Dit ben ik

IMG_3391

Hoi Allemaal,

Mijn naam is Melanie wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Zoals je wel kunt zien gaat mijn blog over boeken en de schrijvers daarvan. Boeken zijn namelijk mijn lust en mijn leven.

Een aantal jaar geleden kwam ik door omstandigheden thuis te zitten. Ik heb fibromyalgie en HMS waardoor ik elke dag leef met pijn in mijn spieren en gewrichten. Daarnaast had ik regelmatig last van angsten. Inmiddels weet ik sinds een jaar dat ik autisme heb en veel van mijn angsten en ziek zijn hier door komen.

Maar stil thuiszitten dat vond ik nog al lastig. Ik zocht dus iets wat ik kon doen vanuit mijn eigen huis. Ik zag een aantal boekenblogs en dacht gelijk hé dit vind ik leuk! Maar ja dan komt het je hebt Dyslexie en maakt dus nog wel eens een spelfoutje of 2 ,3,4,5 en ga zo maar door. Toch besloot ik om mij niet te laten weerhouden door dit obstakel. Nee ik besloot juist om toch te gaan bloggen en vanaf moment 1 open en eerlijk te zijn over mijn dyslexie. Ik wil namelijk laten zien dat lezen en schrijven met dyslexie gewoon heel goed kan!

Ik wilde mijn boekenblog wel opstarten met een doel en niet simpelweg gaan bloggen over de boeken die ik gelezen had. Het viel me op dat er vooral over Engelstalige en Vertaalde boeken werd geschreven. Niet alleen op blogs maar ook in de media. Dus besloot ik om mij compleet en vol overgave in te gaan zetten voor het Nederlandstalige / Vlaams geschreven boek. Ik trok de stoute schoenen aan en besloot om een aantal auteurs te gaan mailen of ze hier aan mee wilde werken. De reacties waren gelijk positief en hartverwarmend en zo ontstonden de blogs van eigen bodem. Inmiddels bestaat zowel mijn blog als mijn boekenkast voor 80% uit Nederlandstalige en Vlaamse boeken.

Mijn doel is dan ook dat door mijn blog mensen met dyslexie meer naar buiten durven te treden en zicht niet laten tegen houden daar deze beperking. Maar vooral dat meer mensen eens een boek op pakken van een Nederlandstalige auteur.

Liefs, Melanie