Wilde gok van Johnny Bollé

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vandaag is het mijn dag in de blogtour van het boek Wilde gok geschreven door Johnny Bollé. Johnny is geen onbekende op mijn blog want eerder konden jullie o.a al dit interview met johnny bollé lezen. Maar ook konden jullie mijn recensie van het boek bloedmaan lezen.

Recensie Wilde gok
Recensie Wilde gok

Titel: Wilde gok Auteur: Johnny Bollé Uitgeverij: Phoenix books Genre: Thriller Cijfer: 8

Hier gaat het boek over.

Zuid-Frankrijk 1970. De weduwe Céleste De Châtillon en haar twee dochters lijken een zorgeloos leven te leiden in hun villa nabij Menton. In werkelijkheid brengt een schuldenberg hen op de rand van de afgrond. Wanneer de gokverslaafde Céleste dieper verstrikt raakt in de moorddadige tentakels van het plaatselijke drugsmilieu, komt het leven van haar lievelingsdochter Beau in gevaar. Celeste is wanhopig en bedenkt een waanzinnig plan om uit de schulden te komen. Haar plan lijkt te lukken, totdat de vreemde Léon de opdracht krijgt om Céleste en haar dochter te vermoorden. Ondertussen wordt in een dorpje in de Provence een jonge vrouw in paniek wakker. Ze lijdt aan geheugenverlies waardoor ze geen andere keuze heeft dan de man die met haar woont, te vertrouwen. Alles verandert wanneer een mysterieuze vrouw contact met haar legt. Dan neemt haar leven uit het niets een ongekende wending.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover van het boek! Hoewel ik niet van de personen op een cover bent vind ik deze cover wel tof! Het heeft wat weg van een film poster. De titel van het boek vind ik prachtig lekker kort.

Dan gaan we naar het boek zelf. Laat ik beginnen met de fijne schrijfstijl van Johnny Bollé zijn schrijfstijl is namelijk lekker kort en bondig en daardoor leest het verhaal heel vlot weg. Soms moet je wel even goed opletten want het verhaal wordt vertelt vanuit verschillende personages en ook nog eens in verschillende tijdzones. Dit doet niks af aan het prachtige verhaal maar is wel handig om van te voren te lezen.

Tijd om verder te gaan met de personages deze zijn stuk voor stuk ontzettend goed in elkaar gezet. Ze hebben allemaal een heerlijke eigen personage en je kunt goed met ze mee leven. Of het nou gaat om een hoofd of een bij personage. Daarnaast zit dit verhaal gewoon echt ontzettend goed in elkaar. De spanning wordt goed opgebouwd en er zit een plottwist in die steengoed is. Tja ik wil natuurlijk niet teveel verraden. Hier en daar een mini verbeterpuntje maar verder een geniale thriller die van mij een mooie 8 krijgt.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge