou ik meestal niet zo van maar deze past wel super goed bij het verhaal.

Dan gaan we naar het verhaal zelf en dit verhaal heeft mij echt weten te betoveren. Sharon Gosling heeft een prachtige schrijfstijl ze maakt mooie zinnen en weet de personages heel goed neer te zetten. Anna is echt een heel tof personage. Ze is gekwetst door haar ex en zichzelf daarbij een beetje kwijt geraakt dus verhuisd ze spontaan naar Crovie. Daar aangekomen heeft ze meteen spijt maar of dat zo blijft dat is de vraag. Gaande weg het verhaal zie je Anna groeien ze krijgt langzaam aan weer wat meer zelfvertrouwen en maakt een aantal nieuwe vrienden.

Deze vrienden hebben allemaal een heel eigen karakter en een verleden. Maar deze personages smelten super mooi samen en passen stuk voor stuk bij dit betoverende verhaal. Het dorpje Crovie sluit je binnen mum van tijd in je hart en al snel zit je zo in het verhaal dat je het boek niet meer kan weg leggen. Je raadt het al ik had het boek dan ook binnen een dag uit. Ik moet bekennen dat dit misschien wel een van mijn favoriete verhalen van dit jaar was.

Misschien niet heel spannend of mega ingewikkeld geen boek met 1000 lagen maar gewoon een prachtig mooi liefdesverhaal precies zoals een feelgood boek moet zijn. En als een boek doet wat het moet doen dan kun je natuurlijk niet anders dan een dikke 10 geven.

Liefs. Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Wanda schreef:

  Ik lees normaal thrillers, maar net als jij heb ik wel een zwak voor covers en deze spreekt mij wel erg aan, dus ik zet hem op mijn lijstje!
  Wanda onlangs geplaatst…Project Wandelen: Moet ik een tandje bijschakelen of niet?My Profile

 1. 31 augustus 2021

  […] namelijk hun favoriete lunchrecept. Natuurlijk ook mijn recensie van dit boek lezen dat doe je hier. Maar voor nu dus een van mijn favoriete lunch recepten de Sushi Cupcake! Dit is trouwens ook een […]

 2. 13 september 2021

  […] Betoverend Toscane nu een boek dat jou aanspreekt lees dan ook eens Het huis onderaan de klif van Sharon […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge